«افزایش قیمت تایر تا اطلاع ثانوی به تعویق افتاد.»
این خبر را محمدحسین زینلی، رئیس انجمن صنفی صنعت تایر ایران اعلام کرد و گفت: «متاسفانه با وجود اینکه طبق قانون، تعیین قیمت تایر بر عهده انجمن است، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان در اقدامی برخلاف حقوق تولیدکننده، خواستار توقف اجرای آن تا زمان بررسی مستندات از سوی تولیدکنندگان تایر شد.»
زینلی در گفتوگو با دنیایخودرو از افزایش ۲۰ تا ۴۵ درصدی قیمت تایر در آینده نزدیک خبر داد و افزود: «طبق مصوبه قبلی سازمان حمایت، قرار بود قیمت تایر در خردادماه ۱۹ درصد افزایش یابد، اما این افزایش در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول، ۹ درصد افزایش اعمال شد و قرار بود ۱۰ درصد باقیمانده در آذر ماه اجرایی شود. با این حال، حذف ارز نیمایی و فروش ارز در اتاق مبادله که باعث افزایش قیمت به ۶۵ هزار تومان شد، موجب گردید مدیران صنعت تایر با محاسبه هزینههای جاری و سربار، به افزایش ۲۰ تا ۴۵ درصدی قیمت در گروههای مختلف تایر برسند. متاسفانه یکی از اعضا، بهطور غیرحرفهای نامهای را که قرار بود به سازمان حمایت ارسال شود، در شبکههای اجتماعی منتشر کرد و این موضوع باعث شد انجمن صنفی صنعت تایر و سازمان حمایت در برابر عمل انجامشده قرار بگیرند.»
وی از نگاه غیرحمایتی سازمان حمایت از صنعت تایر گلایه کرد و گفت: «در صنعت تایر، ما ۸۰ نوع ماده اولیه را که همگی با قیمت آزاد و بدون قیمتگذاری دستوری در بازار و بورس به فروش میرسند، خریداری میکنیم، اما متاسفانه مجبوریم محصول نهایی را بر اساس قیمتگذاری دستوری به فروش برسانیم! این طرز فکر بسیار ناعادلانه است و در جهت تضعیف صنعت تایر عمل میکند.»
مدیرعامل کویرتایر همچنین به ماده ۴۷ قانون هفتم برنامه توسعه اشاره کرد و گفت: «طبق نص صریح این قانون، دولت از قیمتگذاری دستوری منع شده است و آزادسازی نرخ ارز نیز مطابق همین قانون انجام شده است. بنابراین، تاکید بر قیمتگذاری دستوری برای صنعت تایر خلاف قانون است.»
زینلی همچنین از برگزاری جلسه مشترک میان اعضای انجمن صنفی صنعت تایر ایران و مدیران سازمان حمایت خبر داد و افزود: «امروز این موضوع در سازمان حمایت بررسی خواهد شد و با وجود معافیت صنعت تایر از قیمتگذاری دستوری، سازمان حمایت تکلیف افزایش قیمت تایر را مشخص خواهد کرد.»
افزایش قیمت تایر در حالی مطرح است که طبق دادههای بازار مواد اولیه، قیمت کائوچوی مصنوعی تولید داخل از خردادماه تا کنون به ازای هر کیلوگرم تقریباً ۳۰ هزار تومان افزایش یافته و سایر نهادهها، از جمله دوده و سایر مواد پتروشیمی نیز با افزایش قیمتهای قابل توجهی روبرو شدهاند.
از سوی دیگر، نرخ ارز برای تأمین مواد اولیه وارداتی از ۴۸ هزار تومان به ۶۵ هزار تومان رسیده است. زینلی در پایان تأکید کرد که کارخانههای تایرسازی داخلی متعهد به تأمین کامل نیاز بازار تایر سواری کشور هستند و هیچ مشکلی در تولید و تأمین تایر در کشور وجود ندارد.