دو خودروساز بزرگ کشور با ارسال گزارشی به سامانه کدال بورس، میزان مصرف انرژی خود در ۱۰ ماه نخست سال جاری را اعلام کردند.
قبض انرژی ۱۰ ماهه خودروسازان
تولید این دو خودروساز – ایرانخودرو و سایپا – در سال جاری نسبت به سال گذشته روندی کاهشی داشته که کمبود انرژی یکی از دلایل عمده آن به شمار میرود. از اواسط خرداد امسال، واحدهای صنعتی کشور، مطابق معمول این چند سال اخیر، با کمبود و حتی قطعی برق مواجه شدند و خودروسازان نیز از این مشکل مستثنی نبودند. قطعیهای مکرر برق در روزهای داغ سال باعث شد تا خودروسازان نتوانند به طور کامل از ظرفیت تولید خود بهره ببرند و مجبور شدند شیفتهای کاری خود را کاهش دهند.
نقطه اوج این مشکل در میانه تابستان بود، به طوری که قطعی برق تأثیر زیادی بر کاهش تولید خودروسازان گذاشت. با پایان روزهای گرم، انتظار میرفت که وضعیت تولید بهبود یابد، اما چالش جدیدی به نام کمبود گاز ظاهر شد و بار دیگر روند تولید خودرو با مشکل مواجه شد.
اگرچه کاهش تولید خودروسازان در سال جاری دلایل مختلفی از جمله کمبود ارز و ریال دارد، اما بدون شک چالشهای انرژی نقش بسیار پررنگی در این وضعیت ایفا کردهاند. ادامه این روند به طور طبیعی تأثیر منفی بر تولید خودروسازان خواهد داشت و در صورتی که تدبیری برای ناترازی برق و گاز اندیشیده نشود، این مشکل در سالهای آینده تشدید خواهد شد.
گزارش مصرف انرژی خودروسازان در ۱۰ ماه نخست سال
در گزارش ارائه شده به سامانه کدال بورس، خودروسازان بزرگ کشور از میزان مصرف انرژی خود در ۱۰ ماه امسال و تفاوت آن با مدت مشابه سال گذشته پرده برداشتهاند. طبق اعلام ایرانخودرو، این شرکت در ۱۰ ماه امسال ۱۹۲,۶۷۹ مگاوات ساعت برق مصرف کرده است که نسبت به ۱۰ ماه سال گذشته با مصرف ۲۱۳,۵۹۷ مگاوات ساعت، نشاندهنده کاهش تقریبا ۱۰ درصدی مصرف برق است.
با این حال، ایرانخودرو در مصرف گاز، رشد قابل توجهی داشته است. این شرکت در ۱۰ ماه امسال حدود ۴۲ میلیون و ۱۳۹ هزار مترمکعب گاز مصرف کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۳۲ میلیون و ۵۷۱ هزار مترمکعب، حدود ۲۹ درصد افزایش داشته است.
همچنین ایرانخودرو در این مدت بالغ بر ۶۴۵ هزار مترمکعب آب مصرف کرده که نسبت به سال گذشته ۲.۵ درصد رشد را نشان میدهد.
در سوی دیگر، سایپا نیز با مصرف بیشتر انرژی نسبت به سال گذشته روبهرو بوده است. طبق گزارش منتشره، مصرف برق سایپا در ۱۰ ماه امسال به ۶۷,۵۷۸ مگاوات ساعت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود یک درصد افزایش نشان میدهد. مصرف گاز این شرکت نیز به ۱۵ میلیون مترمکعب در ۱۰ ماه امسال رسیده که نسبت به ۱۰ ماه سال گذشته حدود ۱۰ درصد بیشتر است.
علاوه بر این، سایپا در این مدت ۷۱۷,۴۸۲ مترمکعب آب مصرف کرده که ۴ درصد بیشتر از مصرف آب در مدت مشابه پارسال است.