به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، سرهنگ رمضانی روز یکشنبه در دومین روز از هفته نیروی انتظامی در همایش تجلیل از نمونه های ترافیکی افزود: سالانه بیش از ۱۶ هزار نفر بر اثر سوانح ترافیکی جان خود را از دست می دهند و بیش از ۳۴۵ هزار نفر مصدوم می شوند و خسارت مالی ناشی از این حوادث رانندگی به کشور معادل بیش از ۷ درصد از تولید ناخالص ملی است.
وی به همکاری سازمان های ذیربط با پلیس راهور ناجا در حوزه ترافیکی اشاره کرد و گفت: در طول یک سال گذشته شاهد همکاری همه سازمان های مسئول در حوزه ترافیکی بودیم اما نیاز است که وظایف سازمان ها تفکیک و برای پیش برد اهدافمان در کاهش سوانح ترافیکی برنامه ریزی شود و نقش هرکدام مشخص شود.
سرهنگ رمضانی تصریح کرد: بیش از ۳۰ سازمان در حوزه ترافیکی مسئولیت دارند و بطور قطع یک سازمان به تنهایی نمی تواند در جهت کاهش سوانح ترافیکی نقش بسزایی ایفا کند اما همکاری و ایفای نقش این سازمان های مسئول که پلیس نیز یکی از آن هاست ، می تواند نقطه عطفی در کاهش تصادفات رانندگی در کشور باشد.
وی با اشاره به کاهش جانباختگان حوادث ترافیکی در سال های گذشته اذعان داشت: در دهه ۸۰ تعداد جانباختگان حوادث رانندگی در کشور سالانه حدود ۲۸ هزار نفر بود و اکنون به عدد ۱۶ هزار نفر در سال رسیده که نتیجه تلاش های همکارانمان بوده است ولی از نظر ما یک نفر جانباخته هم زیاد است و باید با برنامه ریزی و تلاش مضاعف ، جهادی و انقلابی شاهد کاهش مستمر حوادث و جانباختگان سوانح ترافیکی باشیم.
سرهنگ رمضانی گفت: در حوزه حمل و نقل عمومی کارهای زیادی انجام شده و با راه اندازی سامانه های هوشمند مانند سپهتن شاهد اشراف و کنترل بیشتر و در نتیجه کاهش حوادث بودیم اما در بحث ناوگان باری و شخصی مشکلات زیادی وجود دارد و باید از شیوه سنتی به مدرن سازی و هوشمند سازی حرکت کنیم.
عامل انسانی در ترافیک از نقش زیادی دارد
معاون اجرایی پلیس راهور ناجا اضافه کرد: عامل انسانی در ترافیک از نقش زیادی برخوردار است و باید تمام کسانی که در حوزه ترافیکی مسئول هستند به موضوع آموزش و فرهنگ سازی توجه شود و همچنین نقش رسانه ها نیز در بحث فرهنگسازی بسیار مهم است و نیاز است که رسانه ها نیز بیش از گذشته به این موضوع بپردازند.
سرهنگ هادی امیدوار رییس پلیس راه راهور ناجا نیز در این مراسم گفت: در حوزه حمل و نقل همه جا به جایی های امروزه بدون سیستم حمل و نقل قابل تصور نیست و بیش از ٩۵ درصد جا به جایی کالای ما از طریق سیستم حمل و نقل جا به جا می شود.
وی با بیان اینکه یک حسنه اخلاقی نیز در این کار است، ادامه داد: سالانه بیش از ۵٠٠ میلیون نفر به عنوان امانت به این قشر سپرده می شود و به مقصد می رسد. در جا به جایی مسافران نیز جان مردم امانت است.
نیروی انتظامی سنگ صبور است
معاون وزیر کشور و رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور نیز در این مراسم گفت: نیروی انتظامی در هر موضوعی سنگ صبور هستند. در بحران ها و حتی کرونا همراه و همگام ما بودند.
مهدی جمالی نژاد ادامه داد: قرار است از افرادی که در حوزه حمل و نقل نمونه هستند تجلیل شود. نمونه ها افرادی هستند که می توان از آن الگوبرداری کرد. این دوستان تاثیر گذار و نقش آفرین هستند.
محمد تیموری مدیر برنامه ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با تبریک هفته ناجا اظهار داشت: همکاری بسیار خوب و موثری بین پلیس و وزارت راه و شهرسازی وجود دارد.
وی با اشاره به ماده۲۳ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی اظهار داشت: اگر طبق ماده ۲۳ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی سهم سازمان ها (شهرداری و وزارت راه و شهرسازی) از جرایم رانندگی را مشخص شده است کاملاً در اختیار این سازمان ها قرار بگیرد می توان اقدامات موثری را در کاهش سوانح ترافیکی انجام داد.
در ادامه همایش از ۴۱ نفر راننده نمونه تجلیل شد.
هفته نیروی انتظامی از ۱۷ مهرماه با شعار پلیس مقتدر، قانونمدار و امین مردم آغاز و ۲۳ مهر ماه با شعار پلیس، ولایتمداری، حفظ ارزشها و جامعه ایمانی به پایان میرسد.
براساس روز شمار هفته نیروی انتظامی، ۱۸ مهر ماه با عنوان پلیس هوشمند، مشارکت عمومی، انضباط اجتماعی و ۱۹ مهر ماه با عنوان پلیس خدمتگذار، سرباز فداکار و امنیت پایدار نامگذاری شده است.
۲۰ مهر ماه نیز با عنوان پلیس، امنیت اقتصادی، پشتیبانی تولید و مانع زدایی و ۲۱ مهر ماه نیز با عنوان پلیس، پیشگیری اجتماعی، آموزش همگانی و امنیت اجتماعی نامگذاری شده است.
روزهای ۲۲ و ۲۳ مهرماه نیز به ترتیب با عنوان پلیس، تلاش جهادی، ایثار و شهادت و پلیس، ولایت مداری، حفظ ارزش ها و جامعه ایمانی نامگذاری شده است.