در گفتگویی که با سید زمان حسینی، مشاور مدیرعامل شرکت توانیر و مجری طرح احداث نیروگاههای صنایع ایران داشتیم، وی اشاره کرد که برای تامین برق پایدار صنایع بزرگ و انرژیبر کشور تاکنون حدود 17 هزار مگاوات موافقت اصولی صادر شده است که از این میزان، 10 هزار مگاوات تا پایان دولت سیزدهم به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی به توافقنامههای بین وزارت نیرو و وزارت صمت در تاریخ 19 مهر 1400 اشاره کرد و افزود که طبق این توافق، صنایع انرژیبر موظف هستند نیروگاههایی به ظرفیت 10 هزار مگاوات برای تأمین برق خود احداث کنند. حسینی توضیح داد که این نیروگاهها پس از احداث، تحت کنترل و مالکیت صنایع باقی خواهند ماند.
وی ادامه داد که تاکنون 6 هزار مگاوات از این نیروگاهها اجرایی شده و 5 نیروگاه با ظرفیت 1,870 مگاوات به شبکه برق متصل شده است. همچنین 1,700 مگاوات دیگر در برنامه است که تا پیک مصرف سال 1403 وارد مدار خواهد شد. حدود 4 هزار مگاوات نیز در مرحله نهایی برگزاری مناقصه قرار دارد و تا پایان دولت سیزدهم وارد مدار میشود.
در خصوص هزینههای ساخت این نیروگاهها، حسینی گفت که یک نیروگاه 500 مگاواتی شامل دو واحد گازی و یک واحد بخار به حدود 250 میلیون یورو سرمایهگذاری نیاز دارد. در مجموع، برای احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه، نیاز به سرمایهگذاری حدود 5 میلیارد یورو است.
وی همچنین اشاره کرد که 35 درصد برق تولیدی کشور در صنایع کوچک، متوسط و بزرگ مصرف میشود و نیروگاههای خودتامین صنایع در 15 استان کشور در حال احداث است که عمدهترین آنها در استانهای هرمزگان، کرمان و اصفهان قرار دارند.