جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

آری به اتفاق جهان می توان گرفت

گزارش همایش تعاونی نواندیشان صنعت پویا

همایش تعاونی نواندیشان صنعت پویا با بررسی مهمترین بندهای اساسنامه، ارائه طرح‌های اقتصادی تعاونی و پرسش و پاسخ، سخنرانی‌های دکتر مجتبی رحماندوست، دکتر مسلم خانی و غلامحسین حمزه و اعضای گروه نواندیشان و پیشکسوتان، روز دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه در هتل فردوسی برگزار شد.

تعاونی، گره‌گشای بخش خصوصی است

حسن بشار تنیا، مدیرمسئول و صاحب امتیاز ماهنامه قطعات خودرو، در ابتدای این نشست گفت: «منظور از این گردهمایی، گفتگو درباره تعاونی نواندیشان صنعت پویا است. بانیان این تعاونی که گروه نواندیشان و پیشکسوتان صنف هستند، قصد دارند تشکلی در کنار صنف ایجاد کنند که این تشکل بتواند به هیئت مدیره منتخب بعدی و جایگاه صنف کمک کند.»

وی در ادامه حدیثی را به نقل از پیامبر اسلام (ص) نقل کرد که می‌گوید: «النعمتان مجهولتان الصحه و الامان» (دو نعمت هستند که قدر آنها مجهول است: صحت و امنیت). بخش دوم این حدیث، به ویژه امنیت شغلی را در بر می‌گیرد که در قوانین کشور به‌ویژه برای کارگر و کارمند تضمین شده است.

بشار تنیا با اشاره به اینکه امنیت شغلی بخش خصوصی در کشور با اما و اگرهایی مواجه است و دولتمردان نتوانستند اصل چهل و چهار قانون اساسی را به درستی اجرا کنند، افزود: «تعاونی می‌تواند گره‌گشای این مشکل باشد.»

هرم قدرت در تعاونی‌ها بر مشارکت حداکثری استوار است

وی ادامه داد: «در اقتصاد دولتی، هرم قدرت به‌گونه‌ای است که مشتری در پایین‌ترین رتبه قرار دارد، سپس کارکنان و مدیران میانی، و در رأس هرم مدیران ارشد هستند. این در حالی است که هرم قدرت در تعاونی‌ها بر مشارکت حداکثری استوار است.»

بشار تنیا با اشاره به اینکه صاحبان واحدهای صنفی و کارخانجات در عمل با موانعی مواجه می‌شوند، گفت: «در چند سال گذشته این موضوع مورد توجه مسئولان قرار گرفته است و قوانینی برای بهبود فضای کسب و کار وضع شده است. تعاونی‌ها می‌توانند به این امر کمک کنند تا موانع کسب و کار از بین بروند.»

خودروسازان ۲۰ درصد از بازار لوازم یدکی را تصاحب کرده‌اند

سید احمد حسینی، مشاور حقوقی اتحادیه لوازم یدکی خودرو و ماشین‌آلات تهران و دبیر گروه نواندیشان و پیشکسوتان، در این همایش گفت: «در سال ۱۳۹۲ قانون نظام صنفی اصلاح شد و طبق تبصره یک ماده ۲۲ این قانون، افرادی که دو دوره متوالی یا چهار دوره متناوب در هیئت‌مدیره اتحادیه‌ها بودند، دیگر نمی‌توانند در هیئت مدیره حضور داشته باشند.»

وی افزود: «در چرخه تولید و واردات قطعات خودرو، روز به روز سهم خود را از دست می‌دهیم. خودروسازان امروز ۲۰ درصد از سهم بازار ما را تصاحب کرده‌اند. با ادامه این روند و به دلیل عدم آگاهی از قوانین، سهم ما از بازار کاهش خواهد یافت.»

مزایای شرکت‌های تعاونی

حسینی در ادامه توضیح داد: «سرمایه شرکت‌های تعاونی در قیاس با دیگر شرکت‌ها نامحدود و قابل تغییر است. به این معنا که با ورود افراد جدید به شرکت، سرمایه افزایش می‌یابد و با خروج افراد کاهش می‌یابد. در تعاونی‌ها، سهم افراد یکسان است و هر فرد یک حق رای دارد، بنابراین هیچ‌کس نمی‌تواند بیش از ۳۰ درصد سهام یک تعاونی را خریداری کند.»

وی همچنین تاکید کرد که تعاونی‌ها ویژگی‌های مثبت زیادی دارند، از جمله همدلی بیشتر در مقایسه با شرکت‌های تجاری و عدم وجود نگاه سوداگرانه.

ایده‌ها و تجربیات گروه نواندیشان به مدیریت بهتر تعاونی کمک می‌کند

دراِدامه همایش، اصغر صغرزاده، یکی از اعضای گروه نواندیشان و پیشکسوتان، گفت: «این گروه در طی یک سال گذشته تلاش کرد تا راه‌حل‌هایی برای حل مشکلات صنف پیدا کند. از این رو، ایده تاسیس تعاونی شکل گرفت و تاکنون حدود ۲۶۰ نفر عضو این تعاونی شده‌اند.»

وی تاکید کرد: «تعاونی‌ها با تعداد اعضای بالا قدرت زیادی دارند و با همفکری و همکاری بیشتر می‌توانیم اقدامات بزرگتری انجام دهیم.»

تعاون‌ها در تولید ملی، اشتغال‌زایی و افزایش تولید ناخالص داخلی نقش بسزایی دارند

در ادامه، دکتر مجتبی رحماندوست، در سخنرانی خود، با ذکر مثالی از نعل زدن اسب در جنگ، بر اهمیت دقت در تولید قطعات خودرو و تاثیر آن بر ایمنی مردم تاکید کرد و افزود: «تعاون‌ها در توسعه پایدار و اشتغال‌زایی بسیار موثر هستند و می‌توانند کمک شایانی به رونق تولید و کسب‌وکار در کشور کنند.»

خوشه‌سازی و شبکه‌سازی در کسب‌وکارهای کارآفرینانه

دکتر مسلم خانی، کارشناس عالی کارآفرینی، در سخنرانی خود به اهمیت خوشه‌سازی و شبکه‌سازی در کسب‌وکارهای کارآفرینانه پرداخت و گفت: «در کشور چین، قیمت تمام شده کالا حتی پس از مسافت‌های طولانی بسیار پایین است، چرا که آن‌ها از شبکه‌سازی و خوشه‌سازی کسب‌وکارها به‌خوبی بهره برده‌اند. این مدل باید در ایران نیز پیاده‌سازی شود.»

تولیدکنندگان هم می‌توانند عضو تعاونی باشند

غلامحسین حمزه، نائب رئیس اتحادیه لوازم یدکی خودرو و ماشین‌آلات تهران، در پایان همایش با اشاره به اینکه تولیدکنندگان لوازم یدکی خودرو می‌توانند جزو اعضای تعاونی نواندیشان صنعت پویا باشند، گفت: «تعاونی می‌تواند به‌عنوان یک نهاد حمایتی، به بخش تولید کمک کند و از فروشندگان و تولیدکنندگان حمایت خواهد کرد.»


این مطلب از قطعات خودرو شماره 23 گرفته شده است.اگر این مطلب برایتان جالب بود، دیگر مقالات ماهنامه قطعات خودرو را از دست ندهید. شماره های دیگر در انتظار شماست!

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار