7 هزار اتحادیه و بیش از 2 میلیون واحد صنفی
به ما میگویند که بزرگترین نهاد فعال اقتصادی کشور، واحدهای صنفی هستند. مردم شاید ارتباطشان با دولت به روزهای خاصی محدود شود، اما ارتباط آنها با اصناف روزانه است. مردم هر روز با صنوف خدماتی، فنی و توزیعی سر و کار دارند و درگیر و دار هستند. از خرید قرص، تهیه شیشه شیر برای کودک، سوار شدن به تاکسی و حرکت در قطار و غیره. شاید هر کسی یک بار در زندگیاش مجبور به گرفتن کارت ملی شود. شاید بهخاطر اشتباهات مکرر و برنامهریزیهای غلط هر دهه یک بار مجبور به گرفتن کارت ملی شود، اما صورت زندگی ما و ارتباط روزمره با گروهها و فعالان صنفی بسیار دور از ذهن است.
این حجم از ارتباطات و فعالیتهای بزرگترین خانواده اقتصادی کشور شکل میگیرد: یعنی خانواده اصناف و دور از انصاف و عدالت است. در نظر داشته باشید که تمام امور جاری کشور باید دور از چشم و یا دستهای آنها صورت گیرد. چرا که این خانواده نزدیک است، آقای رئیسجمهور!
شما نیاز به مشاور اصناف دارید
بیش از 7 هزار اتحادیه و بیش از 2 میلیون واحد صنفی در کشور داریم. آقای رئیسجمهور، اجازه دهید ساده و شفاف عرض کنم که شما نمیتوانید به موفقیت دست یابید مگر اینکه از مشاوران و دستیاران رشد اجرایی و مشاوران در این خانوادههای اصناف بهرهمند شوید. اگر میخواهید شغل ایجاد کنید، بدون اینکه دولت بزرگتر و سنگینتر شود، راهش در صنایع است. اگر میخواهید جلوی تولید رانت و فساد در دستگاههای دولتی را بگیرید، راهش ارتباط با اصناف است. اگر میخواهید درآمدهای غیرنفتی دولت را افزایش دهید، این اصناف هستند که باید توان پرداخت مالیات داشته باشند.
اگر میخواهید جلوی تورم دو رقمی و واسطهگریهای مضر را بگیرید، باید به اصناف اعتماد کنید و با حذف قوانین مزاحم دست آنها را برای فعالیت سالم باز بگذارید. و البته، چه کسی بهتر از مشاوران اصناف میتواند شما را در این مسیر هدایت کند؟ مگر میشود از کسانی که تجربه رکاب زدن دارند، دوچرخهسواری آموخت؟ مگر میشود فعالیت صنفی داشت و فهمید که کدام قانون مزاحم کسبوکار سالم و حلال است؟
آقای رئیسجمهور، تغییرات نه در اظهارات و وعدههای بزرگ، بلکه در اقدام عملی است. اگر قرار است اقتصاد متحول شود، راه آن اتکای به مالیاتها است. بیایید توسعه را از زیر زمین به روی زمین بیاورید. به جای لاشهها و فضاهای خالی، به شما اجازه داده میشود که نهادهای فعال اقتصادی و واحدهای صنفی تولیدی، توزیعی، فنی و خدماتی گسترش پیدا کنند.
آقای رئیسجمهور، ما در طول فعالیت صنفی آموختهایم که اگر در چهار سال تغییر ایجاد نشود، در چهل سال هم تغییری نخواهد بود. حالا که هنوز در روزهای ابتدایی چهار سال فرصت غیرقابل بازگشتتان هستید، قدم در راههای اصلاحی و صحیح بگذارید. اصناف از شما و دولت میخواهند که با آنان همکاری و تعامل بیشتری داشته باشید.
این مطلب از قطعات خودرو شماره ۱۵ گرفته شده است.اگر این مطلب برایتان جالب بود، دیگر مقالات ماهنامه قطعات خودرو را از دست ندهید. شماره های دیگر در انتظار شماست!