خودرو بانک – گروه صنعتی ایران خودرو به عنوان بزرگترین خودروساز ایرانی، در مهرماه امسال حدود ۳۳ هزار دستگاه خودرو سواری تولید کرده است که این آمار در مقایسه با سال گذشته رشد منفی ۲۰ درصدی را برای این شرکت ثبت کردهاند. دیگر خودروساز بزرگ ایرانی یعنی سایپا وضعیت بهتری دارد و با تولید ۲۸ هزار دستگاه خودرو سواری، آمار تولید خود را نسبت به مهرماه ۱۳۹۹ اندکی بهبود داده است.
دو خودروساز خصوصی بزرگ یعنی مدیران خودرو و کرمان موتور نیز وضعیت مشابهی را تجربه کردهاند. کرمان موتور با تولید ۱۲۱۶ دستگاه در مهرماه امسال نسبت به سال گذشته رشدی ۱۴۷ درصدی را تجربه کرده است در حالیکه مدیران خودرو با تولید ۱۷۲۳ دستگاه خودرو، رشد منفی ۴۵ درصدی را از خود بر جای گذاشته است.
خودروسازان کوچک با سهم اندک از بازار
در بین خودروسازان کوچکتر، خودروسازی فردا با تولید 104 دستگاه خودرو در مهرماه 1400 فعالیتی محدود دارد و همچنان در بازی باقی مانده است. پارس خودرو نیز که در حال حاضر عمده وظایف آن به تولید کوییک محدود شده است، حدود 8800 دستگاه خودرو را در مهرماه امسال به تولید رسانده است. خودروسازی ایلیا که طی چندماه اخیر با محصول جدید خود یعنی دایون V5 شناخته میشود نیز آمار تولید مطلوبی در ابتدای ثبت کرده است و به نظر میرسد بزودی محصول این شرکت یعنی دایون V5 را در بازار ببینیم. شرکت سروش دیزل نیز که محصولات شرکت روسی یواز از جمله یواز پاتریوت و یواز پیکاپ را تولید میکند، رشد 300 درصدی را نسبت به مهرماه 1399 تجربه کرده است.
خودروسازیها با تولید نامطلوب
تولید در شرکت صنعت خودرو آذربایجان یا آذویکو مدتها است که متوقف شده و این شرکت در طول یکسال گذشته هیچ محصولی را به تولید نرسانده است. شرکت دیارخودرو نیز با وجود هیاهوی بسیار طی چندماه اخیر، تولیدی ندارد و حتی در مهرماه ۱۳۹۹ نیز هیچ خودرویی را تولید نکرده است. امار کل تولید دیار خودرو طی هفت ماهه نخست ۱۴۰۰ برابر با صفر دستگاه بوده است.
شرکت خودروسازی نورا موتور پارس نیز که در تملک رامک خودرو است، هیچ خودرویی را در مهرماه گذشته به تولید نرسانده است و به نظر میرسد در حال حاضر فعالیتی ندارد. سیف خودرو نیز با رشد منفی ۷۲ درصد و تولید تنها ۲۸ دستگاه خودرو طی مهرماه گذشته، وضعیت مطلوبی را تجربه نمیکند.
آمار تولید خودروهای سواری