جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

رسانه اهل فن

معرفی ام وی ام ۵۵۰ اتوماتیک

بررسی اجمالی

مدیران خودرو طی دهه 1390 خورشیدی، جای پای خود را در صنعت خودروسازی ایران محکم کرد. تنوع محصولات این شرکت طی دهه 1390 افزایش یافت و خودروهای جدیدی همچون ام وی ام 550 و نسل دوم ام وی ام ایکس 33 وارد بازار کشورمان شدند. ام وی ام 550 در حقیقت نسخه بروز شده و ارتقا یافته ام وی ام 530 محسوب می‌شود، سدان کوچک و اقتصادی مدیران خودرو که رقیب سمند، پژو پارس و لیفان 620 در بازار ایران محسوب می‌شد. عرضه ام وی ام 550 به بازار ایران با افزایش قیمت نسبی خودروها در میانه دهه 1390 همراه بود، از این رو ام وی ام 550 از سطح رقابت با محصولات داخلی فراتر رفت و به هماورد بسترن B50 و جک J5 تبدیل شد. تولید ام وی ام 550 از سال 1394 آغاز شد و تا سال 1397 ادامه یافت. این خودرو برخلاف برادر بزرگترش یعنی ام وی ام 530، عمر کوتاه‌تری در خط تولید مدیران خودرو داشت ام وی ام 550 امروزه یکی از معدود خودروهای دست دوم اتوماتیک بازار محسوب می‌شود که با قیمت مناسبی قابل خریداری است.
بررسی ام وی ام ۵۵۰ اتوماتیک
ام وی ام 550 یکی از محصولات اقتصادی چری است که در سرزمین اصلی با نام چری E5 شناخته می‌شود. این خودرو در فاصله سال‌هایی 2011 تا 2016 به تولید رسید و تنها کشور تولید کننده آن خارج از چین، ایران بوده است. چری E5 در حقیقت نسخه فیس لیفت چری A5 محسوب می‌شود، خودرویی که در ایران با نام ام وی ام 530 شناخته می‌شود.

ام وی ام ۵۵۰

در واقع ام وی ام 550 و ام وی ام 530 از نظر مشخصات فنی و پلتفرم هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند و تمایزات آن‌ها به موارد ظاهری و آپشن‌ها ختم می‌شود. در واقع چری با عرضه مدل E5 یا ام وی ام 550، سعی کرد تا فرم جعبه‌ای مدل پیشین را اندکی تغییر دهد و آن را کاربرپسند جلوه دهد.

داخل ام وی ام ۵۵۰ اتوماتیک

برخلاف ظاهر خارجی ام وی ام ۵۵۰ که با ام وی ام ۵۳۰ به کلی متفاوت است، تغییرات خاصی در کابین این خودرو مشاهده نمی‌شود و حتی می‌توان گفت که کابین ام وی ام ۵۵۰ نسبت به ام وی ام ۵۳۰ ساده‌تر طراحی شده است. خطوط سیال و منحنی بدنه در فضای داخلی نیز ادامه دارند و به جرات می‌توان گفت که هیچ خط تند و تیزی در کابین مشاهده نمی‌شود.

داخلی ام وی ام ۵۵۰

تریم کابین ام وی ام ۵۵۰ از رنگ‌های مشکی و کرم بهره می‌برد و اکثر قطعات از پلاستیک خشک ساخته شده‌اند که با توجه به اقتصادی بودن خودرو، قابل انتظار است. تعدادی دکمه کنترلی روی فرمان ام وی ام ۵۵۰ تعبیه شده‌اند که وظیفه کنترل سیستم صوتی را برعهده دارند. در نخستین نسخه‌های تولیدی ام وی ام ۵۵۰ نمایشگر تنها در تیپ اتوماتیک لحاظ شده بود اما پس از مدتی هر دو نسخه دنده‌ای و اتوماتیک ام وی ام ۵۵۰ به نمایشگر سیستم صوتی مجهز شدند که ظاهر کابین را زیباتر جلوه می‌داد.

طراحی ام وی ام ۵۵۰ اتوماتیک

همان‌طور که در قسمت قبل اشاره کردیم، طراحی ام وی ام 550 حاصل فیس لیفت اساسی چری روی مدل A5 یا ام وی ام 530 است. طی این فیس لیفت خطوط تند و تیز بدنه حذف شدند و جای آن‌ها را خطوط منحنی گرفت. همانند اکثر فیس‌لیفت‌ها، جلوپنجره بیشترین سهم تغییرات به خود اختصاص داده است. چراغ‌های بزرگ با لبه‌های کشیده، الگوی مشترک طراحی خودروهای چری در آن دوران بودند که علاوه بر ام وی ام 550، در ام وی ام 315 نسل اول و ام وی ام X33 نسل دوم نیز مشاهده می‌شوند.

ام وی ام ۵۵۰

نمای جانبی ام وی ام ۵۵۰ ساده و بدون آلایش است و همه چیز بدون هیچ گونه حجم اضافه سرجای خود قرار دارد. متاسفانه ایراد بزرگ خودروهای چینی یعنی رینگ‌های کوچکتر از اندازه استاندارد در ام وی ام ۵۵۰ نیز مشاهده می‌شوند که ظاهر جانبی خودرو را به هم ریخته‌اند. نمای عقب ام وی ام ۵۵۰ نیز ظاهری آرام و به دور از حاشیه را به نمایش می‌کشد که اندکی با چهره تهاجمی جلو تناقض دارد؛ با این حال طراحان چری سعی کرده‌اند تا از یک سبک طراحی برای چراغ‌های جلو و عقب خودرو استفاده کنند. در مجموع می‌توان گفت که ام وی ام ۵۵۰ به صورت کامل نشان دهنده یک سدان اقتصادی و خانوادگی چینی است.

مشخصات ام وی ام ۵۵۰ اتوماتیک

ام وی ام 550 همانند نسخه اصلی خود یعنی ام وی ام 530، با پیشرانه دو لیتری تنفس طبیعی به بازار عرضه شد. این پیشرانه حداکثر 139 اسب‌بخار قدرت و 182 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند و در مقایسه با سایر خودروهای چینی برتری روی کاغذ را به ام وی ام 550 اعطا می‌کند. خوشبختانه مدیران خودرو این مدل را با دو نوع گیربکس پنج سرعته دنده‌ای و اتوماتیک CVT به بازار عرضه کرد. از این رو مخاطبان می‌توانستند نسخه اتوماتیک ام وی ام 550 را خریداری کنند.

موتور ام وی ام ۵۵۰

همان‌طور که انتظار داریم، شتاب و کشش نسخه دنده‌ای ام وی ام ۵۵۰ بسیار بهتر از نسخه اتوماتیک است. با این حال نسخه اتوماتیک برای گذر از ترافیک‌های شهری کارایی بیشتری دارد. مصرف سوخت ام وی ام ۵۵۰ نیز در دنیای واقعی رقمی حدود ۱۰ لیتر در صد کیلومتر خواهد بود، عددی که با وزن خودرو و حجم پیشرانه آن تطابق دارد. شتاب صفر تا صد رسمی ۱۱.۵ ثانیه و حداکثر سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت، از دیگر مشخصات فنی ام وی ام ۵۵۰ هستند.

مشخصات فنی ام وی ام ۵۵۰ اتوماتیک

نام خودرو                  ام وی ام ۵۵۰ اتوماتیک
کشور سازنده             کشورچین
سال (طراحی)          ۲۰۱۴

مشخصات فنی

موتور                       ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه
حجم موتور              ۱۹۷۱ سی سی
تنفس موتور            تنفس طبیعی
انتقال نیرو              دیفرانسیل جلو
حداکثر قدرت          ۱۳۹ اسب بخار در ۵۷۵۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور         ۱۸۲ نیوتن متر در ۴۳۰۰ دور در دقیقه
جعبه دنده              CVT
شتاب ۰ تا ۱۰۰        –
حداکثر سرعت         ۱۷۵ کیلومتر در ساعت
وزن                       ۱۳۶۶ کیلوگرم
اندازه (میلیمتر)        ۴۵۸۰ طول – ۱۷۶۰ عرض – ۱۴۸۳ ارتفاع
فاصله بین دو محور   ۲۶۰۰ میلیمتر

مصرف سوخت و استانداردها

مصرف سوخت داخل شهر         – لیتر در هر صد کیلومتر
مصرف سوخت خارج از شهر       – لیتر در هر صد کیلومتر
مصرف سوخت ترکیبی              – لیتر در هر صد کیلومتر
حجم باک                               ۵۰ لیتر
استاندارد آلایندگی                    یورو ۴
میزان تولید CO2                     – گرم در هر کیلومتر

امکانات و تجهیزات ام وی ام ۵۵۰ اتوماتیک

ام وی ام 550 از نظر امکانات و آپشن‌ها در سطحی حداقلی قرار دارد و به خوبی یک خودرو اقتصادی چینی را به نمایش می‌کشد. ام وی ام 550 از نظر امکانات ایمنی شرایطی مشابه خودروهای داخلی دارد و از نظر امکانات رفاهی نیز آپشن خاص و عجیبی را به مشتری ارائه نمی‌دهد. البته رقبای ام وی ام 550 نیز وضعیت بهتری ندارند اما در حضور خودرویی همچون دنا، وضعیت ام وی ام 550 اندکی سخت می‌شود. از جمله امکانات رفاهی و ایمنی ام وی ام 550 می‌توان به این موارد اشاره کرد: سنسور پارک عقب، سیستم‌های ترمز ABS و EBD، سیستم صوتی به همراه 4 بلندگو و نمایشگر 7 اینچی لمسی، دوربین عقب، دو کیسه هوا، سیستم تهویه دستی، روکش چرمی صندلی‌ها و آینه‌های تنظیم شونده برقی.

استاندارد امنیت

ترمز و پایداری        ABS – EBD – ترمزهای دیسکی برای هر چهارچرخ
کیسه هوا              کیسه هوا برای سرنشینان جلو
سیستم صوتی        قابلیت پخش سی‌دی و کنترل سیستم صوتی از روی فرمان – چهار عدد بلندگو
دیگر تجهیزات         چراغ مه‌شکن جلو و عقب – سانروف – سنسور دنده عقب – روکش چرمی صندلی‌ها – رینگ‌های آلومینیومی – تنظیم برقی آینه‌های جانبی

رقبای ام وی ام ۵۵۰ اتوماتیک در بازار

ام وی ام 550 این روزها علاوه بر رقیب سنتی خود یعنی جک J5، با دنا ایران خودرو نیز رقابت می‌کند و اخیرا سورن پلاس نیز به این جمع اضافه شده است. چند سالی از توقف تولید ام وی ام 550 می‌گذرد و به نظر می‌رسد اندک اندک تهیه قطعات و لوازم جانبی برای مالکان این خودرو با مشکل مواجه شود. به همین دلیل بازار خرید و فروش ام وی ام 550 چندان پررونق نیست و مشتریان ترجیح می‌دهند تا گزینه‌های جایگزین را برای خرید انتخاب کنند. با این حال برای مشتریانی که به دنبال خرید یک سدان خانوادگی با امکانات معقول و قیمت مناسب هستند، ام وی ام 550 یک گزینه دوست داشتنی محسوب می‌شود.

۲ پاسخ

  1. فقط کسانی که ام وی ام ۵۵۰ دارن یا داشتن میدونن که در مقایسه با خودرو های داخلی اصلا قابل مقایسه نیست و از لحاظ زیبایی و قدرت پیشرانه خیلی از رقبای خودش جلوتره،با وجود وزن۱۵۰۰کیلویی شتابی حدود ۱۰ ثانیه داره که خودرو های داخلی با وزنی حدود ۲۰۰تا۳۰۰کیلوگرم کمتر به این شتاب هنوز نرسیدند
    و ظاهری که نمی‌توانیم اون رو از تصاویر داخل اینترنت قضاوت کنم چون اگه شما این ماشین رو از نزدیک ببینین(خصوصا رنگ مشکی)فکر می‌کنید که یک ماشین میلیاردی دارید می‌بینید
    این ماشین عاااااالیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار