کسانی که اندک بضاعتی در یک رشته خاص دارند، به محض اینکه منصبی به دست میآورند نقش عقل کل به خود میگیرند. در هر امری نظر میدهند و دخالت میکنند. خود را خیرخواه مردم میدانند و از این رو به خود اجازه میدهند هر تصمیمی بگیرند. خیلی هم حقبهجانب از مردم طلبکار نیز میشوند. ریشه این موضوع در 2 نکته اساسی است. اول، خودشیفتگی ایشان که یک انحراف روانی و اخلاقی است و دوم، به فرهنگ عمومی برمیگردد.
ما نماینده مردم هستیم، نه قیم آنها.
مطالبهگری؛ پیشنیاز شفافیت و مردمسالاری.
نظام سیاسی ما از دیرباز بر مبنای رعیتپنداری مردم بوده است اما با گذشت چهار دهه از تشکیل جمهوری اسلامی هنوز هم مردم از مطالبه حقوقشان ابا دارند. حداقل بیاییم از اتحادیه که خانه ماست شروع کنیم. اعضای هیئتمدیره بیشترین مسئولیت را در این زمینه دارند. برای آنکه صنف لوازم یدکی تهران بتواند به جایگاه واقعی خود دست یابد، لازم است بر بستر فضای مجازی ارتباط تعاملی با اعضای اتحادیه برقرار شود تا هر یک از اعضای صنف بتوانند سخن خود را در قالب پیشنهاد، انتقاد، اعتراض یا شکایت بیان کنند و سایر اعضای صنف از موضع او مطلع شوند و درباره موضوع مطرحشده نظر خود را بدهند. در ادامه این روند، هیئتمدیره نظر مذکور را با احترام و اهتمام پاسخ دهند و خواسته اعضا را دنبال کنند. اگر هم مشکلی برای انجام نظرات اعضا دارند، خیلی شفاف آن را بیان کنند؛ بدیهی است اعضا کمکحال ایشان خواهند بود. علاوه بر فضای مجازی، هر روز یکی از اعضای هیئتمدیره به صورت نوبتی در تمام ساعات اداری در اتحادیه حضور داشته باشد و شخصاً پاسخگوی مراجعات حضوری و تلفنی باشد.
اعضای هیئتمدیره میتوانند در هر هفته یک روز را به عنوان ملاقات با اعضا تعیین کنند و به صورت رستهای از اعضا برای مشورت و بررسی مسائل و مشکلات هر رسته دعوت کنند. این کار منجر به تشکیل شورای رستهها خواهد شد. هیئتمدیره به عنوان منتخبان مردم میتوانند هر هفته گزارش کارهای انجامشده، جلساتی که برگزار میکنند یا در آن شرکت میکنند را به اعضای صنف بدهند و نظرخواهی کنند. با این روش هیئتمدیره ضمن احترام به حقوق اعضا از آنها نظرخواهی میکند و عملاً اعضا در ریز کارهای هیئتمدیره ورود پیدا خواهند کرد. مسلم است چنین برخوردی زحماتی هم در پی خواهد داشت اما نتایج مثبتی خواهد داشت و موجب بهرهمندی صنف از ظرفیت تمامی اعضا خواهد شد.
هرگاه اعضای صنف تلاش و رفتار مبتنی بر خرد جمعی در هیئتمدیره ببینند، هم میزان مشارکت و همراهی ایشان افزایش پیدا خواهد کرد که این خودش امتیازی برای هیئتمدیره در مواجهه با دستگاهها و سازمانهای دولتی است و هم طرحهای هیئتمدیره برای بهبود شرایط کسبوکار و سالمسازی بازار لوازم یدکی با سرعت و دقت هرچه بیشتر انجام خواهد پذیرفت. اعتقاد و باور قلبی بنده این است که تکتک همکاران مایل هستند در بازار سالم و دور از حاشیه کسبوکار خود را پیش ببرند اما وقتی فضای عمومی ناسالم باشد افراد دچار مسائل ناخواسته خواهند شد.
هنر ما این باشد که محیط کارمان را در حد امکان مفید، سالم و شاداب کنیم.
این مطلب از قطعات خودرو شماره 12 گرفته شده است.اگر این مطلب برایتان جالب بود، دیگر مقالات ماهنامه قطعات خودرو را از دست ندهید. شماره های دیگر در انتظار شماست!