چه کنیم واردکننده سوخت نشویم؟

واردکننده سوخت نشویم

به گزارش ایسنا، افزایش مصرف انرژی در ایران تبدیل به یک عادت شده عدم تغییر این عادت می تواند مشکلات زیادی را برای کشور به وجود آورد لذا لزوم مدیرت مصرف در حوزه انرژی بیش از سال های گذشته خود نمایی می کند تا جایی که ناصر عاشوری – دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پالایش نفت به تازگی اعلام کرده که  اگر شرایط تحریم ادامه داشته باشد و مدیریت مصرف صورت بگیرد، لطمه ای به تولید وارد نخواهد شد اما اگر روال مصرف به شکل فعلی ادامه یابد، قطعا در آینده دچار مشکل خواهیم شد.

به گفته وی اگر بخواهیم دنبال پالایشگاه‌سازی برویم، در صورتی که ارز و ریال آن هم فراهم باشد، شش سال زمان لازم است تا یک پالایشگاه ساخته شود،  بنابراین به صرفه است که مصرف خودروها اصلاح و سوخت CNG تقویت شود. در حال حاضر تولیدات ما به صورت سه شیفت در حال انجام است، به طوری که از نیمه دوم سال ۱۳۹۷، کشور به لحاظ واردات بنزین و گازوئیل بی‌نیاز شده و این رویه ادامه خواهد داشت؛ بنابراین در حال حاضر مشکلی به لحاظ تامین سوخت کشور نداریم.

توسعه CNG و تولید خودرو کم مصرف

دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پالایش نفت با بیان اینکه به دولت جدید  پیشنهاد می کنیم که ساز و کارهایی را اتخاذ کند تا نیازمند واردات نشویم. از جمله این سازو کار ها می تواند تولید خودروی داخلی کم‌مصرف باشد. همچنین باید سبد سوخت به سمت استفاده از CNG تقویت و فرهنگ مصرف مدیریت شود تا مسابقه بین تولید و مصرف کشور پایان یابد.

توسعه خودروهای برقی

حسین آقایان- کارشناس حوزه انرژی نیز در این راستا به ایسنا گفت: باتوجه به تغییر سیاست های دنیا، ایران نیز باید مسیر حرکت خود را تغییر دهد و برای رهایی از واردات سوخت در سال های آینده به دنبال توسعه خودروهای برقی و ایجاد فرهنگسازی در این زمینه باشد.

وی با تاکید بر اینکه مشکلات زیست محیی دنیا را به سمت استفاده از انرژی های پاک پیش برده و اگر از هم اکنون ایران به این سمت حرکت نکند در آینده دچار عقب ماندگی خواهد شد، تصریح کرد: تا سال ۲۰۴۰ هیچ خودرویی در اروپا اجازه مصرف سوخت فسیلی ندارد و همه خودروها می بایست برقی شوند.

این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: ایران نیز از این قاعده جدا نیست و باید در این حوزه گام بردارد در غیر این صورت مشکلاتی ایجاد خواد شد لذا لازم است در همین مقطع زمانی رویکرد مصرف سوخت در کشور تغییر کند.

آقایان با اشاره به سوخت کشتی ها و ممنوعیتی که در این حوزه به وجود آمد، گفت: بی شک با توجه به حرکت دنیا به سمت انرژی های پاک در سال های آینده حذف سوخت های فسیلی برای خودروها نیز اتفاق می افتد و ما نیز باید در این مسیر حرکت کنیم و این موضوع را نمی توان در دقیقه ۹۰ اجرایی کرد و باید از الان برای آن برنامه ریزی کرد.

وی با اشاره به لزوم اجرای توسعه طرح CNG در کشور، گفت: باتوجه به تغییر نگاه دنیا به سوخت های فسیلی به نظر می رسد که جایگزینی این سوخت نیز چندان نمی تواند موثر باشد و تنها راه چاره توسعه خودروهای برقی است و اگر دنبال کم شدن مصرف گازوئیل و بنزین باشیم تنها وقت خود را تلف کرده ایم چراکه راهکار اصلی توسعه خودروهای برقی است.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *