جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

مدیرعامل تویوتا: گسترش خودروهای تمام برقی به قیمت 5.5 میلیون شغل

به گزارش سایپانیوز، آکیو تویودا که علاوه بر مدیر عامل تویوتا، رئیس هیئت مدیره انجمن خودروسازی ژاپن هم هست، خیلی از سیاست دولت ژاپن و این که تولید خودروهای برقی را مهمترین روش برای رسیدن به هدف خنثی شدن کربن می داند خرسند نیست. او می گوید رفتن به سمت خودروهای تمام برقی به قیمت از دست رفتن 5.5 میلیون شغل و تولید 8 میلیون دستگاه خودرو تا سال 2030 تمام می شود. وی در یکی از جلسات منظم انجمن سازندگان خودروی ژاپن JAMA که مدیران ارشد کمپانی های هوندا، یاماها، ایسوزو حضور داشتند هشدار داد اهداف تولید سبز [پاک] که ملهم از سیاست های اروپایی است و مسئولان حکومت در ژاپن بر آن پافشاری می کنند، پایدار نمی ماند.

دولت ژاپن می خواهد تولید گازهای گلخانه ای را تا سال 2030 کاهش دهد و تا سال 2050 از لحاظ آلاینده های کربن به صفر برساند. اما مدیر عامل تویوتا باور دارد که در نقشه راه برای رسیدن به این هدف باید این حقیقت را در نظر بگیرد که جریان خون اقتصاد ژاپن تولید و ساخت است.

وی همچنین گفته است: «ژاپن کشوری است که تکیه زیادی به صادرات دارد. بنابراین، خنثی شدن از لحاظ کربن، به موضوع اشتغال در ژاپن گره خورده است. برخی از سیاست مداران می گویند باید همه خودروهای تولیدی از نوع تمام برقی باشند یا این که می گویند صنعت ساخت و ساز در ژاپن از مُد افتاده است. اما اعتقاد من این است که موضوع این نیست. برای محافظت از مشاغل و جان مردم ژاپن، من فکر می کنم که باید آینده ما همراستا با تلاش هایی باشد که تاکنون انجام داده ایم.»

رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان خودروی ژاپن همچنین به این موضوع اشاره کرده است که خودروسازان ژاپنی سالانه 10 میلیون دستگاه خودرو در وطن تولید می کنند که نیمی از آن را صادر می کنند. بر اساس پیش بینی ها تا سال 2030 کارخانه های داخل کشور ژاپن 8 میلیون دستگاه خودرو در سال تولید خواهند کرد که موتورهای آن بنزینی و درون سوز خواهد بود که در آنها انواعی از موتورهای هیبریدی [برقی-بنزینی] به کار خواهد رفت. به محض آن که تولید این خودروها ممنوع شود، بزرگترین ضربه را اشتغال در ژاپن خواهد دید. در آن صورت خودروسازانی مثل تویوتا، مجبور به اتخاذ تصمیمی بسیار سخت خواهند شد یا آن که این تولیدات را به کشورهای دیگر بفرستند یا آن که به طور کامل تعطیل شوند.

وی می گوید: «ممنوعیت تولید خودروهای بنزینی یعنی از دست رفتن تولید 8 میلیون دستگاه خودرو در سال که به معنی از دست رفتن 5.5 میلیون شغل در ژاپن خواهد بود. اگر بگویند دشمن اصلی موتورهای بنزین سوز هستند،‌ما دیگر قادر به تولید هیچ خودرویی نخواهیم بود.»

زمانی که از وی راهکار خواسته شد در جواب گفت مسیر رسیدن به خنثی شدن از لحاظ کربنی برای کشورهای مختلف متفاوت است. باید کشورها آزادی عمل داشته باشند تا با استفاده از فناوری های لازم به آن هدف برسند و مهم این است که هدف حاصل شود و روش ها می تواند متناسب با توانایی های هر کشور باشد. باید به عنوان هدف تعریف شود که میزان آلایندگی کربن به صفر رسد و خودروسازان باید خود را با این هدف وفق دهند، هر خودروسازی به روش های خودش.

در بسیاری از کشورهای دنیا که محل فروش و صادرات تویوتا هستند، زیرساخت های شارژ خودرو وجود ندارد و از این رو خودروهای هیبریدی [برقی بنزینی] می تواند اضطراب پیمایش [تمام شدن شارژ باتری قبل از رسیدن به جایگاه شارژ] را از بین ببرد.

ژاپن تولید خودروهای هیبریدی را پلی به آینده می بیند تا به کمک آن دوران گذار از بنزینی به برقی با آسیب کمتری به مشاغل و معیشت مردم اتفاق بیفتد.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار