نظر من بر اهمیت مشاوره برای هر مدیر عالیرتبه ضروری است؛ حتی مهمتر از معاونین. مشاور همان کسی است که درگیر اجرا یا تضاد منافع نیست و در یک موضوع خاص تخصص دارد. نظرات مشاور به مدیر قدرت تصمیمگیری میدهد و موجب سیاستگذاری و اقدامات بههنگام و سازنده میگردد.
اکنون که معاون اول قوه قضائیه نامهای صادر کرده و جلوی برگزاری انتخابات هیئت مدیرهها را برای سه ماه دیگر گرفته است، به ریاست قوه عرض میکنم که عالیجناب، شما به مشاوران امور اصناف نیاز دارید.
اصناف بزرگترین طبقه اجتماعی هستند. همان مردم باوفا، بصیر، نجیب، همراه با نظام و کف جامعه. آیا کسی در کشور به خود اجازه میدهد برگزاری انتخابات مجلس یا ریاست جمهوری را به تأخیر بیندازد؟ آیا ممکن است روزی جلوی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یا مجلس را بگیرند، آن هم فقط به دلیل «برداشتهای مختلف از یک قانون»؟
قانون مصوب سال 1392 از همان روز باید اجرا میشد، اما اکنون 8 سال است که معطل مانده است.
بیاعتبار شدن اتحادیههای صنفی و اتاقهای اصناف به حال چه کسانی مفید است؟ آیا روسای جمهور بارها نگفتهاند که ظرفیت اشتغالزایی اصناف بیش از دولت است؟ آیا اشتغال پایدار در اصناف مفید به حال جامعه نیست؟ آیا نظم در بازارهایی که اصناف فعالان اصلی آنها هستند، ضروری نیست؟ آیا اصلاح سازوکارهای درونی و بیرونی اصناف، ورود پروندهها به قوه قضائیه را کم نمیکند؟
هیئتمدیرههای اتحادیهها باید عصاره فضایل هر صنف باشند. اما با کمال احترام به عزیزان فعلی عرض میکنم که جای بزرگانی مثل مرحوم حاج محسن قلهکی، منصور آخوندیان، سعید امانی و… در اصناف خالی مانده و این به دلیل عملکرد کسانی است که قدرت اصناف را برنمیتابند.
آنها از اصناف مالیات و عوارض طلب میکنند و با یقهگیری از اصناف خود را مدیریتکننده امور معیشتی مردم میدانند. حتما دادستانهای عزیز قوه قضائیه چندتایی از این افراد را خوب میشناسند، زیرا دستور تعقیب قضائی آنها را صادر کردهاند.
به گمان من معیشت مردم در گرو تسهیل امور اصناف و اداره اتحادیهها با شایستهترین افراد صنفی است. بیخاصیت کردن تشکلهای صنفی از جنس همان تحریمهای داخلی است و عملکردهای غیرعقلایی که مردم از مسئولان نمیپذیرند. لطفاً اجازه ندهید اصناف بیشتر از این آسیب ببینند.
حسن بشار تنیا
مدیرمسئول