اختصاصی قطعات خودرو
قال الإمامُ الصّادقُ عليه السلام: «کُلُّ ذیصَناعَةٍ مُضطَرًّ اِلی ثَلاثِ خِصالٍ یَحْتلِبُ بِها الْکَسْبَ: و هُوَ اَن یَکُونَ حاذِقاً بِعِلْمٍ مُؤَدّیاً لِلْاَمانَةِ فیهِ، مُسْتَمیلاً لِمَنِ اسْتَعْمَلَهُ»
هرکس برای موفقیت در کسب و کار به سه مطلب نیاز دارد: تخصص و هوش، امین مال مردم بودن، خوش برخورد بودن.
منابع: تحف العقول،ص322- بحار الأنوار، ج75، ح235
کسب و کار، یکی از مهمترین فعالیتهای اقتصادی است که نقش مهمی در رشد و توسعه جامعه ایفا میکند.
حضرت امام صادق(ع) در حدیثی نورانی، سه شرط اساسی برای موفقیت در کسب و کار را بیان میفرمایند. این سه شرط عبارتند از:
تخصص و هوش
امین مال مردم بودن
خوش برخورد بودن
تخصص و هوش، پایه و اساس موفقیت در هر زمینهای از جمله کسب و کار است. فردی که در زمینه کاری خود متخصص نباشد، نمیتواند خدمات یا محصولات باکیفیتی ارائه دهد و در نتیجه، نمیتواند به موفقیت برسد. همچنین، فردی که هوش کافی نداشته باشد هم نمیتواند مشکلات و چالشهای کسب و کار را به خوبی حل کند.
امین مال مردم بودن، یکی از مهمترین اصول اخلاقی در کسب و کار است. فردی که امین مال مردم نباشد، نمیتواند اعتماد مشتریان و شرکای تجاری خود را جلب کند و به این ترتیب، کسب و کار او به احتمال زیاد شکست خواهد خورد.
خوش برخورد بودن، نیز از عوامل مهم در موفقیت در کسب و کار است. فردی که خوش برخورد باشد، میتواند روابط خوبی با مشتریان و شرکای تجاری خود ایجاد کند. این امر باعث میشود که کسب و کار او به موفقیت برسد.
در کنار این سه شرط اساسی، عوامل دیگری نیز میتوانند در موفقیت در کسب و کار نقش داشته باشند. از جمله این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تلاش و پشتکار
خلاقیت و نوآوری
مهارتهای ارتباطی
مهارتهای مدیریتی
مهارتهای مالی
با رعایت این عوامل، افراد میتوانند شانس موفقیت خود در کسب و کار را افزایش دهند.
در پایان باید تاکید کرد که تخصص، امانت و خوش برخورد بودن، سه شرط اساسی برای موفقیت در کسب و کار هستند. فردی که این سه شرط را رعایت کند، شانس بیشتری برای موفقیت در کسب و کار خود خواهد داشت.