راههای ساخت شبکه ارتباطی تابآور و قدرتمند
در بخشهای قبلی اشاره کردیم که برای داشتن یک شبکه ارتباطی موفق، باید به همدلی توجه کنیم، افرادی را پیدا کنیم که به ما در مسیر پیشرفت کمک کنند، راوی حقیقت خود را شناسایی کنیم و در مواجهه با شکست، به دنبال دیدگاه تازهتری باشیم. اما آیا این چهار مورد کافی است؟ قطعاً نه. در ادامه به راههای دیگری که میتوانیم شبکه ارتباطی تابآور و قدرتمندی بسازیم اشاره میکنیم.
1. با خنده و شوخی، مسائل کاری را شخصی نکنید
برای مقابله با فشارهای ناگهانی در کار یا زندگی شخصی، بهتر است کمک بگیرید. بسیاری از افراد سعی میکنند در موقعیتهای پر فشار تنها عمل کنند، مانند تلاش برای مدیریت یک پروژه سنگین یا یک ارائه استرسزا. اما این رویکرد ممکن است بهزودی از تعادل خارج شود. راهکار بهتر این است که از شبکه ارتباطی خود کمک بگیرید. همانطور که مایکل، متخصص بیهوشی در دوران کرونا، از کمک همکاران خود بهره برد و بار فشار کاری را با هم مدیریت کردند.
2. از همان ابتدا به دیگران کمک کنید
قبل از آنکه بحران به وجود آید، در حال حاضر به دیگران کمک کنید. این کار نهتنها باعث تقویت روابط میشود، بلکه میتواند در زمان نیاز شما را در موقعیتهای دشوار پشتیبانی کند. کمک به دیگران میتواند به سادگی از طریق تعریف و قدردانی از اقدامات آنها در جلسات عمومی انجام شود. این رفتار اعتماد متقابل را ایجاد کرده و پایهای برای همکاریهای آینده میسازد.
3. از شوخطبعی برای کاهش استرس استفاده کنید
خنده و شوخی میتواند یک داروی ضد استرس و ضد افسردگی طبیعی باشد. وقتی در کنار دیگران میخندیم، نه تنها از نظر فیزیولوژیکی احساس شادی و لذت میکنیم، بلکه سطح هورمونهای استرسزا نیز کاهش مییابد. با استفاده از شوخطبعی و طنز میتوانیم فضا را آرام کرده و به خود و دیگران کمک کنیم که بهتر فکر کرده و خلاقتر عمل کنند.
4. جوکها و شوخیهای خود را به اشتراک بگذارید
در دنیای همیشه در دسترس امروز، توانایی برقراری ارتباط مجازی با افرادی که حس شوخطبعی مشترکی با شما دارند بسیار اهمیت دارد. ارسال ویدئوها یا پیامهای طنزآمیز میتواند لحظات کوچک و تاثیرگذاری را خلق کند که از استرسهای روزمره بکاهد.
5. از موقعیتهای سخت شوخی بسازید
در مواقعی که فشار زیاد است، میتوان با شوخی و طنز فضا را تلطیف کرد. وقتی که شرایط به شدت تنشزا است، یک شوخی ساده میتواند همه چیز را تغییر دهد و به همکاران یادآوری کند که هنوز هم میتوانند با هم بخندند و از فشار خارج شوند.
6. شوخیهای خودزنی برای کاهش تنشها
شوخیهای خودزنی میتواند به کاهش تنشها و رفع اختلافات کمک کند. این نوع شوخیها باعث میشود تا افراد بتوانند خود واقعی و آسیبپذیرشان را نشان دهند، بدون اینکه وضعیت جدی و تنشآلود به نظر برسد. با این روش، میتوان اختلافات را محدود به مسائل کاری کرده و از تبدیل آنها به مسائل شخصی جلوگیری کرد.