جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

نابساماني اقتصادي، مانعي براي برنامه‌ريزي

اين سخنان يك فروشنده پيشكسوت بلبرينگ است. محمدعلي مدل – واردكننده و فروشنده بلبرينگ – كه از سال 1349 وارد اين كار شده است، درباره تجربه‌هايش به خبرنگار قطعات خودرو گفت: سلامتی کار ما این است که کالای درست را به دست مشتری برسانیم. حساب و کتاب هم در کارها درست باشد. من در زندگی، این‌گونه کار کرده و موفق بوده‌ام.

او توضيح داد: من سال ۱۳۴۹ که وارد این حوزه شدم، شبانه درس مي‌خواندم و روزها شاگرد مغازه بودم. حدود يك دهه شاگرد مغازه فروش بلبرینگ بودم. بعد از آن هم برای خودم کار را شروع کردم.

وي درباره مغازه‌اي كه در آن شاگردي مي‌كرد، گفت: مغازه متعلق به حاج محمود سماواتی بود. یکی از بهترین‌های بازار ما و واردکننده قطعات بود.

مدل همچنين اظهار كرد: اوایل انقلاب، کار خودم را با فروش لوازم یدکی پیکان آغاز کردم. در آغاز، سرمایه زیادی نداشتم و کم‌کم کار را شروع کردم. من از بازار، لوازم یدکی می‌خریدم و در فروشگاه خودم می‌فروختم. البته گاهی هم کلاه سرم می‌رفت، مثلاً يك‌بار چهار دنده برنجی در یک جعبه بود و من فکر می‌کردم، کل بسته ۴۰ تومان است. بعد كه مردم همه آن بسته‌ها را به سرعت خریدند، فهمیدم که چهار دنده ۱۶۰ تومان بوده است، يعني هر كدام ۴۰ تومان.

نابساماني اقتصادي، مانعي براي برنامه‌ريزي

او در پاسخ به اين پرسش كه مهم‌ترین مشکلي كه از گذشته تا كنون در كار شما باقي مانده است چست؟ گفت: نابسامانی اقتصاد؛ ما نمی‌توانیم تصمیم درستی برای برنامه‌ریزی درازمدت بگیریم. دلیل آن هم نابسامانی ارزی در کشور و همچنین به‌هم‌ریختگی اقتصاد داخلی است. تحریم‌ها هم بر شرایط اثر گذاشته است. مجموعه این‌ها باعث شده که اگر شما حالا بخواهید کاری را مدیریت کنید، حساب و کتاب درستی نمی‌توانید انجام دهید.

وي ادامه داد: در حال حاضر نمی‌دانیم دلار چقدر خواهد شد که براساس آن، سفارش کالا بدهیم. یک دفعه می‌بینیم قیمت ارز تغییر کرد، یا قوانین عوض شد، یا گمرک به‌هم ریختگی پیدا کرد. این مسائل باعث می شود نتوانيم با آرامش، برنامه‌ریزی درستی داشته باشيم.

اين واردكننده و فروشنده بلبرينگ همچنين بيان كرد: این مسائل در اقتصاد و کار اثر منفی می‌گذارد. ما که در کار واردات هستیم سعي می‌کنیم لطمه کمتری بخوریم.

اتحاديه ما، اتحاديه خوبي است

او درباره اقدامات اتحاديه و تاثير آن بر كسب‌وكارها نيز گفت: اتحادیه ما، اتحادیه بسیار خوبی است. یک زمانی کار اتحادیه در حد صدور جواز بود. حالا چند سال است که کارهای مختلفی انجام می‌دهد و به شکل‌های مختلف کمک می‌کند. من هم کمابیش با آن‌ها همکاری دارم.

وي درباره انتخابات هيئت مديره اتحاديه، اظهار كرد: قانونی درباره سن کاندیداها گذاشته شده است که مسن‌ترها باید کنار و روند و جوان‌ترها بیایند. این قانون هم خوب است و هم انتقادی به آن وارد است. خوبی این قانون آن است که وقتی جوان‌ها بیایند فعال‌تر هستند و خدمات بیشتری را می‌توانند ارائه کنند؛ اما انتقاد این است که استفاده از تجربیاتی که بزرگترها در صنف داشتند و به‌عنوان پیشکسوت حضور داشتند، عملاً متوقف می‌شود.

مجلس بايد از اصناف مشاوره مي‌گرفت

مدل با بيان اين‌كه نباید این کار را می‌کردند، ادامه داد: مجلس باید از اصناف مشاوره می‌گرفت. قانونی که برای سن حضور در هیئت مدیره گذاشتند، باعث شده در تمام اصناف، پیشکسوتان و کسانی که تجربه دارند، کنار بروند. در صنف ما حداقل ۱۰ هزار نفر عضو هستند اگر بخواهیم برنامه‌اي را اجرا کنیم، اطلاعات پیشکسوتان حتما مفید خواهد بود. وقتی آنها را کنار می‌گذاریم، یعنی دسترسی به اطلاعات هم متوقف می‌شود. مگر این‌که اعضای هیئت مدیره جدید از وجود پیشکسوتانی که تجربه زیادی دارند بهره‌مند شوند و از آن‌ها به‌عنوان مشاور استفاده کنند.

او افزود: بیشتر افرادی که برای عضویت در هیئت مدیره کاندیدا شده‌اند، افراد دلسوزي هستند و قصد خدمت دارند. اولویت کار ما در اتحادیه باید این باشد که واردات، فروش و بازار مدیریت شود که خدمات بهتری را بتوان به جامعه ارائه داد. وگرنه به مشکل می‌خوریم.

اين فروشنده لوازم يدكي خودرو اضافه كرد: اكنون از تحول و ارتقا صحبت می‌شود و قصد دارند، به بهترین وجه این کار را انجام دهند. البته کارهای آن‌ها باید با قوانین کشور، قوانین اقتصاد، قوانین بانکی و قوانین مجلس همخوان باشد.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار