به گزارش ایسنا، ترخیص کامیونهای وارداتی از گمرکات کشور که طی ماههای اخیر بلاتکلیف ماندهاند، یکی از بزرگترین دغدغههای کامیونداران در این ایام است و طی ماه گذشته اولتیماتوم و هشدارهای دستگاه قضایی هم نتوانست راه ترخیص این کامیونها را باز کند.
احمد کریمی – دبیر کانون انجمنهای صنفی کامیونداران – در گفتوگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: گرچه عوامل و مسائل متعددی دست به دست هم دادهاند و سبب بروز این مشکلات برای کامیونداران شدهاند اما بیشترین قصور را در این میان شرکتهای خودروساز که خدمات پس از فروش را ارائه نمیدهند و واردکنندگانی که قراردادی با خریداران نبستند و مناسبات درست و تعریف شدهای بین آنها و کامیونداران برقرار نکردهاند، مرتکب شدهاند.
وی افزود: برخی از واردکنندگان نه برای بهای تمام شده نه برای تاریخ تحویل، تکلیف را روشن نکردهاند و به عنوان مثال بعضا از حدود یکصد کامیوندار و حتی بیشتر پول گرفتهاند اما کمتر از نصف تعهداتشان کامیون وارد کردهاند. البته در این میان نمیتوان از قصور سازمان راهداری هم گذشت چرا که این سازمان باید ساماندهی مناسبی ایجاد میکرد که این مشکلات به وجود نیاید.
دبیر کانون انجمنهای صنفی کامیونداران ادامه داد: سازمان راهداری این موضوع را باید به صورت یک پروژه میدید و شرح وظایف هر یک از عوامل دخیل را مشخص میکرد اما این کار را انجام نداده است. این سازمان باید برنامهای را تعریف و شرکتهای مجاز را تایید کند. از سوی دیگر نیز واردکنندگان هم باید بر اساس سفارشهایی که میدهند و خودروهایی که به کامیونداران تحویل میدهند، بتوانند سفارش جدیدی ثبت کنند.
کریمی گفت: در راستای حل مشکلات کامیونداران قرارداد حقوقی مناسبی را که در آن حقوق متقابل پیشبینی شده باشد را تنظیم کردیم و با اطلاعرسانی گسترده اعلام کردیم که کامیونداران تنها در این قالب که قیمت قطعی، مدت زمان تحویل، وظیفه وارد کننده تا پلاکگذاری و… در آن دیده شده است با واردکنندگان قرارداد ببندند.
وی اعلام کرد: امیدواریم با ورود دوباره دستگاه قضایی و درخواست او از پلیس فاتب برای ورود به این پرونده و شفافسازی از واردکنندگان، مشکل کامیونداران حل شود و بتوانیم با کمترین خسارت این مشکل را پشت سر بگذاریم چرا که مسئله امروز کامیونداران داشتن خودرو برای تردد و عبور و مرور آنها نیست بلکه موضوع آنها معیشت و زندگیشان است که به این کامیونها وابسته است.