رییسا نجمن صنایع همگنن یرومحرکه و قطعه سازان خودروی کشور
گفت: مقرر شد طی ایام باقیمانده تا پایان سال جاری ۱۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی از سوی بانکها در اختیار دو خودروساز بزرگ کشور قرار بگیرد تا به عنوان بخشی از مطالبات به قطعهسازان پرداخت شود.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازان خودروی کشور، «محمدرضا نجفیمنش» در گفتگو با خبرنگار ما افزود: طی نشستی که امروز (پنجشنبه، پنجم اسفند) با «منوچهر منطقی»، معاون صنایع حملونقل وزارت صمت و همچنین نمایندگان دو خودروساز بزرگ کشور داشتیم، آقای منطقی با اطمینان کامل قول داد که در تعامل با ریاستجمهوری و بانک مرکزی این مبلغ در اختیار ایرانخودرو و سایپا قرار بگیرد.
وی ابراز امیدواری کرد عین همین مبلغ به عنوان پرداخت بخشی از بدهی دو خودروساز بزرگ کشور، در اختیار قطعهسازان قرار بگیرد تا شرکتهای قطعهساز برای پرداخت حقوق، دستمزد و عیدی کارکنان خود در ایام پایانی سال با هیچ مشکلی مواجه نشوند و کارگران با دست پر راهی خانههای خود شوند.
حضور صنعتگران ازبک در تهران
نجفیمنش در ادامه از حضور نمایندگان شرکتهای خودروساز ازبکستانی در تهران در تاریخ ۱۳ تا ۱۶ اسفند ماه خبر داد و گفت: پیرو سفری که در هفتههای گذشته به ازبکستان داشتیم، نمایندگان این شرکتها برای بازدید از توانمندیهای خودروسازان و قطعهسازان ایرانی در تهران حضور خواهند یافت و امیدواریم این امر منجر به عقد قراردادهای مناسب خودرو و قطعه شود.
قیمتگذاری دستوری خودرو برچیده میشود؟
رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازان خودروی کشور گفت: مطابق برنامه هفتم توسعه، در زمینههایی که دولت هیچگونه همکاری و کمکی نمیکند، نباید قیمتگذاری دستوری انجام شود و به این ترتیب امیدواریم به پایان قیمتگذاری دستوری در صنعت خودروسازی نزدیک شده باشیم.
«محمدرضا نجفیمنش» افزود: تاکنون شورای رقابت یک بار دیگر مشغول به روزسانی قیمت خودروهاست، امری که در ماههای گذشته نیز انجام شد اما قیمت جدید خودروها با مخالفت معاون اول رئیسجمهوری همراه شد.
وی تصریح کرد: امروز برای همه روشن و مبرهن است که قیمتگذاری دستوری غلطترین شیوه قیمتگذاری در تاریخ بوده است و امیدواریم مطابق برنامه هفتم توسعه که از ابتدای سال آینده عملیاتی و اجرایی میشود، شاهد برچیده شدن این نوع از قیمتگذاری در صنعت خودروسازی باشیم.
تسهیلات ۱۵ هزار میلیارد تومانی برای دو خودروسازی بزرگ کشور
نجفیمنش گفت: مقرر شد ۱۵ هزار میلیارد تومان وام و تسهیلات از سوی بانکها در اختیار دو خودروساز بزرگ کشور یعنی ایرانخودرو و سایپا قرار بگیرد که در این صورت به عنوان بخشی از مطالبات به قطعهسازان پرداخت خواهد شد که جزئیات آن را در آینده منتشر خواهیم کرد.
وی بیان داشت: هرچند مطالبات قطعهسازان از خودروسازان به بیش از ۶۵ هزار میلیارد تومان رسیده است، اما دریافت همین مبلغ ۱۵ هزار میلیارد تومانی نیز میتواند به خروج شرکتهای قطعهساز از بحران و پرداخت حقوق و دستمزد و عیدی کارگران این واحدها در ایام شب عید مثمر ثمر باشد.
این مطلب از قطعات خودرو شماره 42 گرفته شده است.اگر این مطلب برایتان جالب بود، دیگر مقالات ماهنامه قطعات خودرو را از دست ندهید. شماره های دیگر در انتظار شماست!