منابع خبری اعلام کردند که رئیسجمهور ایالات متحده قصد دارد نام کوبا را از فهرست کشورهای حامی تروریسم حذف کند. این تصمیم به دنبال توافقی است که منجر به آزادی معترضان زندانی در کوبا خواهد شد. در همین راستا، مقام ارشد دولت بایدن که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد که هیچ مدرک جدیدی برای حمایت از قرار دادن نام کوبا در این فهرست وجود ندارد.
این مقام افزود که بایدن قصد دارد کنگره آمریکا را از تصمیم خود برای حذف نام کوبا از این فهرست مطلع کند. همچنین، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیسجمهور برزیل، از بایدن خواسته است که کوبا از این فهرست حذف شود. علاوه بر برزیل، کشورهای دیگری از جمله اسپانیا، کانادا، کلمبیا و شیلی نیز از آمریکا خواستهاند که این اقدام را انجام دهد.
واکنشهای بینالمللی و پیشبینیهای آینده
به گزارش سیانان، احتمال دارد که این اقدام پس از بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید لغو شود، چرا که نام کوبا در روزهای پایانی دوره ریاست جمهوری ترامپ به این فهرست اضافه شد.
حدود سه سال پیش، اعتراضات گستردهای در کوبا به دلیل خاموشیها و افزایش قیمتها رخ داد که به دستگیری صدها نفر و محکومیت برخی از آنها به حبسهای طولانی مدت انجامید.
نامههای جهانی به بایدن
در ماههای اخیر، روسای جمهوری سابق ۳۵ کشور مختلف از سراسر جهان در نامهای به رئیسجمهور آمریکا خواستار حذف نام کوبا از فهرست کشورهای حامی تروریسم شدند. این درخواست در حالی مطرح شد که در دوره ریاست جمهوری ترامپ، کوبا به این فهرست اضافه شد، اقدامی که بهمنظور معکوس کردن سیاستهای رئیسجمهور پیشین آمریکا، باراک اوباما، انجام گرفت. اوباما در سال ۲۰۱۵ تلاش کرد تا روابط دیپلماتیک با کوبا را احیا کند و نام این کشور را از فهرست کشورهای حامی تروریسم حذف کند.
نتیجهگیری
حذف نام کوبا از فهرست کشورهای حامی تروریسم میتواند به کاهش مشکلات اقتصادی میلیونها کوبایی که تحت تأثیر تحریمهای آمریکا قرار دارند، کمک کند. این تصمیم که در روزهای پایانی دوره ریاست جمهوری بایدن انجام میشود، میتواند تأثیرات مثبت زیادی بر روابط دو کشور داشته باشد.