واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، در مصاحبهای با خبرگزاری نووستی اظهار کرد: «در صورتی که اصلاحات در شورای امنیت سازمان ملل صورت گیرد، برخی کشورها هرگز به عضویت دائم در نخواهند آمد، حتی اگر تمایل به این امر داشته باشند.»
وی افزود: «گفتوگوها و رایزنیها پیرامون اصلاحات در شورای امنیت مدتهاست در جریان است و در این خصوص، بهویژه درباره آلمان و ژاپن صحبت میکنم.»
نظر کارشناسان:
در حال حاضر، کشورهای هند و برخی کشورهای آفریقایی بهطور ویژه در تلاش هستند تا کرسی دائم خود را در شورای امنیت بهدست آورند. با این حال، آلمان نیز مدتهاست که برای پیوستن به این جمع کوشش کرده است.
تاریخچه:
روسیه پیش از این به عنوان حامی اصلاحات شورای امنیت شناخته میشد، اما در پی افزایش تنشها میان مسکو و غرب و بهویژه بحران اوکراین، مواضع روسیه تغییر کرده است.
حق وتو در شورای امنیت:
در روند تصمیمگیریهای شورای امنیت، پنج عضو دائم شامل چین، فرانسه، بریتانیا، روسیه و ایالات متحده این اختیار را دارند که هر تصمیمی را با استفاده از حق وتو متوقف کنند.
دیدگاه روسیه درباره سوریه:
نبنزیا در نشست اخیر شورای امنیت همچنین به تحولات سوریه اشاره کرده و گفت: «مقامات جدید سوریه که پس از سقوط دولت اسد به قدرت رسیدهاند، در حال تلاش برای لغو تحریمها و ارائه خود بهعنوان نمایندگانی هستند که به منافع تمام سوریها توجه دارند.» وی افزود که روابط دوستانه روسیه و سوریه ربطی به دولت یا رژیم خاصی ندارد.
حضور نظامی روسیه در سوریه:
روسیه در سال ۲۰۱۵ به درخواست بشار اسد برای کمک به مقابله با بحران جنگ داخلی سوریه به این کشور وارد شد. پس از سقوط دولت اسد در دسامبر ۲۰۲۴، وی به مسکو سفر کرد. در حالی که بسیاری از نیروهای روسیه از سوریه خارج شدهاند، برخی از آنها همچنان در پایگاههای طرطوس و حمیمیم باقی ماندهاند.