دنیای اقتصاد – حمید شجاعی با بیان اینکه درمجموع در مقایسه با سال گذشته در زمینه تولید عملکرد شرکت مطلوبتر بود، افزود: در هشتماهه امسال در مجموع ۱۶۲ تن ورق در شرکت ورق خودرو تولید شد که از این میزان ۷۷ هزار و ۵۶۷ تن ورق برای مصارف تجاری و ۸۴تن در زمینه ورق خودرو است. مدیرعامل شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: طی سال ۹۹ نیز درمجموع میزان تولید ورق خودرو ۲۴۹ هزار و ۳۱۷ تن بوده است.
وی افزود: شرکت ورق خودرو در حال حاضر ماهانه ۱۵ هزار تن ورق خودرویی برای خودروسازان کشور ازجمله ایرانخودرو و ساپکو عرضه میکند که ایرانخودرو در برنامه سال آینده خود ۲۱۰هزار تن و سایپا حدود ۶۰ هزار تن اعلام نیاز کردهاند.
شرایط تامین مواد اولیه تسهیل شود
شجاعی با اشاره به مشکلات ناشی از عرضه مواد اولیه موردنیاز شرکت در بورس خاطرنشان کرد: براساس الزاماتی باید از بورس خرید کنیم و متاسفانه سهمیههایی که به ما تعلق میگیرد متناسب با میزان نیاز کارخانه نیست و این امر موجب شده که نتوانیم بهدرستی به مواد اولیه موردنیاز دسترسی یابیم.
به گفته مدیرعامل شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری شرکت ما ورق فولهارد را بهعنوان ماده اولیه از فولاد مبارکه دریافت میکند، با اینحال فولاد مبارکه به دلیل اینکه همه محصولات خود را در بورس کالا عرضه میکند، در توزیع مواد اولیه محدودیت دارد و ممکن است شرکت ما نتواند مواد اولیه خود را بهدرستی تامین کند.
شجاعی گفت: با اینکه سهامدار عمده شرکت ما فولاد مبارکه است، اما بنا به مسائلی همچون اجبار عرضه ورق در بورس کالا، تامین مواد اولیه بهخوبی انجام نمیشود.
وی تصریح کرد: برای صنایعی که محصولات استراتژیک تولید میکنند باید تبصرههایی گذاشته شود تا سهمیه ویژه برای آنها در بورس در نظر گرفته شود تا با چالش مواجه نشویم و تمام تلاشمان روی ارتقای کیفیت گذاشته شود.
باید برای مواد اولیه تدبیر جدی اندیشیده شود
شجاعی در مورد چگونگی تامین ورقهای موردنیاز خودروسازان گفت: طبق تعاملات انجامشده توانستیم مواد اولیه موردنیاز خودروسازان را تامین کنیم، اما با توجه به برنامه شرکت دو خودروساز برای سال آینده مبنی بر افزایش ۴۰درصدی تولید باید نسبت به این امر تدابیری اندیشیده شود تا بتوان نیاز آنها را تامین کرد. به هر روی برای تامین ورق موردنیاز خودروسازان هیچ محدودیتی وجود ندارد و ورق خودرو آمادگی لازم را دارد.
مدیرعامل شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در راستای تامین مواد اولیه خودروسازان جلسات سهجانبه بین شرکت ورق خودرو، فولاد مبارکه و خودروسازان برگزار شد، افزود: با تشکیل مثلثی در این زمینه درصدد هستیم تا از طریق فولاد مبارکه بتوانیم محصول بیشتری دریافت کنیم تا اقدامات لازم بهموقع برای تامین نیاز خودروسازان صورت گیرد.
به گفته شجاعی، برای نیل به اهداف فوق در جهت تامین مواد اولیه موردنیاز خودروسازان حمایت وزارت صمت از فولاد مبارکه ضروری است تا به مشتریان ویژه کمکهای لازم صورت بگیرد، زیرا خودرو یک محصول استراتژیک در کشور محسوب میشود.
وی تاکید کرد: در راستای برنامه افزایش تولید خودروسازان برای اینکه بتوان مواد موردنیاز آنها را به موقع تامین کرد حمایت سازمانهای حاکمیتی ضروری است.
مدیرعامل شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری درباره اقدامات صورت گرفته برای ارتقای کیفی ورقهای تولیدی شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در حال انجام یک ریومپ هستیم و نصب یکسری تجهیزات جدید انجام شده و امید است تا دو تا سه هفته آینده تجهیزات باقی مانده نصب شود که در این صورت میتوان ورقهای رویه خودرو را بهراحتی تامین کرد که این امر تحولی در صنعت خودروی کشور خواهد بود.
وی تاکید کرد: تا کنون ورقهای رویه خودرو از طریق ورقهای سرد فولاد مبارکه تامین میشد که از این پس با ارتقای صورت گرفته ما در کارخانه ورق خودرو میتوانیم ورق گالوانیزه برای رویه خودرو تولید کنیم. شجاعی با اشاره به نیاز خودروسازان به ورق رویه تاکید کرد: ورق خودرو از آمادگی کامل برای تامین این نوع محصول برخوردار است و هم اکنون نیز در حال انجام پروژههای مشترک با خودروسازان هستیم تا در صورت بروز هر گونه مشکل فنی و کیفی در تعاملات با آنها آن را رفع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر استراتژی خودروسازان مبنی بر تامین مواد اولیه مورد نیاز خود از داخل کشور، ورق خودرو نیز با آنها بهعنوان مشتریان ویژه تعاملات خوبی دارد به گونهای که با برگزاری جلسات مشترک ماهانه از نزدیک مسائل و مشکلات آنها را در زمینه تامین ورق مورد نیازشان دنبال میکنیم و آنها نیز در مورد پروژههای کیفی ما نظرات کارشناسی ارائه میدهند. مدیرعامل شرکت ورقخودرو چهارمحال و بختیاری در مورد قیمتگذاری دستوری در بورس کالا گفت: این امر ما را از بازدهی بالا محروم و چالشهای عملیاتی برای تولید ایجاد میکند. وی معتقد است: تولیدکنندگان و مصرفکنندگان واقعی باید شناسایی شوند تا محصول میان این دو گروه مورد عرضه و تقاضا قرار بگیرد تا از ایجاد هر گونه رانت جلوگیری شود. وی در دیدار با صادقینیارکی، معاون امور صنایع وزارت صمت در نمایشگاه متافو خاطرنشان کرد: این مقام وزارت صمت اعلام کرد که به زودی دستورالعمل جدیدی برای عرضه ورق در بورس کالا ابلاغ میشود که با بررسی صنایع مصرفکننده، شرایط تامین مواد اولیه تسهیل میشود.
سهمیه گاز صنایع استراتژیک در اولویت قرار بگیرد
وی در مورد مشکلات ناشی از قطعی احتمالی گاز در فصل زمستان گفت: جلساتی با پدافند غیرعامل و شورای تامین استان داشتیم به گونهای که حساسیتهای لازم در این زمینه به مقامات مذکور منتقل شد. شجاعی در بخش دیگر سخنانش خواستار شناسایی صنایع دارای اولویت برای تامین گاز در فصل پیک مصرف شد. مدیرعامل شرکت ورقخودرو چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: البته در سطح کلان ورق خودرو از مصرف بالایی نسبت به بسیاری از مصرفکنندگان برخوردار نیست، اما باید تامین گاز مورد نیاز مشترکان مختلف از جمله صنایع در اولویت قرار بگیرند، زیرا برخی از صنایع از جمله خودروسازی استراتژیک هستند.
عواقب بیتوجهی به توقف تامین ورق خودرو
به گفته این مدیرعامل، در جلسات مذکور اعلام کردیم که توقف ورق خودرو یعنی توقف تامین مواد اولیه خودروسازان و این امر عواقبی در سطح ملی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه هم اکنون همکاری نزدیکی با پدافند غیرعامل و شورای تامین استان داریم، تصریح کرد: تاکنون مشکل قطع گاز نداشتیم، اما امید است این همکاری و تعامل تداوم یابد تا با شوک ناشی از قطعی گاز مواجه نشویم.
شجاعی افزود: ورقخودرو به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گالوانیزه در کشور با تمرکز بر تولید ورقهای گالوانیزه ویژه موردنیاز صنایع خودروسازان و سایر صنایع خود را متعهد به توسعه پایدار(اقتصادی، اجتماعی و زیستمحیطی) استان چهارمحال و بختیاری و خلق ارزش برای ذینفعان میداند.