جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

رسانه اهل فن

آینده صنعت خودرو در ۱۴۰۴: پیش‌بینی‌ها و چالش‌ها

صنعت خودرو در سال ۱۴۰۳: تحولات و چشم‌اندازها

صنعت خودرو در سال ۱۴۰۳ با تحولات و چالش‌های مختلفی روبه‌رو شد. علی‌رغم کاهش قابل توجه تولید خودرو، انتقال مدیریت بزرگ‌ترین خودروساز کشور به بخش خصوصی به‌عنوان یک تحول مهم و نقطه عطف در این صنعت مورد توجه قرار گرفت. اما این سوال مطرح است که در سال ۱۴۰۴ صنعت خودرو چه مسیری را طی خواهد کرد؟ آیا تولید خودرو کاهش می‌یابد یا روندی رو به رشد را تجربه خواهد کرد؟ این سوالات در کنار چالش‌های مختلف، نظرات کارشناسان مختلف را به خود جلب کرده است. برخی از این کارشناسان در گفتگو با «دنیای‌اقتصاد»، سناریوهای مختلفی برای آینده صنعت خودرو در سال آینده مطرح کرده‌اند که همگی به عوامل سیاسی و اقتصادی بستگی دارند.

خودروی ۱۴۰۴ از چهار منظر

برای پیش‌بینی وضعیت صنعت خودرو در سال آینده، «دنیای‌اقتصاد» نظرات چهار نفر از کارشناسان و فعالان این حوزه را جمع‌آوری کرده است. بر اساس تحلیل‌های آنان، سه سناریو برای آینده صنعت خودرو قابل تصور است: خوش‌بینانه، میانه و بدبینانه. وجه مشترک تمامی این تحلیل‌ها، تاثیر ریسک‌های سیاسی و اقتصادی بر وضعیت تولید خودرو است. به‌عنوان مثال، اگر تنش‌های سیاسی و مذاکرات بین‌المللی به نتیجه برسد و تحریم‌ها لغو شوند و از سوی دیگر، چالش‌هایی مانند قیمت‌گذاری دستوری حل شود، سال ۱۴۰۴ می‌تواند سالی موفق برای تولید خودرو باشد.

اما در مقابل، تشدید تحریم‌ها، ادامه بحران ارزی و مشکلاتی مانند قیمت‌گذاری دستوری و ناترازی انرژی، به کاهش تولید خودرو در سال آینده خواهد انجامید.

سناریوی خوش‌بینانه: این سناریو بر لغو تحریم‌ها، کنار گذاشتن سیاست‌های دستوری و کاهش ناترازی انرژی استوار است. در صورتی که این عوامل تحقق یابند، سال ۱۴۰۴ با رشد چشمگیر یا حتی رکوردشکنی در تولید خودرو همراه خواهد بود. خصوصی شدن ایران‌خودرو نیز می‌تواند عاملی برای رشد تولید باشد، هرچند تاثیر آن نسبت به مسائل کلان‌تری مانند تحریم‌ها کمتر است.

سناریوی میانه: در این سناریو، بهبود نسبی اوضاع سیاسی و اقتصادی در داخل کشور پیش‌بینی شده است که منجر به تولیدی مشابه امسال می‌شود. در این شرایط، تولید خودرو ممکن است تغییرات قابل توجهی نداشته باشد و حدود ۵ تا ۱۰ درصد نسبت به سال جاری افزایش یا کاهش یابد.

سناریوی بدبینانه: بر اساس این سناریو، ادامه تحریم‌ها، قیمت‌گذاری دستوری و مشکلات انرژی منجر به کاهش تولید خودرو در سال ۱۴۰۴ خواهد شد.


نظر کارشناسان در خصوص وضعیت تولید خودرو در ۱۴۰۴

سعید مدنی:
مدیرعامل سابق سایپا معتقد است که پیش‌بینی وضعیت تولید خودرو در سال آینده به شرایط سیاسی و اقتصادی کشور بستگی دارد. او می‌گوید که اگر وضعیت ارزی کشور در سال آینده بهبود نیابد، حتی بخش خصوصی نیز قادر به حفظ تولید نخواهد بود و ممکن است تولید کمتر از امسال شود. وی همچنین به اصلاح قیمت‌ها به عنوان یکی از عوامل موثر در رشد تولید اشاره می‌کند.

مازیار بیگلو:
دبیر انجمن سازندگان قطعات و مجموعه‌های خودرو بر این باور است که عوامل مختلفی می‌تواند بر تولید خودرو تاثیر بگذارد. از یک سو، استقرار مدیریت خصوصی در ایران‌خودرو و اصلاح قیمت کارخانه‌ای می‌تواند منجر به رشد تولید شود. از سوی دیگر، مشکلات ارزی و انقباض منابع بانکی می‌تواند روند تولید را محدود کند. در مجموع، او پیش‌بینی می‌کند که تولید خودرو در سال آینده تغییرات چشمگیری نخواهد داشت.

حسن کریمی‌سنجری:
این کارشناس نیز به مشکلات ساختاری و فضای کسب و کار در صنعت خودرو اشاره می‌کند. او معتقد است که واگذاری مدیریت ایران‌خودرو به بخش خصوصی تغییرات زیادی در تولید ایجاد نخواهد کرد، زیرا مشکلات اصلی مانند قیمت‌گذاری دستوری، تحریم‌ها و کمبود انرژی همچنان پابرجا هستند. به نظر او، این عوامل موجب خواهند شد که تولید خودرو در سال آینده با چالش‌های جدی روبه‌رو باشد.


نتیجه‌گیری

به‌طور کلی، پیش‌بینی‌ها درباره صنعت خودرو در سال ۱۴۰۴ به شرایط سیاسی و اقتصادی کشور بستگی دارد. در صورتی که مشکلات ساختاری حل شوند و عوامل ریسک کاهش یابند، امکان رشد تولید وجود دارد. در غیر این صورت، ممکن است تولید خودرو با کاهش روبه‌رو شود.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار