جدا از اینکه طرح صیانت از حقوق کاربران مجلس چقدر باعث محدود شدن دسترسی شهروندان به شبکههای اجتماعی ازجمله اینستاگرام، تلگرام و توییتر خواهد شد، کارشناسان اکوسیستم وب در ایران معتقدند این طرح می تواند اثرات مخربی بر سرمایه گذاری روی اقتصاد دیجیتال داشته باشد و به شرکت های فعال در این حوزه صدمات بسیاری وارد کند. کارشناسان میگویند تصمیم مجلس ابهامی جدی پیش روی فینتکها، استارتآپها، خدمات مالی و پولی آنلاین و بانکداری دیجیتال ایجاد خواهد کرد.
به باور کارشناسان بیم آن میرود با محدودیتهای احتمالی، فناوریهای نوین مالی و بانکی و نوآوریهای صورت گرفته، با اختلال شدید مواجه شود زیرا براساس الگوهای بانکداری دیجیتال، سرمایهگذاریها براساس فناوری یادگیری هوشمند و ماشینی صورت میگیرد و به بانکها و مؤسسات مالی اجازه میدهد از روی دادههای مربوط به رفتار افراد و تراکنشهای مالی آنها، نسبت به سنجش اعتبار آنها اقدام کنند و حتی به آنها خدمات و تسهیلات بدهد. مطالعات انجام شده نشان میدهد که در سالهای اخیر بسیاری از بانکها، مؤسسات مالی و شرکتهای بیمه، با تکیه بر رفتار کاربران شبکههای اجتماعی و رصد آن ها، در حال ارتباط گرفتن و معرفی خدمات خود هستند و اساساً نبض بانکداری دیجیتال در دنیا براساس تحلیل دادههای رفتاری مشتریان بالفعل و بالقوه صورت میگیرد، اما اگر درنهایت مجلس به اعمال محدودیت بر دسترسی به اینترنت و شبکههای اجتماعی رأی دهد، به طور قطع تحتتأثیر واقعیتهای اقتصادی و نارضایتی اجتماعی ناچار به پرداخت هزینههای سنگین تر برای ایجاد اشتغال مبتنی بر خدمات خواهد شد.
همچنین تصمیم مجلس در سطح کلان راه را برای سرمایهگذاریهای خارجی، حتی با فرض برداشتهشدن تحریمها، ناهموار میسازد. در اقتصاد دنیا، سرمایهگذاران خارجی قبل از ورود به هر اقتصادی نخست به زیرساختهای ارتباطی آن، ازجمله کیفیت دسترسی شهروندان به اینترنت، پهنای باند، اولویتها و جهتگیری دولتها در اجرای پروژههای مبتنی بر اقتصاد دیجیتال توجه دارند. در نتیجه تصور جذب سریع سرمایهگذاران خارجی، تنها با اتکا به این گزاره که اندازه بازار ایران بزرگ است، تصوری باطل خواهد بود. نه فقط سرمایهگذاران و شرکتهای خارجی، بلکه داخلیها هم برای اینکه بتوانند به بازارهای جهانی دسترسی پیدا کنند باید از فناوریهای دیجیتال که اطلاعات، محصولات و خدماتشان به صورت آنلاین در اختیار مشتریان قرار میگیرد، استفاده کنند و در این شرایط مصوبه مجلس یعنی کاهش سرمایه گذاری داخلی و حتی فرار سرمایه از کشور.
علاوه بر این ها کسب و کارهای آنلاین به خصوص کسب و کارهای خردی که در سال های گذشته در شبکه های اجتماعی (اینستاگرام، واتس آپ و…) شکل گرفته اند و فعالیت می کنند صدمه خواهند دید. بر پایه زیرساخت اقتصاد دیجیتال، افرادی که در بخشهای سنتی اقتصاد کمتر امکان رشد داشتهاند، به چرخه کسبوکار و کارآفرینی وارد شدهاند اما حالا آنان در معرض خطر از دستدادن سرمایه و شغل خود قرار دارند.
منبع: اتاق بازرگانی
اقتصاد دیجیتال در خطر طرح صیانت
- تاریخ انتشار :
- نظرات : بدون نظر
- دسته بندی : اخبار
- شماره خبر : 12223
- برچسب ها : اقتصاد, طرح صیانت, قطعات خودرو
فهرست مطالب