جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

29 آذر 1368 – اکران فیلم مستند «راجر و من» مایکل مور

تصمیمات راجر اسمیت، مدیرعامل جنرال موتورز، منجر به تعطیلی چندین کارخانه جنرال موتورز در فلینت، میشیگان شد زیرا اسمیت قصد داشت از نیروی کار ارزان مکزیک استفاده کند. مایکل مور در فیلم خود «راجر و من» تعطیلی کارخانه ها را مستند کرد.
در میان سودهای بی سابقه در دهه 1360 مجموعه ای از تصمیمات مصوب راجر اسمیت (Roger Smith )، مدیرعامل جنرال موتورز (GM) منجر به تعطیلی چندین کارخانه جنرال موتورز در فلینت، میشیگان شد. اسمیت قصد داشت از نیروی کار ارزان در کشور مکزیک استفاده کند. مایکل مور (Michael Moore) در فیلم خود «راجر و من» (Roger & Me) که در چنین روزی در سال 1368 اکران شد، تعطیلی کارخانه‌ها در سال 1365 را مستند کرد. فیلم «راجر و من» مور تأثیر خروج جنرال موتورز از جامعه فلینت را که باعث بیکار شدن ناگهانی سی هزار نفر شد را نشان می‌دهد. در نهایت، مور می ‌خواست اسمیت را به فلینت بیاورد تا به او نشان دهد که چگونه اعمال و تصمیمات و مصوبات او بر افرادی که در جنرال موتورز کار می‌کردند، تأثیر می‌گذارد.

خروج جنرال موتورز از فلینت باعث بیکار شدن ناگهانی سی هزار نفر شد
در طول فیلم، مور که خود اصالتاً اهل فلینت است، با کارگران خط مونتاژ جنرال موتورز و ساکنان محلی که بسیاری از آنها از اسمیت بیزار هستند، صحبت می‌کند، مور همچنین با مدیران و افراد مشهور جنرال موتورز ارتباط برقرار می‌کند تا دیدگاهی جامع درباره فرهنگ و نیروی کار فلینت و کارخانه‌های آن به دست آورد. فیلم مستند «راجر و من» پیامدهای اقتصادی تعطیلی های کارخانه‌ها و چگونگی ویران کردن جامعه به سبب آن تعطیلی‌ها را شرح می‌دهد. نرخ سرسام آور بزه و جنایت شهر را فراگرفته است و حتی در فیلم دیده می‌شود که یک خودرو شبکه ABC News در حین پخش زنده به‌ سرقت می‌رود.

فلینت در دهه 1910

مور در فیلم مستند «راجر و من» تعامل کوتاهی نیز با اسمیت دارد، اما نتوانست او را به فلینت بیاورد تا شاهد اتفاقات فاجعه بار شهر پس از تعطیلی کارخانه‌های جنرال موتورز باشد. پس از تیتراژ فیلم، روی صفحه نوشته شده است: «این فیلم را نمی توان در شهر فلینت نمایش داد. ». به دنبال آن نیز این نوشته می آید : «همه سالن‌های سینما بسته شده‌اند. » مایکل مور پس از آن راه پرشکوهی را در تاریخ سینما و مستندسازی پیمود و جوایز گرانقدری مانند اسکار و کن را به خانه برد.
برآوردهای محافظه کارانه سال 1994 تعداد کارمندان جنرال موتورز در منطقه فلینت را بیش از هفت هزار نفر (7200 نفر) اعلام کرد. فیلم مستند «راجر و من» از آنجایی که یک تفسیر بنیادین و اصیل درباره زندگی و تاریخ افرادی است که در صنعت خودرو، فعالیت می‌کنند، کتابخانه کنگره حفظ و نگهداری از آن را بر عهده گرفت.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار