رابرت مالی: به اندازه کافی تجربه غم انگیز در بحث تغییر رژیم داشته ایم
مهندسی تغییر رژیم یا حکمرانان راهکار آمریکاو انگلیس در 2 قرن گذشته
فقط آمریکا و بریتانیای کبیر توانستهاند با روشهای ترکیبی (سیاسی ، امنیتی و نظامی) نوع حکومت ها یا حکمرانان کشورها را تغییر دهند مهمترین ابزار ایشان در این کار قدرت رسانهای آنها بوده است.
اما بنظر می رسد دیگر این روش کارآیی و مزیت چندانی ندارد زیرا تجارب غم انگیزی برای آن ها به بار آورده است. حال آنها سیاست تحریم و مذاکره با حکمرانان بد را دنبال میکنند.
عربستان بهترین مثال آمریکا برای راهبرد جدید اصلاح نظام های حکومتی
گاو شیرده آمریکا بدست خودش درحال ایجاد زیرساخت های لازم برای رسیدن به دموکراسی لیبرال غربی است. بن سلمان با هیجان، افتخار و جدیت به امید آمریکا و غرب می خواهد رهبری عربستان کشورهای اطرافش در این پروژه باشد. خودرا الهام بخش کشورهای مسلمان و آمریکای جنوبی میداند.
بن سلمان تنوع اقتصادی، اصلاحات اجتماعی و نهایتا فضای باز سیاسی را ایجاد خواهد کرد. بعد از آن دیگر نمیتواند پادشاهی قلبیهای در عربستان و شیوخ منطقه را رهبری کند. عاقبت او شیوخ منطقه جداشدن از سیاست و شمارش دلارهایی که پس انداز کردهاند خواهد بود. آمریکا چنین تغییر وضعیتی را بسیار مناسب میداند.
ایران ناسازگار
آرمیکا و غربیها همواره انتظار دارند مردم ایران به اسلام به عنوان دین که در اثر یک تهاجم وارد کشورشان شده است بنگرند. اسلام را ویران کننده پادشاهی افتخارآمیز ایران یزرگ بدانند و اعتقاد خود را به اسلام کنار گذاشته، همراه جریان لیبرال دموکراسی غرب شوند. اما امروز می بینند حمکرانان ایران به تمدن سازی دینی و پیشنهاد نوع تازهای از رابطه سیاسی بین حکومت و شهروندان علاقمند هستند. این هدف میتواند برای غربیها کابوس دهشتناکی باشد. البته چین، روسیه و دیگران هم آن را خوش ندارند. شاید همین مهمترین دلیل برای آن است که جمهوری اسلامی هیچ شریک راهبردی ندارد.