مردم از دولت سیزدهم چه می‌خواهند؟

از کوچه و خیابان گرفته تا فضای مجازی؛ فرقی نمی‌کرد؛ «رای دادن» نقل تمامی محافل بود. شرایط نابسامان اقتصادی، گرانی، بیکاری، فقر و… ازمواردی بود که برخی شهروندان بر سر دوراهی رای دادن یا رای ندادن مانده بودند؛ افرادی هم  تحت تاثیر شعارهای رسانه‌های غربی تصور می‌کردند با عدم مشارکت در انتخابات و راه‌اندازی هشتک #رای_بی‌رای، می‌توانند انتقام روزهای سخت و کوچکترشدن سفره‌شان را از مسئولان بگیرند؛ اما شهروندان با حضور28 میلیونی خود، صفحه‌ای نو با عنوان «فرصت مجدد» برای آینده کشورمان گشودند؛ صفحه‌ای جدید که برای خواندن آن باید انتخابات 1400 را باری دیگر در کنار هم مرور کنیم.

برداشت اول؛ خیز 592 نفر برای ریاست جمهوری

21 تا 25 روز اردیبهشت‌ماه؛ همین 5 روز کافی بود که ۵۹۲ داوطلب شرکت در ماراتن سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با یکدیگر رقابت کنند. در صنف ثبت‌نام، چهره‌های نام‌آشنا همچون عزت الله ضرغامی، علی مطهری، علی لاریجانی، محمود احمدی‌نژاد، محسن هاشمی، اسحاق جهانگیری و… حضور داشتند اما شورای نگهبان دست رد به سینه آن‌ها زده و تنها صلاحیت تنها محسن رضایی، سید ابراهیم رئیسی، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، عبدالناصر همتی، محسن مهرعلیزاده، علیرضا زاکانی و سعید جلیلی را تایید کرد.

برداشت دوم؛ وعده‌ها و وعیدها

این 7 نفر 19 روز فرصت داشتند تا از برنامه‌های آینده‌شان برای کشور بگویند؛ از نسخه‌هایی که می‌خواهند برای وضعیت نابسامان اقتصاد ایران بپیچند؛ وعده گفتمان میان دولت  ومردم یا یارانه چند صد هزارتومانی بدهند؛ از تعامل‌هایشان از وطن تا جهان بگویند؛ از به پایان رسیدن دوران بخور و درو؛ از جهاد بزرگ برای جهش ایران بگویند تا بتوانند اعتماد مردم را برای ورود به ساختمان پاستور جلب کنند.

برداشت سوم؛ آغاز ماراتن

در واپسین روزها، جلیلی و زاکانی به نفع رئیسی و مهرعلیزاده نیز به نفع همتی کناره‌گیری کردند و سوت سیزدهمین ماراتن انتخابات ریاست جمهوری  در روز 28 خرداد ماه  با حضور 4 کاندیدا و به همراه ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا زده شد؛ البته برخی حوزه‌ها نیز میزبان برگزاری انتخابات میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و دومین میان‌دوره‌ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری نیز بودند.

برداشت چهارم؛ سوت پایان

 با اینکه وزیر کشور در انتخابات سال 1396 اعلام کرده بود که رای گیری پس از ساعت 12 شب غیر قانونی است، در نهایت ساعت ۲ بامداد روز شنبه رأی‌گیری برای انتخابات ریاست‌جمهوری، شوراهای اسلامی شهر و روستا، میان دوره‌ای مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی به پایان رسید و فرایند شمارش آرا نامزدها آغاز شد.

نتایج اولیه تا ساعت 11 صبح 29 خرداد ماه حاکی از آن است 28 میلیون و 600هزار رای شمارش شده یعنی حدود 90درصد از کل آرا شمارش شده و در این میان سید ابراهیم رییسی با ۱۷ میلیون و ۸۰۰ هزار رای به عنوان رئیس جمهور منتخب اعلام شده است.

بر اساس آخرین نتایج آرا که وزیر کشور در ساعت 17 اعلام کرد واجدین شرایط رای دادن 59 میلیون 310 هزارو 307 نفر بود و میزان کشارکت مردم 8/48 درصد بود.

بر اساس این آمار سید ابراهیم رئیسی با 17 میلیون و926 هزار و 345 نفر به عنوان رئیس دولت سیزدهم انتخاب  شد.

برداشت پایانی؛ ترازوی اعتماد و انتظار

 با توجه به آخرین نتایج اعلام  شده، تاکنون 8/48  درصد از واجدین با حضور پای صندوق‌های رای، بار دیگر به نظام جمهوری اسلامی ایران «آری» گفتند.

بیایید قبول کنیم که انتظارات مردم کم نیست؛ غم نان دارند، زندگی‌هایشان دشوار شده؛ مشکل اشتغال و بیکاری و ازدواج جوانان هم که همیشه بوده؛ از طرفی در این روزهای سخت باید دلتنگی دوری از عزیزان را در دوران همه‌گیری کرونا تحمل کنند.
با این حال ایرانیان حتی با وجود مخالف‌خوانی‌هایی که با انگیزه دلسرد کردن مردم از ماه‌ها پیش آغاز شده بود، به کارنامه 836 روزه رئیس قوه قضائیه اعتماد کردند.

شهروندان با وجود غم نان و کوچکترشدن سفره‌هایشان تصمیم گرفتند سکان کشور را به دست «آیت الله رئیسی» بسپارند. مردم اعتماد خود را در یک کفه و انتظاراتشان را در کفه دیگر ترازوی عدالت گذاشتند؛ به امید آنکه رئیس دستگاه مجریه بتواند میان این دو کفه تعادل برقرار کند؛ امیدوارند در «دولتی مردمی که برای ایرانی قوی» تشکیل خواهد شد جدی‌تر گرفته شوند.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *