اهمیت استاندارد بودن قطعات یدکی خودرو بر هیچ کس پوشیده نیست و هرچه بر تعداد قطعاتی که توسط سازمان ملی استاندارد ایران مورد بررسی قرار گرفته و تأیید شده، افزوده شود، رویکرد مردم به استفاده از قطعات تولید داخل بیشتر میشود. بر همین اساس، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در گفتوگویی اعلام کرد که تا پایان سال جاری تعداد استانداردهای اجباری برای قطعات خودرو به یکهزار قطعه میرسد.
مهدی سلام پناه، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، گفت: زمانی که کار تعیین استانداردهای اجباری برای قطعات خودرو را آغاز کردیم، کمتر از ۵۴ قطعه استانداردسازی شده بود، در حالی که هر خودرو از چند هزار قطعه تشکیل شده است. هدفگذاری شده که تا پایان سال ۱۴۰۲ تعداد استانداردهای اجباری برای قطعات خودرو را به یکهزار قطعه برسانیم. البته این کار ساده نیست و نیاز به پشتوانه علمی و فناورانه دارد، اما ما برای انجام این کار عزم خود را جزم کردهایم.
وی درباره استانداردهای اجباری ۸۵ گانه خودرو گفت: این استانداردها جزو استانداردهای ایمنی و عملکردی هستند که طبق دستور رئیسجمهور و قانون باید اجرایی شوند تا کیفیت خودروهای داخلی بالا برود. این خواسته و حق مردم است. اگر این مسیر در سالهای گذشته پیموده میشد، شاهد مسائل و مشکلات کنونی در صنعت خودرو نبودیم. البته تعدادی از خودروسازان، الزامات ۸۵ گانه را بر تولیداتشان منطبق کردهاند. ما فرصت لازم برای اجرای استانداردهای ۸۵ گانه را به خودروسازان دادهایم. امیدواریم که بقیه خودروسازان نیز این استانداردها را رعایت کنند و به خواسته مردم درباره بالا بردن کیفیت و ایمنی محصولاتشان پاسخ دهند.
اسلام پناه در پاسخ به این سؤال که آیا خط تولید خودرویی به دلیل عدم رعایت موارد استاندارد متوقف میشود یا خیر، تصریح کرد: اگر خودروسازان استانداردها را رعایت نکنند، طبق قانون به کمیسیون ماده ۴۲ فراخوانده میشوند و به آنها تذکر داده میشود.
وی درباره موضوع واردات خودرو گفت: از همان روز نخست که مقرر شد مجوز واردات صادر شود، از آن استقبال کردیم؛ زیرا واردات خودرو سبب بالا رفتن سطح رقابت خودروسازان کشور با خودروسازان خارجی شده و انحصار بازار خودرو را از بین میبرد و کمک پایدار به اقتصاد کشور و بازار خودرو است. باید شرایط و بستر لازم برای واردات خودرو فراهم شود. سازمان ملی استاندارد ایران به منظور شکستن انحصار موجود در بازار خودرو، شرایطی را برای واردات خودرو فراهم کرده است که میلیونها خودرو میتوانند وارد کشور شوند.
این مطلب از قطعات خودرو شماره 36 گرفته شده است.اگر این مطلب برایتان جالب بود، دیگر مقالات ماهنامه قطعات خودرو را از دست ندهید. شماره های دیگر در انتظار شماست!