جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

شکایت گسترده از فروش آیفون های رفرش و دست دوم در ایران

رئیس کمیسیون موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران: «در یک هفته، 60 شکایت فروش آی‌فون رفرش ثبت شد»

سیدحسین سادات حسینی، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران، درباره وضعیت واردات گوشی‌های آی‌فون ۱۳ پرو و پرو مکس دست دوم به کشور اظهار داشت: «از زمانی به بعد، همه گوشی‌های آی‌فون ۱۳ پرو و پرو مکس که وارد کشور شد، دست دوم کشورهای دیگر بودند. در تهران، به طور میانگین هر هفته ۵۰ تا ۶۰ شکایت از فروش این گوشی‌های رفرش و ریپک ثبت می‌شد.»

ثبت شکایات گسترده از فروش آی‌فون رفرش و ریپک

سادات حسینی درباره شکایت‌ها پس از واردات گسترده گوشی‌های آی‌فون ۱۳ رفرش و ریپک، پس از ممنوعیت واردات آی‌فون‌های مدل ۱۴ و بالاتر، گفت: «این واردات منجر به زیان برای مصرف‌کنندگان و حتی فروشندگان شد و سازمان توسعه تجارت نیز در این خصوص مکاتباتی انجام داده بود.»

او در ادامه توضیح داد که: «ما در صنف، موضوع نامه را با سازمان توسعه تجارت مطرح کردیم و پس از آن، این سازمان اقدام به پیگیری آن کرد. ما اعلام کردیم که تمام اجناسی که وارد کشور می‌شود، رفرش و دست دوم هستند و در کشورهای همسایه به عنوان کالاهای نو بازسازی شده و سپس به عنوان کالای نو در ایران به فروش می‌رسند.»

مشکلات ناشی از واردات گوشی‌های دست دوم

حسینی افزود: «پس از آغاز ممنوعیت واردات محصولات برند آی‌فون، در یک بازه زمانی گوشی‌های آی‌فون ۱۳ پرو و پرو مکس نو در بازار کشورهای دیگر موجود بود. اما به تدریج تمامی گوشی‌هایی که وارد کشور شد، گوشی‌های دست دوم بودند که در کشورهای دیگر خریداری و مجدداً نو می‌شدند و به ایران ارسال می‌شدند.»

او تاکید کرد: «این وضعیت به ضرر مصرف‌کنندگان بود، زیرا گوشی‌های دست دوم با قیمت‌های گزاف به آنها فروخته می‌شد و آسیب‌های زیادی در زمینه تعمیر و نگهداری و ارزبری به کشور وارد می‌کرد.»

سوءاستفاده از ارز صادراتی

رئیس کمیسیون موبایل اتاق اصناف ایران همچنین گفت: «در دوره‌ای که واردات تلفن‌های همراه بالای ۶۰۰ دلار باید از ارز حاصل از صادرات انجام می‌شد، شرکت‌های صادراتی به واردات گوشی‌های موبایل روی آوردند. آنها برای کسب سود زیاد، گوشی‌هایی خریداری می‌کردند و این روند باعث شد تا موبایل به تنها کالایی تبدیل شود که می‌توانستند در مدت زمان کوتاه تبدیل به پول کنند.»

ثبت شکایات گسترده از فروش گوشی‌های دست دوم

حسینی با اشاره به تعداد بالای شکایات، بیان کرد: «در تهران هفته‌ای ۵۰ تا ۶۰ شکایت از فروش آی‌فون‌های رفرش و ریپک به ثبت می‌رسید. این تعداد شکایت بسیار زیاد است، زیرا طی ۲.۵ تا ۳ سال، گوشی‌هایی که تولید آنها متوقف شده بود، وارد کشور می‌شدند. این گوشی‌ها شامل موارد مختلفی مانند گوشی‌های با تعویض قاب، ال‌سی‌دی، برد سوآپ شده و … بودند.»

او در پایان تاکید کرد: «در آن دوران، واردات آی‌فون‌های رفرش و ریپک تا ۵۰-۶۰ درصد سود داشت. متاسفانه در این دوره، برخی کاسب‌ها تنها به سود خود فکر می‌کردند و انصاف را نادیده می‌گرفتند.»

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار