جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

Concept #1؛ اولین کراس‌اوور اسمارت با پیشرانه تمام الکتریکی و طراحی یک ایرانی!

پیشرانه- در جریان اتوشو مونیخ ۲۰۲۱، کمپانی اسمارت که زیرمجموعه گروه دایملر است و به ساخت خودروهای جمع‌وجور شهرت دارد، از کراس اوور کانسپت ۱# رونمایی کرد که قرار است پیش‌نمایشی باشد از نسخه نهایی و تولید انبوه این خودرو که کراس‌اووری تمام الکتریکی خواهد بود و در آینده‌ای نزدیک معرفی خواهد شد؛ محصولی که اولین خروجی برنامه ‌گسترده و استراتژی تازه جوینت‌وینچر ۵۰-۵۰ گروه دایملر و شریک چینی آن یعنی گروه جیلی برای نجات و دمیدن دمی مسیحایی در پیکره نیمه‌جانِ برند زیان‌ده و بحران‌زده اسمارت است.

به گزارش وب سایت خبری «پیشرانه» طراحی ظاهری خودرو با هر آنچه تابه‌حال و پیش‌ازاین از برند اسمارت دیده بودیم، متفاوت است و می‌توان آن را به‌عنوان خط مش و زبان طراحی تازه این خودروساز به رسمیت شناخت. نکته پراهمیت و قابل‌تأمل دیگر در مورد کانسپت #۱ این است که سرپرستی طراحی نمای ظاهری آن بر عهده طراح ایرانی گروه دایملر یعنی محمدحسین امینی‌یکتا بوده است. طراحی بدنه خودرو شامل حجم‌پردازی های سیال، نرم، روان و ملایم است که در آن از شلوغ‌کاری و تعدد به‌کارگیری آرایه‌های بصری پرهیز شده تا در کنار شمایل شناور سقف خودرو، با طراحی جسورانه و پویایی مواجه باشیم که به باور کارشناسان و صاحب‌نظران، تعادل و هماهنگی مطلوب و هارمونی و کنتراست حساب‌شده‌ای دارد. در جزییات نمای ظاهری Concept #1 نیز تقارن و تشابه طراحی مجموعه چراغ‌های به‌هم‌پیوسته و مثلثی شکل در جلو و عقب خودرو (و همچنین جزییات گرافیکی چراغ‌ها) از موارد جالب‌توجه به‌حساب می‌آید و همچنین استفاده از چرخ‌های بزرگ ۲۱ اینچی نیز به ابهت خودرو افزوده است.

اسمارت کانسپت 1#

در نمای داخلی کانسپت ۱# نیز از کنتراست رنگ‌های تیره و روشن در کنار تزیینات طلایی‌رنگ استفاده‌شده تا در کنار سقف شیشه‌ای پانوراما، محیطی مدرن و درعین‌حال دل‌باز برای سرنشینان فراهم شود. همچنین یک مانیتور لمسی ۱۲.۸ اینچی نیز در پنل کاربری جلوداشبورد خودنمایی می‌کند.

Concept #1

ناگفته نماند که در نمای ظاهری کانسپت #۱ اثری از ستون B به چشم نمی‌خورد و درهای جلو و عقب خودرو نیز در جهت مخالف یکدیگر باز می‌شوند اما بعید است که در نسخه نهایی و تولید انبوه خودرو شاهد این موارد باشیم.

Concept #1

طول، عرض و ارتفاع کانسپت ۱# به ترتیب برابر با ۴.۲۹، ۱.۹۱ و ۱.۷ متر است و ازآنجاکه چهارچرخ خودرو به گوشه‌ترین نقاط بدنه هدایت‌شده‌اند، شاهد فاصله بین دو محور ۲.۷۵ متری در این خودرو هستیم که در کنار مزیت‌های استفاده از قوای محرکه الکتریکی (در بهبود فضاسازی‌ها‌ در کابین)، باعث شده تا طبق ادعای اسمارت فضای پا و زانوی در اختیار سرنشینان در جلو و عقب کابین خودرو، فراتر از سگمنت کراس‌اوورهای ساب کامپکت باشد و تنه به تنه کراس‌اوورهای بزرگ‌تر از خودش بزند.

اسمارت کانسپت 1#

اسمارت فعلاً از اعلام جزییات و مشخصات فنی خودرو اسمارت کانسپت ۱# اجتناب ورزیده اما آنچه می‌دانیم، این است که این کراس‌اوور تمام الکتریکی بر روی پلتفرم SEA گروه جیلی (مخفف Sustainable Experience Architecture) توسعه‌یافته است و احتمالاً قوای محرکه مشترک و برد پیمایش تقریباً مشابهی با دیگر محصولات تمام الکتریکی جیلی و ولوو (و یا خود مرسدس) خواهد داشت.

اسمارت کانسپت 1#

تصمیم گیران اسمارت پیش‌ازاین و درگذشته هم ایده‌هایی برای طراحی و عرضه خودرویی کراس‌اوور در سر داشتند اما هیچ‌کدام از آن‌ها درنهایت رنگ واقعیت به خود نگرفتند تا دست اسمارت از این بازار پر تقاضا و رو به رشد کوتاه مانده و درنتیجه مدیران دایملر شاهد جولان دیگر رقبا و کاهش سهم اسمارت از بازار خودروهای جمع‌وجور و تبدیل‌شدن آن به برندی شدیداً زیان‌ده باشند. ازجمله جدی‌ترین تلاش‌های اسمارت برای عرضه خودرویی کراس‌اوور را می‌توان کانسپت فورمور (Formore) دانست؛ پروژه‌ای که در حوالی سال ۲۰۰۵ در جریان بوده و ظاهراً بر روی پلتفرمی مشترک با اولین نسل از مرسدس-بنز GLK توسعه‌یافته بود (به‌عبارت‌دیگر، پلتفرم تقویت‌شده مرسدس C-Class) و علیرغم اینکه پروژه ساخت و عرضه این خودرو تا مراحل خوبی پیش رفته بود، اما درنهایت اسمارت فورمور هرگز روشنایی روز را به خود ندید و روانه خط تولید نشد.

اسمارت فورمور
اسمارت فورمور، سال ۲۰۰۵. خودرویی که می‌توانست راه اسمارت را برای کامیابی بیشتر در بازارهای مهمی نظیر ایالات‌متحده هموار کند اما نهایتاً به دلیل پاره‌ای از مشکلات اقتصادی، با چراغ سبز مدیران وقت دایملر-کرایسلر روبرو نشد.
اسمارت فورمور

نسخه نهایی این کراس‌اوور الکتریکی جدید اسمارت قرار است در خاک چین مونتاژ شود و در سال ۲۰۲۲ میلادی می‌توان منتظر حضور این خودرو در بازار چین بود و بافاصله اندکی نیز عرضه آن در بازارهای اروپایی آغاز خواهد شد. یکی از موارد سؤال‌برانگیز درباره نسخه نهایی و تولید انبوه این خودرو اما گزینش نام آن خواهد بود و باید دید که آیا اسمارت سیستم نام‌گذاری جدید و متفاوتی را برای خودروهای کراس‌اوورش برگزیده یا همچنان همان سیستم نام‌گذاری قبلی را ادامه خواهد داد (شامل واژه for در ابتدای نام خودرو)؛ هرچند با توجه به شواهد موجود، می‌توان فرض نخست را محتمل‌تر دانست.

اسمارت کانسپت 1#
اسمارت کانسپت 1#

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار