در بازدید اخیر از رنجلی، یک شهر کوچک در شمالغربی کلرادو، گروهی از کارشناسان صنعت نفت با مدیران یک کالج معتبر ملاقات کردند تا درباره وضعیت اقتصادی شهر بحث کنند. وقتی از پردیس زیبای کالج خارج شدند، با خانوادههایی روبرو شدند که با وسایل نقلیه آفرود به سمت کوهها میرفتند، فعالیتی که در میان جامعهای با درآمد متوسط ۷۰ هزار دلار در سال و هزینههای معیشتی نسبتاً مقرونبهصرفه، بسیار محبوب است. این شهر هیچ نشانهای از بحران اقتصادی ندارد، اما همچنان خطرات اقتصادی بالقوهای در پیش دارد.
چالشهای پنهان نفت در آمریکا
شهر رنجلی به دلیل رونق صنعت نفت در دوران جنگ جهانی دوم تاسیس شد و امروز بیش از نیمی از تولید اقتصادی این منطقه به صنعت نفت و گاز وابسته است.
تکیه بر سوختهای فسیلی
رنجلی همچون بسیاری از شهرهای دیگر ایالاتمتحده که به صنعت نفت و گاز وابستهاند، با چالشهایی مواجه است. این وابستگی اقتصادی به نفت و گاز به عنوان یک صنعت، میتواند در مواجهه با نوسانات اقتصادی ناشی از رونق و رکود دورهای، مشکلاتی ایجاد کند. علاوه بر این، تهدیدات زیستمحیطی ناشی از تغییرات اقلیمی، که با سوزاندن بیشتر سوختهای فسیلی تشدید میشود، بر این شهرها فشار وارد میآورد.
انتقال به انرژی پاک
به گزارش سایت کانورسیشن، توافقهای بینالمللی اخیر بهویژه توافقات مربوط به “گذار از سوختهای فسیلی” و گسترش استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی، توسعه و تولید خودروهای سوختی را به چالش کشیده است. اقتصاددانان برجسته که در دوره اوباما و اوایل دولت بایدن همکاری میکردند، به دنبال راهکارهایی برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای بودند، اما هیچ برنامه مشخصی برای آمادهسازی شهرهایی مانند رنجلی در برابر چالشهای زیستمحیطی و اقتصادی ارائه نشده است.
کنگره ایالاتمتحده در حال تصویب قوانین حمایتی است، اما شهرهای وابسته به نفت و گاز به دلایل مختلف در اولویت قرار نگرفتهاند. یکی از دلایل اصلی این است که به دلیل عدم احساس فوریت، بیشتر توجهات به جوامع وابسته به زغالسنگ معطوف شده است، در حالی که تولید نفت و گاز همچنان در حال رشد است.
نقش سیاستمداران و چالشهای اقتصادی
سیاستمداران، به ویژه جمهوریخواهان، هنوز برای کاهش تولید نفت و گاز در آینده برنامهریزی نکردهاند. برخی دموکراتها به دنبال این هستند که چطور اقدامات اقلیمی میتواند محرک رشد اقتصادی در آینده باشد. رئیسجمهور بایدن بر این باور است که تغییرات آبوهوایی میتواند فرصتهای شغلی جدیدی ایجاد کند، اما مشاغل مرتبط با انرژی پاک بهندرت قادر به جایگزینی مشاغل پردرآمد نفت و گاز خواهند بود.
آیندهای پیچیده برای جوامع وابسته به نفت و گاز
آینده جوامع نفتی به تغییرات عمده نیاز دارد. اکثر این جوامع اکنون با بحران اقتصادی جدی مواجه نیستند، اما به استراتژیهای توسعه اقتصادی نیاز دارند که بر اساس نقاط قوت موجود، صنایع جدید را پرورش دهد. برای مثال، رنجلی نیازمند استراتژیهای منحصر بهفرد برای مقابله با چالشهای خود است.
گروههای تحقیقاتی که از این شهر بازدید کردهاند، در قالب پروژههای انرژی انعطافپذیر به سیاستگذاران کمک میکنند تا اطلاعات لازم برای حرکت به سمت گذار انرژی را در اختیار جوامع قرار دهند. بهترین زمان برای ایجاد اقتصاد مقاوم، پیش از فرا رسیدن بحران است. در حالی که ایالاتمتحده هنوز به تولید نفت و گاز ادامه میدهد، این کشور نتوانسته است جوامع وابسته به سوختهای فسیلی را برای روزهای سختتر آماده کند.