به گزارش«قطعات خودرو»:
رئیس مجلس گفت: ما به ملت عزیز ایران تعهد میدهیم که در عمل به وظیفه تقویت تولید، به جای شعار، گزارش عملکرد دهیم و به جای ادعا عمل کنیم. به گزارش خبرگزاری فارس، محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود در نشست علنی دیروز گفت: از نکات مهمی که در سال ۱۴۰۰ پیش روی ملت ایران است نوع مواجهه با دولت جدید آمریکا در قبال تحریمهای اقتصادی علیه ایران است.
خوشبختانه قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها قفلهای صنعت هستهای را باز کرد و سمت و سوی بازی یکطرفه را تغییر داد و باعث شد گذشت زمان به نفع ایران شود به گونهای که اگر قبلا گذشت زمان به معنای پابرجا ماندن تحریمها همزمان با تعطیل ماندن صنعت هستهای بود، اکنون گذشت زمان مساوی با پیشرفت صنعت هستهای است و از طرف دیگر در قبال تاخیر باید هزینه بدهند. قالیباف ادامه داد: همین روند که بسیار پرمنفعت و با هزینه تقریبا مساوی صفر بوده گشایشهایی در امر دیپلماسی ایجاد کرده اما این گشایشها باید با اهتمام دستگاه دیپلماسی کشور در عمل به رفع کامل تحریمها و وصول منافع واقعی اقتصادی برای ملت ایران منجر شود. رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکاییها باید بدانند که ایران برای رفع تحریمها راهبرد اصلی خود را بیاثر کردن تحریمها قرار داده است و با فعالسازی صنعت هستهای، آنها هستند که باید تصمیم بگیرند و تحریمهای ایران را بهطور کامل و به شکل عملی رفع کنند و وعده کاغذی یا ناقص رفع تحریمها پاسخگوی مطالبه مردم ایران نیست.
موضع رئیس مجلس درباره سند همکاری ایران و چین
قالیباف درباره سند برنامه همکاری جامع ایران و چین نیز گفت: ما از این اقدام استقبال میکنیم. امضای این سند اگر به معنای اعلام باور به این امر باشد که جهان در غرب خلاصه نمیشود و قرن آینده، قرن آسیاست، یک گام راهبردی محسوب خواهد شد. رئیس مجلس افزود: همچنین امضای این سند هشدار مهمی به آمریکاست تا بفهمد مناسبات بینالمللی به سرعت به ضرر آمریکا در حال تغییر است و این کشور دیگر در موقعیتی نیست که بتواند الگو، برنامه یا توافقی را بهطور یکجانبه به کشورهای مستقل تحمیل کند.
او افزود: البته این سند میتوانست بسیار زودتر امضا شود و ما عقیده داریم زمان مهمی که باید برای شکل دادن به همکاریهای واقعی اقتصادی و سیاسی و همچنین مقابله موثر با فشارهای ظالمانه آمریکا میشد، از دست رفته است. با این حال باید فرصت را مغتنم شمرد و اولا این سند را با حفظ منافع ملی تبدیل به پروژهها، برنامهها و همکاریهای واقعی اقتصادی و سیاسی کرد و ثانیا مدل ارتقای روابط به سطح راهبردی باید با کشورهای دیگر بهویژه همسایگان نیز طراحی و به سرعت اجرا شود. قالیباف تاکید کرد: با وجود اهمیت سند راهبردی فعلی باید به این مطلب توجه کنیم که این سند به ترسیم یک نقشه راه کلی در روابط ایران و چین بسنده کرده است. باید هدفهای کلی که در این موضوع به تنهایی کفایت نمیکند و باید اراده و برنامههای لازم برای تبدیل آن به همکاریهای ملموس در حوزههای مختلف بهویژه حوزه اقتصادی شکل بگیرد.
درخواست نمایندگان برای تشکیل کمیسیون ویژه
خبر دیگر از مجلس اینکه احمد امیرآبادیفراهانی، عضو هیات رئیسه مجلس از بررسی درخواست تعدادی از نمایندگان برای تشکیل کمیسیون ویژه نظارت بر سند راهبردی بین دولتهای ایران و چین خبر داد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، امیرآبادی افزود: ماده ۴۰ آییننامه داخلی مجلس اشاره دارد که در مسائل مهم و استثنایى که براى کشور پیش مىآید و دراین خصوص تشکیل کمیسیون ویژه براى رسیدگى و تهیه گزارش ضرورت پیدا مىکند، به پیشنهاد حداقل ۱۵ نفر از نمایندگان و تصویب مجلس، این کمیسیون تشکیل مىشود. اعضاى کمیسیون ویژه که ۱۵ نفر خواهند بود، مستقیما در جلسه علنى توسط نمایندگان با راى مخفى و اکثریت نسبى انتخاب خواهند شد. هیات رئیسه کمیسیون ویژه همانند دیگر کمیسیونها انتخاب خواهد شد. در ادامه محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه غیرعلنی دیروز در ارتباط با سند راهبردی همکاری بین دولتهای ایران و چین گفت: تعدادی از نمایندگان نیز در راستای ماده ۴۰ درخواست تشکیل کمیسیون ویژه برای نظارت بر اجرای این سند دادند. این موضوع از اهمیت ویژهای برخوردار است و مجلس بهطور منظم باید اجرای این سند را رصد و پیگیری کند؛ بنابراین موضوع را در هیات رئیسه بررسی و سپس برای رایگیری در دستور کار قرار خواهیم داد.