بررسی بی ام و Z4 مدل 28i
اولین نسل بی ام و Z4 با کد اتاق E85 در سال ۲۰۰۲ به بازار معرفی شد. این مدل آغازگر راهی بود که سری Z محصولات بی ام و را تبدیل به خودرویی محبوب و پر فروش کرد. نسل اول Z4 با دو نوع اتاق رودستر و کوپه تولید میشد و مدل رودستر آن دارای سقف پارچهای بود.این اتاق تا سال ۲۰۰۸ روی خط تولید بود و سپس بی ام و نسل دوم را با کد اتاق E89 و با طراحی جدید به بازار معرفی کرد.
نسل دوم Z4 تنها در نسخه رودستر تولید شد ولی در عوض بی ام و از سقف تا شونده فلزی در آن استفاده کرد و این را باید از مهمترین پیشرفتهای این خودرو دانست. نسل دوم از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ روی خط تولید قرار داشت و توانست به تعداد قابل توجهی در بازار جهانی و بازار ایران نیز فروش کند.
در سال ۲۰۱۳ مدل فیس لیفت شده این خودرو که بی ام و آنها را با کد LCI نامگذاری میکند نیز به بازار عرضه شد. تغییرات در مدل فیس لیفت شده شامل چراغهای LED، مواد با کیفیت در کابین و اضافه شدن دو تیپ جدید به تیپهای خودرو بودند.
بی ام و در نهایت نسل سوم Z4 را با کد G29 در سال ۲۰۱۸ معرفی کرد که تا به امروز روی خط تولید قرار دارد. در نسل سوم شاهد بازگشت دوباره سقف پارچهای هستیم در حالی که دیگر خبری از نسخه کوپه نیست. این مساله در حالی که از نظر تکنیکی به بی ام و برای کاهش وزن خودرو میتواند کمک کند اما بدون شک آن دسته از خریدارانی را که به سقف پارچهای علاقه ندارند را متوجه رقبای دیگر خواهد کرد.
داخل بی ام و Z4 مدل 28i
درون کابین نیز بی ام و Z4 نسبت به سبک طراحی متداول محصولات بی ام و استقلال بیشتری نشان میدهد و تنها بخشهایی مانند نشان دهندهها و اهرم دسته دنده هستند که با دیگر محصولات بی ام و مشترکاند. کنسول میانی طرحی جدید و متفاوت دارد و کنترلرهای دایرهای روی داشبورد نیز جالب هستند. حالت طراحی درون خودرو نیز طوری است که شما حس نشستن در یک خودروی عریض را دارید.
نمایشگر Z4 نیز به صورت برقی میتواند تا شود و در زمانی که به آن نیاز ندارید میتوانید با فشار دادن یک کلید آن را پنهان کنید. از نظر کیفیت متریال و مونتاژ، Z4 خودرویی هم رده با بی ام و سری ۳ است و نمیتوان ایرادی از این نظر نیز به آن وارد کرد.
طراحی بی ام و Z4 مدل 28i
در طراحی بی ام و Z4 همیشه اسپرتی، خشونت چهره و عریض بودن مد نظر بوده و این موارد در تمام نسلهای این خودرو مشترک هستند. در نسل دوم این خشونت چهره در حد اعلای خود قرار دارد و باید نمای جلوی خودرو با آن چراغهای اخمو را اصلیترین جاذبه ظاهری Z4 دانست. ترکیب این چراغها و حلقههای دوبل درون آنها با جلوپنجره کلیوی بی ام و واقعا نمای زیبایی را ایجاد کردهاند. پروفایل کلی طراحی طوری است که خودرو عریضتر از آنچه در واقعیت است دیده میشود.
در نمای جانبی نیز Z4 نه تنها از دیگر محصولات بی ام و متفاوت است بلکه در میان هم ردههای خود نیز طراحی خاص و متفاوتی دارد. البته طراحی متفاوت و جذاب در این کلاس یکی از لازمههای موفقیت محصول است. نمای جانبی خودرو کاملا کشیده و رو به عقب است و طول کاپوت بیشتر بخش را به خود اختصاص داده است. دیده شدن نشان بی ام و در کنار خودرو نیز از دیگر مواردی است که به طور معمول در خودروهای بی ام و وجود ندارد. این لوگو چراغ راهنمای جانبی را نیز درون خود جای داده است. طراحی سقف خودرو خیلی خوب انجام شده است به طوری که در هنگام بسته بودن کاملا خودروهای کوپه را در ذهن بیننده تداعی میکند. در این بخش مثل همیشه بی ام و در طراحی رینگها نیز عالی عمل کرده است.
با رفتن به سمت عقب خودرو Z4 یکی از عضلانیترین نماهای عقب بازار خودرو را به شما نشان خواهد داد. چراغهای عقب و خطوط همگی با مهارت بسیار بالا طراحی شدهاند و واقعا نمیتوان از آن ایراد گرفت. از دیگر موارد قابل توجه در این بخش باید به قرار گرفتن چراغ ترمز سوم روی صندوق عقب اشاره کرد.
عکس بی ام و Z4 مدل 28i
مشخصات بی ام و Z4 مدل 28i
بی ام و Z4 نسل دوم در ۷ کد مختلف با نامهای 18i، 20i، 23i، 28i، 30i، 35i و 35is در بازار موجود بود که البته همه این کدها در بازار ایران موجود نیستند. نکته جالب توجه در مورد مشخصات فنی بی ام و Z4 این است که هیچ موتور دیزلی برای آن وجود ندارد و تمامی کدها بنزینی هستند. همچنین این خودرو جزو معدود محصولات بی ام و است که نمیتوان آن را به همراه سیستم چهرچره محرک ایکس درایو خریداری کرد. همچنین مدل M پاور برای Z4 ساخته نشده است بلکه تنها با پکیجهای M قابل سفارش بود.
ضعیفترین نسخه مدل sDrive18i است که از موتور ۲ لیتری توربو ۴ سیلندر بنزینی با کد N20 استفاده میکند. این موتور میتواند ۱۵۴ اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. شتاب صفر تا صد کیلومتر Z4 با این موتور ۸ ثانیه است.
کد بعدی sDrive20i است که از نسخه دیگر موتور N20 با خروجی بیشتر معادل ۱۸۱ اسب بخار و ۲۷۰ نیوتن متر استفاده میکند. این مدل دارای شتاب صفر تا صد کیلومتر ۶.۹ ثانیه است.
مدل بعدی sDrive23i است که از موتور ۶ سیلندر خطی تنفس طبیعی با کد N52 استفاده میکند. این موتور ۲.۵ لیتری میتواند ۲۰۱ اسب بخار قدر ت و ۲۵۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. تولید این مدل با شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعت ۶.۶ ثانیه در سال ۲۰۱۱ متوقف شد و بی ام و پس از آن موتورهای شش سیلندر تنفس طبیعی را کنار گذاشت.
نسخه بعدی sDrive28i نام دارد که کد آن در سایر محصولات بی ام و به وفور در بازار یافت میشود. این مدل از نسخه قوی موتور N20 با قدرت خروجی ۲۴۵ اسب بخار و گشتاور ۳۵۰ نیوتن متر بهرهمند است و میتواند در زمان ۵.۷ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند.
پس از آن به نسخه sDrive30i میرسیم که از نسخه ۳ لیتری موتور N52 تنفس طبیعی بهرهمند است. این موتور ۲۵۵ اسب بخار با گشتاور ۳۱۰ نیوتن متری خود میتواند در ۶.۱ ثانیه Z4 را به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برساند.
کد قدرتمند بعدی sDrive35i است که زیر کاپوت آن موتور ۳ لیتری تویین توربو شش سیلندر با کد N54 دیده میشود. این نسخه ۳۰۲ اسب بخار قدرت و ۴۰۰ نیوتن متر گشتاور دارد و شتاب آن معادل ۵.۱ ثانیه است. چنین خودرویی به راحتی میتواند محصولات هشت سیلندر بازار را نیز به چالش بکشد.
قویترین نسخه بی ام و Z4 با کد sDrive35is در بازار ایران نیز یافت میشوند. این مدل به نسخه تقویت شده موتور N54 مجهز است و میتواند ۳۳۵ اسب بخار قدرت و ۵۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. چنین مشخصاتی sDrive35is را قادر میسازد تا در زمان ۴.۸ ثانیه به سرعت صد کیلومتر بر ساعت برسد و باید آن را یک سوپر اسپرت کوچک در خیابان دانست.
کدهای مختلف بی ام و Z4 با گیربکسهای ۶ دنده دستی، ۶ دنده خودکار، ۸ دنده خودکار و ۷ دنده دوبل کلاچ در دسترس هستند. در بازار ایران اکثر نسخههای دارای گیربکس خودکار هستند و احتمالا نسخه دستی وارد نشده است. گیربکس دوبل کلاچ نیز تنها در قویترین نسخه دیده میشود.
مشخصات فنی بی ام و Z4 مدل 28i
امکانات و تجهیزات بی ام و Z4 مدل 28i
بی ام و Z4 امکانات مختلفی دارد که در جدول زیر می توانید مشاهده کنید.