چرا صادرات با وجود افزایش نرخ ارز منفی شد؟

به گزارش ایسنا، محمد لاهوتی در نشست کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران اظهار کرد: ما معتقدیم که در تجارت نمی‌توان میان صادرات و واردات تفکیک قائل شد بلکه تصمیم‌گیران باید این دو موضوع را در کنار یکدیگر مدیریت کنند.

به گفته وی دولت در ابتدای کار خود صحبت‌های زیادی از تسهیل فرآیندهای تجاری انجام داده و تصمیماتی را نیز نهایی کرده است از این‌رو بخش خصوصی امیدوار است که با نهایی شدن این تصمیمات راه برای توسعه تجارت باز شود.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با اشاره به مشکلاتی که تجارت ایران در سال‌های گذشته با آن مواجه بوده بیان کرد: یکی از اصلی‌ترین پیش‌نیازها برای توسعه صادرات ایجاد یک وحدت رویه میان دستگاه‌های تصمیم‌گیر است، موضوعی که ما در سال‌های گذشته نداشته‌ایم و همین مساله باعث شد حتی با وجود افزایش نرخ ارز میزان صادرات کشور منفی شود و رشد جدی تجربه نکند.

لاهوتی با اشاره به پیگیری‌ها در زمینه‌ی واردات در مقابل صادرات توضیح داد: با وجود آنکه در ابلاغیه‌های قبلی مجوز این کار صادر شده بود اما آنقدر پیچیدگی‌ها بالا می‌رفت که بسیاری از فعالان اقتصادی توان استفاده از این فضا را نداشتند. ما همچنان این درخواست را پیگیری می‌کنیم و امیدواریم با دریافت موافقت‌های لازم از اجحاف در حق صادرکنندگان جلوگیری شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از شیوه‌هایی که می‌تواند به توسعه صادرات کمک کند تسهیل ورود موقت است ما از سال ۱۳۹۷ دیگر مجوزی در این زمینه دریافت نکرده‌ایم و با وجود برگزاری جلسات مختلف هنوز در این حوزه تصمیم‌گیری نشده است که امیدواریم نگاه تصمیم‌گیران در این زمینه نیز تغییر کند.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *