جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

مذاکره شرافتمندانه امکان دارد یا ندارد

مذاکره شرافتمندانه امکان دارد یا ندارد
وزیر خارجه ایران در مصاحبه با شبکه «الغد» گفت: آماده‌ایم تا وارد مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل شویم. عراقچی تاکید کرد برای جلوگیری از تشدید تنش، می‌توان از راه‌های مسالمت‌آمیز به راه‌حل‌هایی دست یافت. همزمان نشریه واشنگتن‌پست با ارزیابی شرایط و زمان توافق در دولت ترامپ، استدلال کرده که زمینه‌های دستیابی به توافق جامع بسیار دشوار است؛ اما می‌توان به یک توافق کوچک دست یافت که می‌تواند زمان گریز هسته‌ای را در ازای لغو برخی تحریم‌ها کاهش دهد.

عزم دولت سیزدهم تنش زدایی و پرهیز از رفتارهای هیجانی، غریزی و ستیزه جویانه است. این را می‌توانیم از پاسخ وزیر امور خارجه ایران به خبرنگار مصری فهمید که گفت: ما همچنان منتظر تصمیم طرف‌هایی هستیم که با آنها وارد مذاکره شده‌ایم که متشکل از سه کشور اروپایی، چین، روسیه و طرف آمریکایی است که از برجام خارج شد. عراقچی تاکید کرد: ما به صلح‌آمیز بودن پرونده هسته‌ای خویش اطمینان کامل داریم و هیچ مخالفتی با مشارکت و همکاری دیگران نداریم و حتی پس از خروج آمریکا به‌هیچ‌وجه میز مذاکره را رها نکرده‌ایم و آماده‌ایم تا وارد مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل شویم. وی افزود: دکترین نظامی و امنیتی ایران به هیچ وجه مبتنی بر تملک سلاح هسته‌ای نبوده است.
اما طرف مقابل یعنی آمریکا و هم چنین دیگر طرف‌ها اساسا شرافت را منعفت تعریف کرده‌اند. ایران هم نشان داده حاضر است در مذاکره یا معامله برد- برد وارد شود ولی آنها امروز و در حالی که ایران ضعیف (بزعم خودشان) را می بینند؛ برد ما را فقط تعلیق بعضی از تحریم ها برای مدت معینی در نظر گرفته اند. یعنی اگر ما لغو همه تحریم ها و عادی شدن روابط را بخواهیم موضوع مذاکرت دیگر مسائل هسته ای نیست بلکه تغییر رفتار کلی و دائمی و پذیرش الگوی غربی در زندگی و فرهنگ عمومی است. البته واقعیت آن است که آن‌ها اگر ما گاو شیرده باشیم خیلی هم به مسايل اجتماعی و فرهنگی کار ندارند.
تجربه جهانی و ملی ما نشان می‌دهد در مذاکره‌های بین اللملی چه با دوستان و چه با دشمنان اولا باید کشور قوی باشد و در ثانی دولت رابطه خوب با مردم داشته باشد. اما اکنون که وضع ما در اغلب مسائل چندان مناسب نیست و مردم مشکلات معیشتی فراوان و طاقت فرسا دارند و از طرفی آینده نیز برایشان روشن نیست. مذاکره کننده ایرانی نمی‌تواند با قدرت و صلابت برخورد کند. پیشنهاد اغلب کارشناسان به دولت مردان مذاکرات محدود و گام به گام است والا به نتیجه نمی رسید. در کنار آن نیز لطفا کمی دست از رقابت‌ها و لجاجت‌های سیاسی بردارید و مردم را بی جهت آزار ندهید. دخالت خود را در امور کم کنید و به نظارت، راهبری و فراهم کردن بسترها بپردازید. باور کنید هم در داخل و هم در مذاکرات با دیگران موفق خواهید شد.

 

نویسنده : حسن بشارت نیا

 

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار