مقصر اصلی وضعیت موجود دو خودروساز بزرگ هستند

روز گذشته (30 آبان ماه 1401) نشستی با حضور معاونین وزارت صمت دکتر برادران و دکتر شاه‌میرزایی همچنین ریاست اتاق اصناف ایران و تهران جناب نوده‌فراهانی و علی توسطی و همچنین اعضای هیات مدیره اتحادیه و برخی کسبه در محل اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم یدکی و ماشین آلات تهران برگزار شد.

 

در این جلسه در ابتدا دکتر محمدرضا ملاکی در توضیحات هدف از جلسه را تبادل نظر و همچنین انعکاس نظر کسبه و صنف و همچنین اقدامات در دوره جدید اتحادیه را تشریح کرد و بعد از امیرحسین صیرفی با ارائه پاورپوینتی به نقش اتحادیه و کسبه پرداخت و موانع پیش روی اتحادیه در اجرای طرح شناسه کالا را بیان کرد. پس از آن دکتر سیداحمد حسینی رئیس هیات مدیره اتحادیه با اعلام خبر تغییر نام اتحادیه به صنف تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم یدکی و ماشین آلات تهران و اضافه شدن رسته تولیدی صنفی‌ها به اتحادیه از زحمات دکتر برادران و همچنین ریاست اتاق اصناف ایران و تهران تشکر کرد.

 

در ادامه این جلسه دکتر محمد مهدی برادران ضمن تشکر از دعوت اتحادیه به تشریح مواضع دولت در خصوص اصناف پرداخت و گفت: در ابتدا جا دارد از اقدامات خوب اتحادیه چه در هیات مدیره سابق و چه هیات مدیره فعلی و افراد شاخص صنف تشکر کنم و در خصوص زحماتی که در خصوص طرح شناسه کالا و فرآیند این کار مهم و بزرگ شده عذرخواهی کنم و معتقدم این اتحادیه از مهم‌ترین اتحادیه‌ها در سطح کشور بوده و جلسات متعددی با شما عزیزان داشتیم تا بتوانیم در سایه تعامل مشکلات را برطرف کنیم.

 

معاون صنایع عمومی وزارت صمت ادامه داد: متاسفانه این مشکل وجود دارد که تصمیماتی که در لایه‌های بالای مدیریتی اتخاذ می‌شود تا به سطوح پایین‌تر می‌رسد ممکن است تغییراتی داشته باشد و پیام دیگری منتقل شود و با توجه به این موضوع با توجه به سابقه صنفی خود و خانواده تلاش کردم مستقیم با کسبه و هیات مدیره آن‌ها جلساتی داشته باشم و جلسات متعددی در این خصوص داشته‌ایم و رو در رو مشکلات را حل کنیم.

 

دکتر محمد مهدی برادران ادامه داد: در مجموع انتظار مردم از سطح کیفیت قطعات خودرو مناسب نبوده و این موضوع در مجموع پیچیده نیست، ما یک خواست خیلی ساده داریم و آن عدم عرضه کالای تقلبی و قاچاق است و صنف لوازم یدکی در شناسایی اینگونه لوازم یدکی خبره‌تر از هرکسی در کشور است.

 

وی تاکید کرد ما به سراغ اصناف در مرحله‌های مختلف نیامده‌ایم گفت: با پایان مهلت 15 مهرماه ما سطح برخوردها را سطح انبارهایی که از قبل شناسایی شده بود انجام دادیم و کسبه از این بابت نگرانی نداشته باشند و هدف ما این است تا کالای غیر قاچاق و اصیل در بازار به فروش برسد و فرصتی برای خود اظهاری اعلام شده و امروز خرسندیم با اطلاع‌رسانی صورت گرفته در سطح عمومی این فرآیندها ایجاد شده و تنها انتظار ما از اتحادیه تسریع این فرآیند است که تنها با همراهی این صنف بزرگ محقق خواهد شد، تحول اجتناب ناپذیر است و توان مادی و معنوی صنف نیز مهیا است.

معاون صنایع عمومی وزارت صمت ضمن تشکر از هیات مدیره جدید اتحادیه گفت: کار مشترکی با اتحادیه شروع شده است و کمیسیون‌ها و اقدامات هیات مدیره جدید بسیار مثبت بوده و کار مهمی که با حمایت ما و اتاق اصناف تهران و ایران انجام شده کار بزرگی است که این اتحادیه به ساماندهی تولید‌ی‌صنفی‌ها اقدام کرده و من معتقدم بیش از 13 درصد حتی تا 20 درصد تولید قطعات خودرو در کشور در اختیار تولیدی صنفی‌ها است.

 

برادران با انتقاد از خودروسازان گفت: ناکارآمدی دو خودروساز بزرگ کشور و عرضه کالای بی‌کیفیت و ناکافی به بازار باعث شد تا عده‌ای برای تامین بازار و پر کردن خلا تولید اقدام به تولید زیرپله‌ای یا اساسا کارگاهی قطعات خودرو کنند و متاسفانه سامانی هم نداشتند و حالا ما با محوریت اتحادیه قصد داریم ساماندهی شوند و همه مزایایی که در اختیار تولیدکنندگان بزرگ قرار داده‌ایم در اختیار این تولیدی صنفی‌ها قرار دهیم تا بتوانند روند بهتری را پیموده و انتظار ما تولید کالای استاندارد و اصیل است.

 

وی با تاکید بر این موضوع که در کنار صنف تولیدکنندگان لوازم یدکی و ماشین آلات هستیم گفت: تامین مالی تولیدصنفی‌ها از طریق اعضای اتحادیه صورت می‌گیرد و ما توقع داریم اتحادیه به روند ساماندهی این تولیدی‌ها سرعت بخشیده و ممکن است در این فرآیند زحماتی هم ایجاد شود اما در نهایت نفع آن به این دست از تولیدی‌ها و کشور می‌رسد.

 

محمد مهدی برادران بار دیگر با انتقاد از خودروسازان گفت: مقصر اصلی وضع موجود در بازار لوازم یدکی دو خودروساز بزرگ کشور از گذشته بوده‌اند که چند نمایندگی محدود و تعمیرگاه ایجاد کرده و کالای بی‌کیفیت به بازار عرضه کردند و در کنار آن 23 میلیون خودرو در کشور رها شده است که اگر نبودند این تولیدی‌صنفی‌ها و این اتحادیه که هم توان علمی، دانشگاهی توام با تجربه دارند کمبود در کشور ایجاد می‌شد و من همیشه از اقدامات این اتحادیه تشکر کردم و نقش کسبه را در این راستا بسیار مثبت می‌دانم.

 

معاون صنایع عمومی وزارت صمت در پایان گفت: باید به سمت تکنولوژی روز پیش رویم و همه بستر آن فراهم است، مردم سرمایه بزرگ اصناف و تولیدکنندگان هستند و درخواست ما این است که امانت دار مردم بوده‌اید و روندها را تسریع کنید تا هرچه سریع‌تر بازار در کمال آرامش این فرآیندهای تحول را بپیماید.

 

در ادامه این جلسه برخی از شاخص‌ترین اعضای کسبه در رسته‌های مختلف اتحادیه به تشریح مواضع خود پرداختند و محمد‌مهدی برادران قول مساعد داد تا موانع و مشکلات پیش‌روی هریک از رسته‌ها را پیگیری و در راستای رفع آن عمل کند.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *