به گزارش قطعات خودرو به نقل از به گزارش «اخبار خودرو»،تولید باریهای سنگین در ۹ماه سال جاری در مقایسه با آنچه در سال گذشته روی داد، نشانگر توان بیشتر تجاریسازان کشور و اتفاقات مثبتی است که بهرغم مشکلات و موانع در این صنعت، روی میدهد. آن طور که وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور اعلام کرده است خودروسازان در بخش تجاری موفق شدهاند در سه فصل گذشته از سال ۶۷هزار و ۷۰۰ دستگاه انواع خودروهای تجاری در تمام سگمنتها را تولید کنند. این در حالی است که رقم تولید این خودروها در مدت مشابه سال گذشته به ۶۶هزار و ۱۹۰ دستگاه میرسید. باید به این موضوع توجه داشت بخش تجاریسازی کشور در این سالها با مشکلات عدیدهای دستوپنجه نرم کردهاند و همین رشد اندک میتواند نشانگر گام آنها در مسیر توسعه و تامین نیاز بازار باشد.
رشد ۹۳درصدی تولید باریهای سنگین
تولید خودروهای سنگین باری یعنی انواع کامیونت، کشنده و کامیونت در ۹ماه سال جاری با رشد همراه بوده است. این رشد نشان میدهد خودروسازان بهرغم بازار سرد سالهای اخیر در این سگمنت، همچنان امـــید بسیاری به این بخش داشته و سعی دارند نیاز بازار داخلی را از طریق تولید داخل تامین کــــــرده و هرچند اندک اما سهمی در بهبود ناوگان تجاری کشور داشته باشند.
تجاریسازان کشور در ۹ماه سال جاری براساس آمار وزارت صمت، ۷هزار و ۵۶۵ دستگاه تولید انواع باریهای سنگین و نیمهسنگین را داشتهاند که براساس اعلام وزارت صمت، رشد ۹۳درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
باید به این موضوع نیز توجه داشت این خودروها باتوجه به تحریمها و همچنین افت تقاضا، کماکان تولیدی زیرظرفیت دارند و کمی حمایت و توجه ازسوی دولت نیاز است تا تولید در این بخش توسعه یافته و به بالاترین میزان برسد.
کاهش تولید وانتها؛ به رغم افزایش تقاضا
باریهای سبک اما برخلاف محصولات سنگین باری، با کاهش تولید همراه بودهاند. در شرایطی که افزایش قیمت خودروهای سنگین و کوچک شدن فضای کار برای کشندهها و کامیونها، بخشی از متقاضیان این خودروها را به سمت خرید باریهای سبک و وانتها سوق داده اما تولید در این بخش با کاهش نسبت به سال گذشته همراه بوده است.
تولیدکنندگان داخلی در این مدت ۵۸هزار و ۳۷۰ دستگاه انواع وانت را تولید و روانه بازار کردند که در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته کاهش تقریبا ۴ درصدی را به ثبت رسانده است. سال گذشته خودروسازان داخلی در همین خطوط موفق به تولید ۶۰هزار و ۸۵۰ دستگاه وانت تولید کنند. شاید بخشی از این کاهش تولید مربوط به کمبود قطعه در میان خودروسازان و بخشی از آن به تغییر رویکرد آنها در تولید باشد.
افزایش ۲۲۰درصدی تولید ونها در کشور
تولید خودروهای مسافری در داخل نیز مانند وانتها و تقریبا همچون سالهای اخیر با کاهش تولید همراه بودهاند. براساس این آمارها تولید انواع خودروهای مسافری سنگین و نیمهسنگین با افت تولید حدود ۹درصدی همراه بود. تولیدکنندگان داخلی در این بخش تنها یکهزار و ۱۴۰ دستگاه از انواع مینیبوس، اتوبوس و میدلباس را تولید کردهاند.
هرچند در ۹ماه سال پیش از این نیز تنها ۱۲۷۰ دستگاه از این خودروها در کشور تولید شد. آنطور که در آمارها آمده است، اتوبوسها بیشترین سهم از این کاهش را داشتهاند؛ کاهش ۲۴درصدی در تولید اتوبوس و رشد ۵درصدی در تولید مینیبوس و میدلباس در مجموع این سگمنت را با افت ۱۰درصدی نسبتبه سال گذشته همراه کرده است. سال گذشته ۶۵۰ دستگاه اتوبوس در کشور تولید شد که این رقم در سال جاری به ۵۰۰ دستگاه رسیده است.
عامل اصلی کاهش تولید در خودروهای مسافری، عدم ثبتسفارش از سوی شهرداریها و تزریق بودجه برای خرید اتوبوس است، در حالی که به نظر میرسد اتوبوسسازان کشور نیز از این فرصت استفاده و برای تولید الکتروباسها برنامهریزی میکنند.
بیشترین رشد در میان خودروهای تجاری مربوط به تولید مسافریهای سبک؛ ونها بوده است. این بخش از تولید خودروها در مقایسه با ۹ماه سال جاری رشد ۲۲۰درصدی را به ثبت رساند. در سال جاری ۶۴۰ دستگاه از مدل ونهای داخلی به تولید رسیده که این رقم در مدت مشابه سال گذشته معادل ۲۰۰ دستگاه بوده است.