جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

آب مسجد سراج الملک قطع شد + تاریخچه مسجد

قطعات خودرو – در حالی‌که شهرداری برای کسبه بازار چراغ برق خدماتی ارائه نمی‌دهد، مسجد سراج الملک در کنار کسبه بوده و به آن‌ها خدمات ارائه می‌کند.

حالا وقتی کسبه از امکانات مسجد در طول روز استفاده کرده و شهرداری نسبت به احداث سرویس بهداشتی اقدامی نکرده است، جور این موضوع را هیات امنای مسجد با مشارکت کسبه کشیده‌اند.

حالا به نظر می‌رسد وزارت نیرو و شرکت آبفا بدون نظر گرفتن کاستی‌ها و کمبودهای منطقه و با توجه به اخباری که منابع آگاه از میان کسبه در اختیار خبرنگار قطعات خودرو گذاشته‌اند، قبضی نسبتا بالا برای مسجد صادر شده و آب مسجد را قطع کرده‌اند.

این کسبه بازار به ماهنامه قطعات خودرو گفته‌اند: « مسجد سراج الملک یکی از پر رفت و آمدترین مساجد کشور بوده و کسبه مذهبی منطقه چراغ برق به نحو مختلف از امکانات این مسجد بهره برده‌اند. حالا اما قبوض خدماتی شرایط عادی این مسجد را با مشکل مواجه کرده‌است.»

امروز اول دیماه 1400 قرار است تعدادی از هیات امنای مسجد سراج الملک برای حل این موضوع در شرکت آبفا حضور یابند و به نفع قشر مذهبی منطقه و کسبه بازار چراغ برق وارد عمل شوند.

به نظر می‌رسد اصلی‌ترین مقصر اینچنین اتفاقاتی و موارد مشابه آن شهرداری منطقه 12 و اتحادیه صنف لوازم یدکی و ماشین آلات که اعضای آن در این منطقه هستند، برمی‌گردد.

گفتنی است بازار چراغ برق و مناطق حاشیه‌ای آن مشکلات متعددی در خصوص خدمات شهرداری داشته و شهرداری نیز نسبت به این موضوع در ادوار مختلف بی تفاوت بوده است.

مسجد سرج الملک تهران در خیابان امیرکبیر واقع شده و یکی از قدیمی‌ترین مساجد تهران است. این مسجد همواره یکی از محل‌های اجتماع کسبه و بازاریان بوده است.

جالب است بدانید این مسجد در دوره قجار و با درایت آیت الله بیدآبادی، مسجد شده است. حکایت میخانه که در وقوعش یقین است و در کیفیتش اندکی‌ شک، اینست که اینجا میخانه ای بود متعلق به موسیو کنت ارمنی که شراب دربار ناصرالدین شاه را فراهم می‌کرد، آیت الله بیدآبادی-پدر آیت الله شاه آبادی استاد عرفان امام خمینی- یک روز پس از اقامه نماز جماعت با نمازگزاران مسجد، به طرف مغازه کنت شراب فروش می‏‌روند. شخصا خمره بزرگ شراب را در چاه سرازیر می‏کند و اطرافیان وی هم تمام ظرف‌‏های شراب را در چاه خالی می‏کنند، اما به دستور آیت الله از شکستن ظرف‏‌ها، که مالیات داشته است، خودداری می‏‌نمایند.

ناصرالدین شاه از این اقدام سخت خشمگین می‌شود، این خبر در اصفهان به ظل السلطان فرزند ناصرالدین شاه می رسد، ظل السلطان برای حل مشکل، سراج الملک را مامور می‌کند که آیت‏ الله را راضی کند و با پادرمیانی از تنش میان روحانیت و دربار جلوگیری کند. سراج‌الملک نیز با شرط رضایت آیت‌الله بیدآبادی مواجه می‌شود که میخانه کنت ارمنی خریداری شده و با آدابش به مسجد تبدیل شود.

سراج‌الملک آن‌ میخانه را می‌خرد و آن را به افتخار معماری می‌کند و بر سر در آن چنین می‌نویسد:‌

حسن توفیق بین که مسجد کرد
سطح میخانه را سراج الملک

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار