جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

وزیر صمت: ظرفیت همکاری تجاری تهران-آنکارا فراتر از وضعیت کنونی است

وزیر صمت: ظرفیت همکاری تجاری تهران-آنکارا فراتر از وضعیت کنونی است

وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان، ظرفیت همکاری تجاری تهران و آنکارا را فراتر از وضعیت فعلی دانست و توافق‌نامه نقشه راه تجارت میان دو کشور، احیای تجارت ترجیحی و ارتقای تعاملات در قالب همکاری‌های کشورهای اسلامی را به‌عنوان مقدمه‌ای برای افزایش تبادلات و حجم تجارت میان ایران و ترکیه اعلام کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صمت، «سیدمحمد اتابک»، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، در دیدار با عمر ولات، وزیر تجارت ترکیه، که شامگاه چهارشنبه ۲۱ آذرماه برگزار شد، اظهار داشت: اقتصاد ایران و ترکیه از موقعیت برجسته‌ای در منطقه برخوردار است و با توجه به رابطه عمیق فرهنگی و تاریخی دو ملت و روابط اقتصادی دولت‌ها، حجم تجارت بین دو کشور کمتر از آن چیزی است که طرفین انتظار داشتند.

وی با ابراز امیدواری از توافق دو کشور در چارچوب کمیسیون مشترک همکاری‌ها افزود: این نخستین گام در جهت گسترش تجارت تهران-آنکارا تاثیر زیادی خواهد داشت.

گسترش فعالیت‌های مرزی و ترانزیتی

وزیر صمت ایران، در پاسخ به درخواست عمر ولات در خصوص گذرگاه‌های مرزی، اعلام کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران برای توسعه فعالیت‌ها و افزایش ساعات کاری گذرگاه‌های مرزی و مسیرهای ترانزیتی برنامه جامعی طراحی کرده است.

وی ادامه داد: با افزایش حجم تجارت، اجرای برنامه‌های تسهیل‌کننده بازرگانی سرعت خواهد گرفت و نقشه راهی که با سازمان توسعه تجارت ایران به توافق رسیده‌ایم، در پیشرفت اجرایی و توسعه روابط تاثیر بسزایی خواهد داشت.

پشتیبانی از کمیسیون‌های تخصصی و گسترش تجارت ترجیحی

وزیر صمت ایران از تشکیل کمیسیون‌های تخصصی در موضوعات دو جانبه استقبال کرد و خاطرنشان ساخت: بیشتر مسائل موجود در تجارت بین دو کشور از سوی سازمان توسعه تجارت قابل حل خواهد بود.

در توضیح قرارداد تجارت ترجیحی میان ایران و ترکیه، اتابک گفت: این قرارداد مشمول مدت زمانی خاص است و می‌توان با بازنگری در مفاد آن، میزان تجارت ترجیحی را افزایش داد.

وی در ادامه افزود: ترسیم نقشه راه با سازمان توسعه تجارت می‌تواند آغازگر این فرایند باشد.

رفع محدودیت‌های تعرفه‌ای و تسهیل روابط مرزی

وزیر صمت همچنین تشکیل کمیته‌های مشترک مرزی را گامی مهم در حل مسائل مرزی و تسهیل عبور کالا میان دو کشور دانست و بر لزوم رفع برخی محدودیت‌های تعرفه‌ای به‌عنوان پیش‌نیاز افزایش تبادلات تجاری تاکید کرد.

وی در پایان تصریح کرد: با توجه به مزیت‌های صنعتی ایران و ترکیه در تولید مشترک، کشورمان آماده است تا همکاری‌های خود را با ترکیه گسترش دهد.

دعوت ترکیه از ایران برای حضور در نشست آتی اکو

عمر ولات، وزیر تجارت ترکیه، نیز در این دیدار با اشاره به حجم ناکافی تبادلات تجاری دو کشور، اظهار داشت: بر اساس توافقات با سازمان توسعه تجارت ایران و بازنگری در شیوه‌های همکاری، تبادلات اقتصادی و تجاری میان دو کشور شتاب بهتری خواهد گرفت.

وی همچنین با دعوت از وزیر صمت ایران برای حضور در نشست آتی سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو) که به میزبانی ترکیه در بهار سال آینده برگزار می‌شود، افزود: برای توسعه روابط تجاری و بازرگانی ایران و ترکیه در چارچوب توافقات دو کشور و تعاملات بین‌المللی، به ویژه کشورهای اسلامی، اهمیت ویژه‌ای قائل هستیم.

وزیر تجارت ترکیه همچنین بر لزوم همکاری در تجهیز گذرگاه‌های مرزی، جاده‌های مواصلاتی، برداشتن محدودیت‌های ترانزیتی و رفع موانع تعرفه‌ای به‌عنوان راهکارهایی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی تهران-آنکارا تاکید کرد.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار