به گزارش قطعات خودرو به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان – سعید مدنی می گوید: باید برای رشد خودروسازی ها، با آن ها همچون بخش خصوصی رفتار شود؛ یعنی دولت مالک باشد اما به جای دخالت، با نظارت کار را پیش ببرد.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس می گوید: خودروسازان با استفاده از انواع رانت ها تبدیل به حیاط خلوت شده اند و هیچگاه رضایت عمومی را به دنبال نداشته اند.
برای اینکه وضعیت این شرکتها عادی شود باید مثل بنگاههای خصوصی اداره شوند تا بتوان به آنها به چشم بنگاه اقتصادی موفق نگاه کرد.
به گفته عزت الله اکبری، تالار پشتی، از دلایلی که میگوییم دولتها نباید در مدیریت خودروسازیها دخالت کند این است که در این صنعت پیشرفت واقعی اتفاق بیفتد.
وزیر صمت نیز می گوید: سهام دولت در دو شرکت سایپا و ایرانخودرو به صورت بلوکی واگذار میشود.
تاکید داریم نباید دولت به عنوان سرمایهگذار در این شرکتها باشد؛ این کار در اسرع وقت انجام میشود.
به گفته فاطمیامین، سهام شرکت ایرانخودرو بدین ترتیب است که ۸ درصد سهام برای بانکهای صادرات، تجارت و ملت، ۵.۷ درصد سازمان گسترش و نوسازی، ۲۷ درصد شرکت کروز، ۳ درصد صندوق بازنشستگی، ۵ درصد آتیه صبا و ۲۵ درصد خود سهامداران است.
کاکایی کارشناس صنعت خودرو می گوید: در حال حاضر فقط ۶ درصد سهامها متعلق به ایران خودرو و ۱۸ درصد متعلق به سایپاست، اما دولتیها طوری حرف میزنند انگار صنعت کاملا خصوصیسازی شده است.
اگر بخواهیم طبق قانون عمل کنیم وزیر حق ندارد مدیر عامل شرکتهای خودروسازی را عوض کند.