افزایش ظرفیت حملونقل عمومی و توسعه فضای سبز در تهران
شهردار تهران در جلسهای گزارش مفصلی از اقدامات سه سال اخیر مدیریت شهری ارائه داد. وی با اشاره به توسعه خطوط مترو گفت: “در روزهای ابتدایی تحویل مدیریت شهری، پایتخت دارای ۲۵۴ کیلومتر مترو بود، اما امروز این عدد به ۳۰۸ کیلومتر رسیده است. در این مدت علاوه بر تلاش برای تکمیل خطوط ۲، ۴، ۶ و ۷، فرآیند ساخت و قراردادهای خطوط ۸، ۹ و ۱۰ نیز پیگیری شده و به زودی قرارداد ساخت خط ۱۱ بسته خواهد شد.”
تراموا، گزینهای بهصرفه برای تهران
زاکانی در رابطه با استفاده از خطوط تراموا در تهران نیز اظهار داشت: “تراموا هزینهای معادل یکدهم مترو دارد و دو سوم مسافر مترو را جابهجا میکند. دو رام تراموا وارد کشور شده که اکنون در گمرک بندرعباس است. در صورت بازخورد مثبت، به زودی دو خط تراموا در تهران احداث خواهد شد.”
توسعه ناوگان حملونقل عمومی
شهردار تهران ادامه داد: “در سال ۱۴۰۰، تعداد اتوبوسهای فعال در تهران ۸۸۰ دستگاه بود، اما امروز این رقم به ۲۳۰۰ دستگاه رسیده است. همچنین قرارداد خرید ۵۲۵۵ اتوبوس دیگر منعقد شده که بخش عمدهای از آن تا خرداد سال آینده وارد ناوگان حملونقل عمومی تهران خواهد شد.”
وی همچنین به خرید ۲۷۶۵۰ تاکسی برقی اشاره کرد و گفت: “واردات این تاکسیها از دو هفته آینده آغاز خواهد شد. علاوه بر این، ۱۵۰ هزار موتور برقی بهزودی به ناوگان حملونقل شهری تهران اضافه میشود.”
گسترش فضای سبز و مسیرهای طبیعی
زاکانی پیرامون توسعه فضای سبز در تهران اظهار کرد: “در گذشته، بهطور میانگین سالانه ۹۳۰ هکتار به فضای سبز تهران افزوده میشد، اما در این دوره ۴۷۵۰ هکتار به فضای سبز تهران افزوده شده و امسال نیز ۳۰۰۰ هکتار دیگر به این مساحت اضافه خواهد شد.”
وی در بخش دیگری از سخنان خود به احداث “مسیر طبیعت” اشاره کرد که در آن وسایل نقلیه پاک مانند دوچرخه و اسکوتر تردد میکنند. “۴۷ کیلومتر از این مسیر به زودی افتتاح خواهد شد و هدف این است که طول این مسیر در تمامی مناطق ۲۲ گانه تهران به ۱۳۷۰ کیلومتر برسد.”
انتقال پایانهها و باراندازها به خارج از تهران
شهردار تهران همچنین به یکی از ابتکارات جدید این دوره مدیریت شهری اشاره کرد: “یکی از اهداف ما کاهش ترددهای زائد در شهر است. پایانههای مسافربری و باراندازها عامل مهمی در ایجاد تردد اضافی هستند. به همین منظور، پایانه مسافربری شرق به خارج از تهران منتقل شده و به زودی پایانههای غرب و جنوب نیز جابهجا خواهند شد. برای این انتقال، دو لکه ۲۶۰ و ۷۰ هکتاری در جنوب تهران در نظر گرفته شده است.”
بازچرخانی آب و صرفهجویی در مصرف انرژی
زاکانی در ادامه به تامین آب از طریق بازچرخانی اشاره کرد و گفت: “طبق اسناد بالادستی، تا سال ۱۴۱۰ باید ۱۴۵ میلیون مترمکعب از آب تهران از طریق بازچرخانی تامین شود. اکنون ۲۳ میلیون مترمکعب آب از این طریق تأمین میشود و تا پایان سال این رقم به ۵۶ میلیون مترمکعب خواهد رسید.”
وی همچنین درباره صرفهجویی در مصرف انرژی اظهار کرد: “تهران ۲۳۰ هزار شعله برق خیابانی دارد که هر کدام به طور میانگین ۱۴۰ وات انرژی مصرف میکنند. با تبدیل این شعلهها به لامپهای ال ای دی، شاهد صرفهجویی ۵۸ وات در هر دستگاه خواهیم بود.”
تحول در بخش انرژی گازی
شهردار تهران افزود: “در بخش انرژی، هدف ما خالی کردن تهران از شبکه گازی و جایگزینی آن با برق است. این اقدام علاوه بر صرفهجویی در مصرف انرژی، در بخش پدافند غیرعامل نیز موثر خواهد بود. زیرا یکی از عوامل خطرآفرین تهران در زمان وقوع زلزله، شبکه گازی است.”