جواد شاه جویی کارشناس صنعت خودرو در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص نحوه صحیح واردات خودرو، گفت: طرحی که اخیرا در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است چند نکته دارد که باید به آن توجه کرد.
این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه واردات خودرو مشروط بر اینکه فشار ارزی به کشور وارد نکند، میتواند فواید و مزایایی داشته باشد، گفت: از مزایای واردات خودرو به کشور میتوان به کاهش قیمت خودروهای وارداتی و متاثر شدن بازار خودروهای داخلی از این کاهش قیمت اشاره کرد.
او بیان کرد: همانطور که در گذشته اتفاق افتاد، گره زدن واردات خودرو به اسقاط خودروهای فرسوده میتواند منجر به این شود که مراکز اسقاط خودروهای فرسوده رونق پیدا کند و اشتغال ایجاد شود؛ همچنین بحث کاهش آلودگی هوا و کاهش آلایندهها و بی نیازی کشور از واردات آهن قراضه با توجه به اینکه صنعت فولاد رو به رشدی داریم و بحث افزایش ایمنی و توسعه بازار برای خودروسازهای داخلی میتواند از این کار اتفاق افتد.
شاه جویی با تاکید بر اینکه واردات خودرو میتواند به رقابتیتر شدن بازار و شکستن انحصار خودروسازهای داخلی کمک کند گفت: نکته دیگر این است که اگر بخواهیم این اتفاق بدون وارد کردن فشار ارزی به کشور صورت گیرد، باید واردات به صادرات گره بخورد.
او ادامه داد: در حال حاضر صادرات خودرو یا نداریم و یا خیلی کم است و میتوانیم با ایجاد بستری برای صادرات قطعات خودرو که در تولید برخی از آنها، مزیتهایی به واسطه نیروی کار ارزان، داشتن منابع طبیعی و انرژی ارزان، میتوانیم واردات را مشروط به صادرات قطعه کنیم.
این کارشناس صنعت خودرو با تاکید بر یانکه باید زیرساخت صادرات را فراهم کنیم، گفت: به طور مثال شبکه فروش و خدمات پس از فروش ایجاد و روی تبلیغات برند کار کنیم. اینکه کشور به سمت این رود که خودروسازها در تولید محصولات با کیفیتتر عمل کنند و همین باکیفیتتر کردن محصولات و کنار گذاشتن محصولات قدیمی در خودروسازها میتواند باعث سرریز شدن فناوری و تولید خودروهای داخلی شود و اساسا کیفیت صنعت را در کشور افزایش دهد.
او با بیان اینکه آزادسازی واردات خودرو میتواند مزایای زیادی هم برای مردم و هم خودروساز داشته باشد، گفت: استفاده مردم از این طرح این است که خودروهای به روزتری وارد کشور میشود و بازار خودرو رقابتیتر شده و خودرو ارزانتر میشود. دولت هم میتواند با واردات درآمدی کسب کند، مسئله این است که باید ارزی مورد نیاز نباشد و با همان ارز حاصل از صادرات خودروهای داخلی صورت گیرد و به اسقاط خودروهای فرسوده گره بخورد.