جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

مرز بین رویا و واقعیت در تولید خودروی ارزان

آنچه مشخص است دولت‌هایی که در سال آخر یا ماه‌های پایانی قرار دارند با هدف بهبود کارنامه خود، تمایل به دادن وعده‌هایی دارند که زمان تحقق آن نامعین است. در حوزه خودرو اما این وعده‌ها به دلیل مشکلاتی که متقاضیان در دسترسی به محصول با‌کیفیت و قیمت مناسب دارند، بیشتر به چشم می‌آید.

خودروی ارزان با کیفیت و تیراژ مناسب تقریبا وعده تمام مدیران خودروساز در دولت‌های گذشته بوده، حال آنکه به دلایل واضح و مشخص هیچ‌گاه عملی نشده است‌. در این زمینه روز گذشته نیز فرشاد مقیمی مدیرعامل ایران‌خودرو در گفت و گو با خبرگزاری خانه ملت از برنامه‌ریزی این شرکت برای تولید خودروی ارزان گفت‌. وی درباره تولید خودروی ارزان‌قیمت عنوان کرد یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در حوزه خودروسازی همواره مورد نقد بوده، بهای تمام شده تولید خودرو است و یکی از راهکارهای کاهش قیمت تمام‌شده، طراحی خودرو و حرکت به سمت پلت‌فرم‌های مشترک است‌.

وی همچنین به تجربه جهانی کاهش هزینه تولید پرداخته و عنوان کرده تولید در بالاترین تیراژ نیز یکی دیگر از راهکارهای کاهش قیمت تمام‌شده است زیرا هرچه تیراژ تولید افزایش یابد، هزینه تمام‌شده کاهش خواهد یافت.

مقیمی به عنوان مدیرعامل بزرگ‌ترین شرکت خودروساز کشور به‌طور حتم بر اساس تجربیات شرکت‌های تولید‌کننده بزرگ دنیا، به تبیین مسیرهای کاهش هزینه تولید پرداخته و این در شرایطی است که مسیر خودروسازی کشور ما برخلاف مسیر جهانی در حرکت است. آنچه مشخص است طی سال‌های گذشته به‌خصوص در سه سال تحریم، خودروسازان هر چه بیشتر بر تیراژ محصولات تولیدی خود افزوده‌اند، با زیان بیشتری روبه‌رو شده‌اند.

از سوی دیگر خودروهایی که داخلی‌سازی بیشتری هم داشتند به دلیل ناتوانی در پاس کردن استانداردهای ۸۵گانه از خطوط تولید خودروسازان خارج شدند. پراید و پژو ۴۰۵ جی ال ایکس دو خودروی پرتیراژی بودند که از قضا ارزان‌ترین محصولات تولیدی کشور هم محسوب می‌شدند. با این حال سال گذشته خودروسازان مجبور به توقف خط تولید این دو محصول شدند. تجربه خودروسازی کشور طی چند سال گذشته نشان داده خودروی ارزان با تیراژ بالا نمی‌تواند مطابق استانداردهای ایمنی و رفاهی باشد چرا که تولید چنین خودرویی با این معیار‌ها به‌طور حتم گران تمام خواهد شد.

با آگاهی از این موضوع سال گذشته وزارت صنعت اعلام کرد سه گزینه تولید میکروکارها (Micro Car)، تولید خودرو با موتور کم‌مصرف و موتورسیکلت‌های چهارچرخ را در دست بررسی دارد. این وزارتخانه نیز به‌طور حتم به این موضوع واقف است که با توجه به هزینه تولید و همچنین استانداردهای اجباری تولید، خودروی ارزان نمی‌تواند عملی شود.

در همین زمینه، رضا نجفی‌منش رئیس انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان با توجه به تجربه جهانی، چندی پیش در گفت‌و‌گو با «‌ایرنا» عنوان کرده بود خودرویی که بتواند استانداردهای ۸۵گانه مدنظر سازمان ملی استاندارد را پاس کند نمی‌تواند کمتر از ۶ هزار دلار قیمت داشته باشد که با نرخ این روزهای ارز بیش از ۱۵۰ میلیون تومان تمام می‌شود.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار