جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

دیزل به دنبال رشد تولید و افزایش سهم خود در بازار است

پیشرانه –مدیرعامل ایران خودرو دیزل معتقد است، با اصلاح ساختار مالی می توان یک مجموعه را از زیان انباشته نجات و به سمت سوددهی برده و امنیت روانی کارکنان را فراهم کند.

به گزارش وب سایت خبری «پیشرانه» ، جواد توسلی مهر، مدیرعامل ایران خودرو دیزل که کار خود را از مجلس آغاز و امروز در صنعت خودروی کشور فعال است، با اشاره به فعالیت های خود اظهار کرد: پس از مجلس به صنعت خودرو آمدم و سال ۸۵ به ‌عنوان مدیر مرکز فناوری ساپکو منصوب شدم و بعد ازآن به‌عنوان معاون شرکت ایران ‌خودرو درزمان مدیریت آقای منطقی فعالیت کردم و از ایران‌خودرو به شرکت ایران فاوا از شرکت‌های زیرمجموعه ایران‌خودرو رفتم و به عنوان مدیرعامل مشغول به کار شدم.

وی افزود: پس از آن به شرکت مکفا که هلدینگی با ۹ زیر مجموعه بود آمدم و بعد از مدتی به عنوان مدیر برنامه‌ریزی پژوهشگاه صنعت نفت آغاز به کارکردم، اما پس از مدتی به شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند رفته و بعد از آن مدیرعامل تایر سازی پارس شدم و در نهایت  نزدیک به یک سال است که در سمت مدیرعاملی ایران‌خودرو دیزل مشغول به کار هستم.

توسلی مهر با اشاره به تغییرات اعمال شده در ایران خودرو دیزل تصریح کرد: در بدو ورود، شرکت با زیان انباشته حدود ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی  و بیش از ۵ هزار میلیارد تومان بدهی مواجه بود اما بنده معتقدم هر بنگاهی بازار تعریف شده خود را داشته و بدون شک قابل جهش خواهد بود. ایران خودرو دیزل با تولید محصولات تجاری می تواند به این جهش دست پیدا کند.

وی با بیان اینکه کشور به محصولات ایران خودرو دیزل نیاز دارد، بیان کرد:  حدود ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار محصول در بازار داریم که باید نوسازی شوند و کمبود این محصولات تجاری دربازار محسوس است. درواقع عدم جهش تولید می تواند صنایع دیگر را تحت تاثیر قرار دهد.

توسلی مهر ادامه داد: فراموش نکنیم برای جهش تولید نیازمند نقدینگی هستیم و باید مواد اولیه را با قیمت پایین تامین کرد زیرا کاهش قیمت تمام شده منجر به تولید محصولی با کیفیت خواهد شد. در واقع با تامین زیرساخت های لازم می توان میزان تولید را افزایش داد.

وی با اشاره به شرایط زیان ده بودن ایران خودرو دیزل در سال های گذشته، اضافه کرد: با کاهش تولید فروش و در آمدزایی کاهش می یابد. در چنین شرایطی تامین مواد اولیه، پرداخت حقوق و … با مشکل همراه می شود.

مدیرعامل ایران خودرو دیزل افزود: این شرایط به صورتی بود که سال های سال حقوق کارکنان از سوی شرکت ایران خودرو پرداخت می شد اما پس ورود به این مجموعه و بررسی های لازم متوجه شدیم بازار برای فروش و راه  برای تامین منابع وجود دارد. با تامین نقدینگی مواد اولیه و قطعات نیز تامین شدند و در نهایت تولید سرعت گرفت که نتیجه آن رشد ۲ برابر تولید در ۴ ماه پایانی سال گذشته نسبت به ۸ ماهه ابتدایی سال بود.

وی تقویت نگاه به داخل را یکی از راهبردهای اجرایی دانست و گفت: بر روی تولید مبتنی بر داخل متمرکز شدیم که در ۴ ماه گذشته با چنین برنامه ای حدود ۹۳ درصد محصولات داخلی شد. در واقع این نگاه رشد تولید ۴ برابری را به تمام زیر مجموعه ها منتقل کرد

توسلی مهر اظهار کرد: ما در ۴ ماه پایان سال به لحاظ ریالی نزدیک به ۳ و نیم برابر سال ۹۸ درآمد داشتیم.  در تولید همگن ۷/۲ برابر شد، یعنی ۱۷۰ درصد رشد نسبت به سال ۹۸ و این ‌یک رشد بزرگی برای سال اول در حوزه تولید بود.

وی تصریح کرد: با چنین دیدگاهی زیان انباشته که انتظار می رفت حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کند با کاهش همراه شد یعنی از ۴۴۰ میلیارد تومان زیان عملیاتی در سال ۹۸ به ۳۲۰ میلیارد تومان سود عملیاتی رسیدیم. چنین اتفاقی سهم بازار ما را توسعه داد.

مدیر عامل ایران خودرو دیزل بیان کرد: در حوزه کیفیت نیز پا به پای افزایش تولید شاهد اتفاقات مثبت بودیم و نتیجه آن به خوبی در نمودارهای کیفی قابل رویت است و ۲ محصول ارتقا کیفی پیدا کرده اند. در حال حاضر بیشترین تولید اتوبوس شهری  در این شرکت انجام می شود و به نوعی از میزان تقاضا تولید فراتر رفته است.

به گفته وی، با افزایش تولید میزان نیروس انسانی با افزایش همراه شد و افزایش شیفت های کاری درآمد پرسنل را افزایش داده که اقدامی موثر در امنیت روانی کارکنان است.

توسلی مهر درباره برنامه عملیاتی سال جاری افزود: برنامه سال جاری بسیار جهشی است و ۸ هزار و ۲۰۰ دستگاه تعدادی و ۱۰ هزار و ۲۰۰ دستگاه همگن درسال ۱۴۰۰ تولید داشته‌ایم ینی قرار است تولید نسبت به سال ۹۸  حدود ۷.۵ برابر افزایش پیدا کند که از نظر ارزشی معادل ۱۴ هزار میلیارد تومان و ۲۰ برابر درآمد سال ۹۸ خواهد بود.

با تحقق برنامه یاد شده ایران خودرو دیزل در مجمع ۱۴۰۱ خود شاهد تقسیم سود خواهد بود، درواقع اصلاح شیوه های مدیریتی و شناسایی راهکارهای مناسب توانست جهشی بزرگ را در این مجموعه به ثبت برساند . با چنین اتفاقی باید شاهد افزایش سرمایه حدود ۹ هزارمیلیارد تومانی در این مجموعه بود.

توسلی مهر در ادامه با اشاره به مشکلات موجود در صنعت خودروی کشور بیان کرد: شاه کلید صنعت کشور تولید است. مقام معظم رهبری نیز چندین سال است بر موضوع جهش تولید تاکید دارند. دولت جدید نیز باید در کوتاه مدت امکان جهش تولید در صنایع را فراهم کند.

وی تصریح کرد: با جهش تولید شاهد افزایش اشتغال که یکی از معضلات کشور است خواهیم بود اما لازمه آن از میان برداشته شدن موانع است. در دیزل نیز با جهش تولید شاهد درست شدن وضعیت اشتغال بودیم، این موضوع در صنایع دیگر نیز قابل اجرا است.

به گفته توسلی مهر، دیدگاه مدیران در این میان موضوعی بسیار مهم است. یعنی اگر مدیری با نگاه تخصصی انتخاب شود به اعتقاد وی دیگر زیانی از تحریم هم در صنایع وجود ندارد.

وی ادامه داد: البته تحریم در تمام بخش های صنعت اثر گذار بود اما مدیریت آن نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه ویژه داشت. اگر تحریم مدیریت شود مشکلات از میان برداشته می شود. در این میان به روز کردن محصولات پابه پای استاندارد های جهانی بسیار حائز اهمیت است که ما در دیزل این موضوع را در دستور کار قرار داده ایم.

مدیرعاملی ایران خودرو دیزل با اشاره به تامین بازار بیان کرد: تمام محصولات تولیدی در دیزل به مصرف بازار داخل می رسد و همچنان از نیاز بازار عقب هستیم. اما در بخش واردات شاهد هستیم ۳ هزار خودرو پشت گمرکات معطل هستند این تصمیم عجیب‌وغریبی است. درواقع با وجود تولید داخل شاهد واردات خودرو هستیم.

وی ادامه داد: اگر حاکمیت چنین مجوزی ندهد کسی نمی‌تواند دنبال واردات برود. این کار محمل قانونی پیداکرده است. اگر این خودروها را به‌صورت میانگین ۸۰ هزار یورو حساب کنیم میزان خروج ارز برای این خودروها از کشور مشخص می‌شود. اما از سویی دیگر خودروی داخلی به مراتب ارزان تر از خودروهای خارجی خواهد بود.

توسلی مهر اظهار کرد: درواقع در برهه ای برای تامین نیاز داخل تصمیم بر واردات گرفته شد اما در حال حاضر  من تفاهم‌نامه‌ای با وزارت راه برای نوسازی هزار عدد کشنده دارم. از آن محل کلا ۵۰ عددش عملیاتی شده است زیرا شرایط نوسازی و اسقاط طوری است که راننده‌ها استقبال نکرده‌اند. ۳ هزار خودروی معطل مانده در گمرک کشنده است اما تاکنون باوجود این‌که فشار سنگینی به ما آوردند مجوزی برای واردات ندادیم.

وی در پایان صحبت های خود با اشاره به آینده دیزل بیان کرد: اصلاح ساختار مالی در برنامه اجرایی ما قرار دارد و مجمع افزایش سرمایه را به هیات مدیره تکلیف کرده ایم و حدودا دی‌ماه افزایش سرمایه کامل شده است و ما با یک دیزل ۹ هزارمیلیاردی طرف هستیم. درکنار این موضوع خود را متعهد به رشد تولید  حدود ۱۰ هزار میلیارد تومانی  کرده ایم.

توسلی مهر ادامه روند تولید را از دغدغه های اصلی هر مدیری دانست و گفت: دیزل خودش به‌تنهایی یک ظرفیت‌هایی دارد. ما تنها شرکتی هستیم که در خاورمیانه صاحب پلتفرم هستیم، خودمان موتور، گیربکس بعضی از محصولات و محورهای تمام خودروهای داخلی‌مان را تولید می‌کنیم. از سویی دیگر فراموش نکنیم استمرار یک محصول نیاز به بازار مستمر دارد. زمانی که آبادانی و تولید در کشور رشد کند ورود خودروی تجاری نیز افزایش می‌یابد که ما می توانیم سهم بیشتری در این بازار داشته باشیم . از سویی دیگر نوسازی ناوگان نیز به ادامه روند رشد تولید کمک خواهد کرد. البته نوسازی ۲۰۲ هزار خودروی تجاری در برنامه دولت قبل بود و قرار شده بود طی ۳ سال ۲۰۲ هزار خودروی تجاری نوسازی شود و قرار بود دولت آن را انجام دهد و ۶۰ هزار مورد آن سهم ما باشد.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار