جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

داخلی سازی تراشه ها

شرکت موج خاور، شرکتی دانش‌بنیان در تولید تراشه‌ها

شرکت موج خاور، شرکتی دانش‌بنیان است که موفق به تولید مدارهای مشتمل بر چیپ یا تراشه شده است. در همین راستا، تفاهم‌نامه‌هایی برای تولید سه نوع اولیه تراشه بین وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت)، ساپکو و شرکت موج خاور امضا شده است. پروژه این همکاری از 8 سال پیش آغاز شده و در 7 ماه گذشته به تولید انبوه رسیده است. شایان ذکر است که این نمونه داخلی توانسته است با نمونه‌های خارجی رقابت کند. با داخلی‌سازی این قطعه، شاهد کاهش محصولات نیمه‌کاره و مانده در خط تولید خودروسازی‌ها خواهیم بود.

دکتر نائبی، مدیرعامل شرکت موج خاور

دکتر نائبی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان موج خاور که در زمینه سیستم‌های مخابراتی فعالیت می‌کند، در مصاحبه‌ای با خبرنگار قطعات خودرو به روند تولید و دستیابی به تکنولوژی تولید تراشه پرداخت.

کاربرد چیپ‌ست‌ها

دکتر نائبی با اشاره به کمبود تراشه در دنیا گفت: “چیپ‌ها مدارهایی هستند که در صنعت خودرو، لوازم خانگی، کامپیوتر و دیگر صنایع کاربرد بسیاری دارند و در حال حاضر جهان با کمبود آنها مواجه شده است.” وی ادامه داد: “8 سال پیش طرح این محصول داده شد و مورد استقبال قرار گرفت. تحقیقات اولیه انجام شد و در مرحله بعد با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، تعدادی نمونه در حدود 1000 عدد تولید شد و به مدت 1 تا 2 سال مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت. شرکت موج خاور تنها شرکتی است که این محصولات را در تولیدات خود استفاده می‌کند.”

تفاهم‌نامه با خودروسازها

دکتر نائبی با اشاره به تفاهم‌نامه بین این شرکت دانش‌بنیان و خودروسازی‌ها گفت: “در حال حاضر، تفاهم‌نامه‌هایی در خصوص تولید سه نوع اولیه چیپ بین موج خاور، ساپکو و وزارت صمت به امضا رسیده که این تفاهم‌نامه شروعی برای تولید سایر انواع تراشه‌ها در ایران است.” وی ادامه داد: “اکثر تراشه‌های خارجی تیراژ چند صد میلیونی دارند، اما نیاز داخل کشور در حد یکی دو میلیون از هر مدل است. قطعا رقابت با قیمت نمونه‌های خارجی دشوار بود، اما سعی کردیم با همان قیمت نمونه‌های خارجی عرضه کنیم.”

وی افزود: “قطعا این یک قدم در همین راستا است؛ درست است که تراشه‌های تولید شده تمام نیاز بازار را پوشش نمی‌دهند، اما همان‌طور که بیان شده، کمبود تراشه‌ها و خدمات الکترونیک در جهان باعث می‌شود که محصولات نیمه‌کاره تولید شوند. امیدواریم با تولید انبوه و دسترسی آسان به این تراشه‌ها، این مشکل رفع شود.”


این مطلب از قطعات خودرو شماره 31 گرفته شده است.اگر این مطلب برایتان جالب بود، دیگر مقالات ماهنامه قطعات خودرو را از دست ندهید. شماره های دیگر در انتظار شماست!

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار