یکی از مهمترین مباحث در امر کسب و کار آموزش است. آموزش یک فرآیند بلندمدت است که به باور کارشناسان هیچگاه نباید قطع شود و این روند باید ادامهدار و حتی بهروزرسانی شود. از همین رو اتحادیه نیز از ابتدای شروع به کار هیات مدیره جدید، آموزش را یکی از مهمترین ارکان برنامه خود دانست و در این راستا کمیسیونی نیز تشکیل شد.
فعالیتهای مختلفی از تشکیل جلسات آموزشی جواز کسب تا دوره فنون مذاکره در اتحادیه برگزار شد و اما مهمترین رویداد آموزشی در روزهای آخر سال 1402 رقم خورد و آن برگزاری سمینار چشمانداز کسب و کار 1403 در دانشگاه الزهرا در تاریخ 14 اسفند ماه بود.
در این سمینار که برای اولین بار در چنین سطحی در اتحادیه برگزار میشد، اولیهای بسیاری را همراه خود داشت. ابتدا آنکه هزینههای این سمینار از خود اعضای شرکتکننده دریافت و هزینههای آن بر بودجه اتحادیه و حق عضویت اعضای صنف تحمیل شد. دوم آنکه در فضایی خارج از اتحادیه برگزار و به دو صورت وبینار و سمینار همزمان قابل دسترسی بود. همچنین از اساتید برجسته دانشگاه و اقتصاددانها با برنامه قبلی برنامه تدوین شده برگزار میشد. در کنار همه این موارد، فرصتهایی فراهم شده بود برای تبادل نظر بین اعضا در زمان پذیرایی و شام تا بتوانند با یکدیگر در خصوص نوع برگزاری، موضوعات مطرح شده و شرایط بازار گفتگو کنند که خود بسیار در ایجاد تعاملهای جدید مؤثر است.
اساتید این سمینار را دکتر شهباز مرادی، دارای دکترای مدیریت منابع انسانی از دانشگاه تهران با سابقه 14 سال تدریس مستمر دورههای حرفهای مدیریت و مشاور شرکتها در حوزه سیستمهای مدیریت منابع انسانی، استاد علی صادقین دکترای اقتصاد انرژی از دانشگاه علامه طباطبایی، دارای کتب متعدد در خصوص بازار و اقتصاد خرد و کلان و همچنین مدرس دورههای ارزیابی طرحهای اقتصادی و تحلیل بازار و استاد صادق سپندارند، دارای دکترای مدیریت استراتژیک و کارشناس ارشد در حوزههای مالی اعتباری و مدرس و مشاور در بخشهای بازاریابی کسب و کار برعهده داشتند.
در این رویداد که بیش از 120 نفر از اعضای صنف لوازم یدکی و تیمهای مدیریتی شرکتها و کسب و کار این بخش از صنعت و بازار حضور داشتند، اساتید در سه زمان مجزا مطالب خود را ارائه کردند و در پایان رئیس هیات مدیره اتحادیه با تقدیر از کارکنان اداری و روابط عمومی و همچنین جناب ملاکی عضو هیات مدیره به عنوان راهبر اصلی این رویداد و تیم مجموعه ایشان که موجبات این سمینار را فراهم کردند تشکر کرد و گفت: تحقیقات که اساتید مطرح کردند، فرصتهای بسیاری در آن برای ما نهفته است که برگردیم به مسیر آموزش. باید بدانیم به هر حال اعضای صنف استادان جنگهای نامنظم هستیم و در فراز و نشیب چهل و چند ساله توانستهایم کسب و کارمان را حفظ کنیم. اگر بتوانیم آموزش را هم در کارهایمان قرار دهیم، قطعا در آینده مسیر همواری را دنبال خواهیم کرد. امروز باید باور کنیم این شرایط برای همه فعالان اقتصادی یکسان بوده و کسانی که شرایط را پیشبینی میکنند و در مسیر آموزش قرار میگیرند، قطعاً موفقتر عمل خواهند کرد. بهمید خدا دورههای متعددی را در سال آینده برای اعضای صنف پیشبینی کردیم. شاید امروز این حساسیتها در ما برانگیخته شده، در سال آینده در آموزش دورههای مدیریت کسب و کار، زنجیرههای تأمین و تدارکات، فروش قطعات خودرو، منابع انسانی، برندینگ و بازاریابی، مالی و مالیاتی تدارک خواهیم دید.
سید احمد حسینی ادامه داد: ما باید بپذیریم سیستمهای کسب و کارمان را شفاف کنیم. در حوزههای مالی و مالیاتی از این نترسیم که این شفافیت برای ما دردسرساز شود. برخی شفافیت برای آنها هدف نیست بلکه ابزاری برای آنهاست. قطعاً ما با این آموزشها میتوانیم مطالبگری داشته باشیم، برای اینکه این بازارهای رقابتی نابرابر توسعه نیابند.
این مطلب از قطعات خودرو شماره 44 گرفته شده است.اگر این مطلب برایتان جالب بود، دیگر مقالات ماهنامه قطعات خودرو را از دست ندهید. شماره های دیگر در انتظار شماست!