حسین بشار تنیا، مدیرمسئول – قطعات خودرو
دستاورد بزرگ فناوری، سرعت و دقت است. چیزی که باعث میشود اراده ما (حاکمیت و شهروندان) در زمان مورد انتظارمان به گونهای که بدان نیازمند و علاقمندیم، تجلی شود. دولت میخواهد با هوشمندسازی، خدماتی بهینه و عادلانه به ما ارائه کند. اما در کمال شگفتی و تأسف، میبینیم که با نگاه سطحی و فرمایشی، به جای آن که کارهای مردم را به نحو بهتر، در زمان کوتاهتر، بدون رابطهبازی و از راه دور به انجام برسانند، فقط همت کردهاند و خیلی بیمعنی و با فراوانی غیر لازم، سامانه تعریف کردهاند.
هرکدام از این به اصطلاح سامانهها به نوبه خود گرفتار قطعی اینترنت، از دسترس خارج شدن، باگ نرمافزاری، نابلدی کارکنان سازمان مربوطه و دهها مشکل دیگر هستند. دست آخر، این ما هستیم که فرسوده، ناامید و سرخورده باید منتظر بمانیم تا در یک لحظه غیرقابل پیشبینی سامانه فعال شود. حالا آیا کارمان انجام شود یا خیر؟
این که از دست میرود عمر و انسانیت است.
من و شما فرصت محدودی داریم تا گوهرهای وجودمان را که از سوی آفریدگار به صورت موهبتی با ارزش عطايمان شده است، بازیابیم. با یکدیگر به اشتراک گذاریم. از این رهگذر، شاداب و ذوقزده زندگی کنیم. برای جستوجوی حقیقت هستی و خودمان، سر از پا نشناسیم. تمام استعداد و قدرت کشف و اختراع خود را مصروف توسعه و تعمیق انسانیت کنیم. اما در کمال ناباوری، امروز تبدیل به افرادی شدهایم که راهی برای فرار از تلههای زندگی عادی، کسبوکار و ارتباط با سایر افراد جامعه میجوییم. بماند که خود نیز تلهگذاری میکنیم.
اغلب ما تجربه ایستادن در صف را داریم. صف خوردن آب در مدرسه، صف نفت، گاز، شیر، صف خرید، فروش، نوبت هزار و یک چیز و گرفتن سهمیه فلان کالا یا بهمان خدمت و…
این نظام صفبندی و نوبتدهی شاید گاهی لازم و عادلانه باشد، اما اغلب اینطور نیست. خصوصاً حالا که سامانهها و فناوریها میتوانند به ما کمک کنند. باید ذهن، احساس و عقل خودمان و مسئولان را وادار کنیم به سوی خلاقیت، عدالت و بهرهوری حرکت کنیم. تا کی قرار است اینطور زندگی کنیم…؟
این مطلب از قطعات خودرو شماره ۵۲ گرفته شده است.اگر این مطلب برایتان جالب بود، دیگر مقالات ماهنامه قطعات خودرو را از دست ندهید. شماره های دیگر در انتظار شماست!