به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «کامبیز عباسی» در مراسم افتتاحیه چهارمین نمایشگاه بینالمللی کشاورزی «آیفارم» در شهر آفتاب اظهار داشت: روز گذشته نیز ۷۰۰ میلیارد تومان بهمنظور تسهیلات تکمیلی مکانیزاسیون کشاورزی برای استانهای سراسر کشور ابلاغشده است.
عباسی با بیان اینکه از نظر سرمایهگذاری در زمینه توسعه فناوری نسبت به سال گذشته افزایش ۱۰۰ درصدی را شاهد بودهایم، ابراز امیدواری کرد: این روند با حمایت بانک کشاورزی که همواره همراه ما بوده است، ادامه یابد.
وی با اشاره به اینکه رویکرد در بخش مکانیزاسیون حرکت به سمت پایداری است، تصریحکرد: ما باید پایداری تولید را در کنار فناوری، تجهیزات و مباحث موجود در حوزه فناوری داشته باشیم.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی درباره وضعیت مکانیزاسیون در حوزه باغبانی گفت: سرمایهگذاری در خط اعتباری مکانیزاسیون باغبانی بین ۱۰ تا ۱۵ درصد بوده که امسال با حرکت تکنولوژی در باغهای کشور ۳۰ تا ۳۵ درصد از سرمایهگذاری سالیانه بخش مکانیزاسیون در این حوزه رقم میخورد و امیدواریم این روند ادامهدار باشد.
وی ادامهداد: اکنون ۹۰ شرکت فعال در حوزه شرکتهای تولیدکننده لوازم و تجهیزات اختصاصی باغبانی در کشور وجود دارد.
عباسی با اشاره به بومیسازی بخشی از فناوریهای نوین در حوزه باغبانی، خاطرنشانکرد: سامانههای مبارزه با تگرگ و سرمازدگی در کشور بومی شده است.
عقبماندگی مکانیزاسیون بخش باغبانی
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با تاکید بر عقبماندگی مکانیزاسیون باغبانی در کشور، اظهار داشت: به دنبال آن هستیم تا با حمایتهای مجلس شورای اسلامی و وزیر جهاد کشاورزی این عقبماندگی در فناوری باغهای کشور را پوشش دهیم.
وی یادآور شد: در حوزه باغبانی کشور عملیات برداشت بهصورت مکانیزه برای ما بسیار اهمیت دارد، در محصولات باغی بهجز پسته و زیتون ۱۵ تا ۲۰ درصد باغها بهصورت مکانیزه در حال برداشت است و در سایر باغها این رقم به زیر ۵ تا ۱۰ درصد میرسد.
عباسی درباره تفاوت مکانیزاسیون باغی و زراعی، گفت: ماشینهای باغبانی تکنیکبر هستند و به فناوری بالاتری نسبت به انرژی مصرفی نیاز دارند که البته نیاز است حوزه صنعت کشور در این بخش بیشتر سرمایهگذاری کند.
۱۸ هزار هکتار گلخانه مکانیزه در کشور
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی درباره مکانیزاسیون حوزه گلخانهها نیز گفت: گسترش محیطهای گلخانهای جزو سیاستهای اصلی وزارت جهاد کشاورزی است و اکنون ۱۷ تا ۱۸ هزار هکتار از گلخانههای کشور زیر پوشش مکانیزه هستند و مقرر شده باسیاستهای پیشروی وزارت جهاد کشاورزی، گلخانههای زیر پوشش مکانیزاسیون به ۶۰ هزار هکتار و بیشتر در سال ۱۴۰۴ برسد.
وی با تاکید بر اینکه باید به دنبال تجهیزات درون گلخانهای باشیم، یادآور شد: بیش از ۴۱ فناوری در زمینه لوازم و تجهیزات گلخانهای کشور شناسایی و در سایت مکانیزاسیون کشاورزی بارگذاری شده است.
عباسی با بیان اینکه استاندارسازی این ۴۱ فناوری حوزه لوازم و تجهیزات گلخانهای کشور نیز انجامشده است، اظهار داشت: این تجهیزات سیستمهای گرمایشی، سرمایشی، اتوماسیون کنترل اقلیم گلخانهها و مسائل سمپاشی و آبدهی بودهاند.
وی با اشاره به این که تجهیزات گلخانهای نیاز به نگرش خاصی دارند، گفت: هر ماشینی نمیتواند وارد فضای گلخانه شود، بنابراین باید به سمت فناوریهای پاک در این حوزه حرکت کنیم.
این مقام مسوول با بیان اینکه نزدیک به ۱۵ تا ۲۰ درصد از مجموع گلخانههای کشور سنتی هستند، گفت: باید این گلخانهها به سمت مکانیزه شدن حرکت کنند و پساز تغییر، ما تجهیزات مطلوب این حوزه را فراهم خواهیم کرد.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به وجود ۲.۹ میلیون هکتار باغ در کشور، افزود: باید به سمت مکانیزاسیون این باغها پیش برویم.
وی درباره حوزه استاندارسازی ماشینآلات کشاورزی اظهار داشت: سالیانه نزدیک به ۶۰۰ آزمون و ارزیابی در حوزه ماشینآلات و تجهیزات آبیاری و حدود ۲۰۰ آزمون در زمینه تجهیزات و لوازم کشاورزی انجام میشود.
عباسی به وجود ۴۰ واحد همکار که قطبهای دانشگاهی کشور هستند نیز اشاره کرد و یادآور شد: با همکاری و همراهی سازمان ملی استاندارد درصدد اخذ گواهی «۱۷۰۲۵» نیز هستیم.
وی گفت: اکنون شاهد افزایش کیفیت در تولید ماشینآلات کشاورزی هستیم و امیدواریم این روند صنعتی شدن را که یکی از دغدغههای وزیر جهاد کشاورزی است در سال جاری به نحو مطلوب به اتمام برسانیم.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به محدودیت در حوزه لوازم و تجهیزات موردنیاز مکانیزاسیون گیاهان دارویی، از صنعتگران خواست به سمت ماشینآلات، لوازم و تجهیزات گیاهان دارویی مانند زعفران، گل محمدی و سایر گیاهان دارویی حرکت کنند.
وی بابیان اینکه در حوزه کاشت و برداشت زعفران اقدامهای اولیه انجامشده است، گفت: همچنان نیازمند توسعه و تکمیل در این حوزه هستیم.
عباسی با اشاره به استفاده از پهپادهای کشاورزی، یادآور شد: مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی نخستین بخشی بوده که پهپادهای کشاورزی را بهصورت رسمی در کشور برای بخش کشاورزی هوشمند معرفی، حمایت و مورد تاکید قرار داده است.
وی اضافهکرد: باوجود چالش برای استفاده از پهپاد در حوزه کشاورزی، امروز شاهد آن هستیم که پهپادهای کشاورزی بهوفور در حال استفاده در این بخش است که برای این منظور بیش از ۶۲ مدل را مورد آزمون و ارزیابی قرار دادیم و در واقع این پهپادها قابلیت عرضه به بخش کشاورزی و دریافت تسهیلات بانکی را دارند.
در حاشیه این نمایشگاه از سمپاشهای نوین توربینی باغی رونمایی شد.
به گزارش ایرنا، در دولت یازدهم ردیف اعتباری مستقلی به بخش مکانیزاسیون کشاورزی تعلق گرفت، بهطوری که برای پروژه تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی بخش کشاورزی با محور اقتصاد مقاومتی از نیمه دوم سال ۹۲ تاکنون بهتدریج هفت خط اعتباری به این بخش اختصاص یافته است.
خط نخست اعتباری در سال ۹۲ به ظرفیت هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، خط دوم به میزان هشت هزار میلیارد ریال در سال ۹۳، خط سوم به میزان ۱۰ هزار میلیارد ریال در سال ۹۴، خط اعتباری چهارم به مبلغ ۱۲ هزار میلیارد ریال در سال ۹۵، خط اعتباری پنجم در سال ۹۶ به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال، خط اعتباری ششم در سال ۹۷ به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال و خط اعتباری هفتم در سال ۹۸ به مبلغ یکهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال و در سال ۹۹ خط اعتباری هشتم به مبلغ ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اختصاص یافت.