مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران اعلام کرد که طبق قانون برنامه هفتم توسعه، تنوع در سبد سوخت در اولویت قرار گرفته است. وی گفت: برنامه داریم تا جایگاههای الپیجی را در مناطق نزدیک به پالایشگاههایی که مازاد الپیجی دارند، احداث کنیم تا این سوخت به سبد سوخت خودروها افزوده شود.
به گزارش ایرنا، کرامت ویسکرمی در گفتوگویی افزود: از ابتدای سال جاری، میانگین تولید روزانه بنزین به ۱۰۵ میلیون لیتر و میانگین توزیع آن به ۱۲۴ میلیون لیتر رسیده است که این نشاندهنده ناترازی در این بخش است. همچنین، تولید روزانه نفتگاز به ۱۱۶ میلیون لیتر و مصرف آن به ۱۱۹ میلیون لیتر رسید.
وی توضیح داد که این ناترازی از طریق واردات جبران میشود و روزانه حدود هشت میلیون لیتر بنزین و کمتر از ۱۰ میلیون لیتر نفتگاز وارد میشود. مصرف کل نفتگاز و بنزین در سال ۱۴۰۳ به ترتیب ۸ درصد و ۷.۴ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
توسعه جایگاههای الپیجی
ویسکرمی با اشاره به قانون برنامه هفتم و اهمیت تنوع در سبد سوخت، افزود: از ابتدای سال تاکنون روزانه ۷ هزار و ۳۰۰ تن الپیجی تولید و ۲ هزار و ۹۰۰ تن آن توزیع شده است. توزیع الپیجی داخلی نسبت به دو سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته است.
وی همچنین اعلام کرد که در حال حاضر ظرفیت قابل توجهی در زمینه مازاد گاز مایع داریم و قصد داریم این ظرفیت را برای افزودن الپیجی به سبد سوخت خودروها استفاده کنیم. وی گفت: مکانیابی جایگاههای الپیجی تا پایان سال تکمیل میشود و استانداردهای مربوطه نیز تدوین شده است.
توسعه ناوگان خودرویی دوگانهسوز
وی در ادامه به ظرفیت بالای سوخت سیانجی در کشور اشاره کرد و گفت: روزانه ظرفیت عرضه ۴۰ میلیون مترمکعب سیانجی وجود دارد، اما مصرف آن در یک سال و نیم گذشته از ۲۳ میلیون مترمکعب به ۱۹ میلیون مترمکعب کاهش یافته است. برای حل این مشکل، توسعه ناوگان خودرویی دوگانهسوز ضروری است.
ویسکرمی افزود: قراردادهایی با هشت شرکت برای تبدیل خودروهای عمومی به دوگانهسوز امضا شده و ۳۴۰ هزار خودرو تکسوز به دوگانهسوز تبدیل شدهاند. با این حال، این طرح به دلیل مشکلات مالی و عدم پرداخت مطالبات پیمانکاران موقتا متوقف شده است. او همچنین گفت که سامانه ثبتنام برای تبدیل خودروهای عمومی به دوگانهسوز بهزودی باز میشود.
حمایت از جایگاهداران سیانجی
ویسکرمی در ادامه با اشاره به مشکلات اقتصادی صنعت سیانجی و هزینههای بالای آن گفت که اصلاحیهای در دولت در حال بررسی است تا میزان حقالعمل جایگاهداران سیانجی به ۷۰ درصد افزایش یابد و مشکلات آنها برطرف شود.