تجارت خارجی شرکتهای دانشبنیان
طبق گزارش صنایع، اولین نشست از سلسله جلسات «فرصت فردا» با تمرکز بر کشور ازبکستان، امروز ۱۶ بهمن ماه در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری برگزار شد.
تورج امرایی در این نشست اظهار کرد:
اقتدار کشورها به میزان توانمندی در علم و فناوری بستگی دارد و مهمترین ابزار برای دستیابی به این اقتدار، شرکتهای دانشبنیان هستند. از این رو، افتخار داریم که در نخستین نشست از سلسله نشستهای «فرصت فردا» میزبان شرکتهای دانشبنیان باشیم و امیدواریم نتایج و خروجی این نشست، برای این اکوسیستم مفید واقع شود.
از مجموع ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان، حدود ۱۵۰۰ شرکت تجربه تجارت خارجی، از جمله صادرات و واردات، دارند و تقریباً ۵۰۰ شرکت از این تعداد، به طور مشخص در زمینه صادرات فعال هستند. این نوع صادرات که مربوط به فناوریهای پیشرفته است و در دسته صادرات غیرنفتی قرار میگیرد، ارزشمند و مایه مباهات است.
وی با اعلام اینکه حجم صادرات شرکتهای دانشبنیان به حدود ۲.۵ میلیارد دلار میرسد، افزود: از این رقم، نزدیک به ۵۵۰ میلیون دلار به صادرات محصولات دانشبنیان اختصاص دارد و خوشبختانه هر سال شاهد رشد این میزان صادرات هستیم.
امرایی ادامه داد: امیدواریم همکاران ما در معاونت علمی و سفارت ایران در ازبکستان، بتوانند راهکارهایی برای عرضه محصولات شرکتهای دانشبنیان در این کشور شناسایی کنند.
در پایان، معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان تاکید کرد:
ازبکستان یکی از کشورهای مهم در آسیای میانه و آسیای مرکزی است، جمعیت زیادی دارد و از زیرساختهای مناسبی برخوردار است؛ بنابراین، میتواند یکی از مقاصد اصلی صادرات دانشبنیانها به شمار آید.