به گزارش قطعات خودرو به نقل از ایرنا از استانداری اردبیل ، محمدعلی مجتهدینیا اظهار کرد: جریان مبارزه با قاچاق در طی سالهای اخیر در استان افزایش یافته و روند کشفیات نیز سیر صعودی داشته است. وی افزود: شناسه رهگیری، فاز تکمیلی شناسه کالا بوده که برای لوازم یدکی و کمکفنر و باتری خودرو الزامی است و عرضه کالاهای فاقد شناسه رهگیری ممنوع بوده و بهعنوان کالای قاچاق جمعآوری خواهد شد.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اردبیل ادامه داد: در این رابطه با سازمان صمت و اتاق اصناف جلسات متعددی برگزار شده است و روسای اتحادیهها در جریان موضوع قرار دارند.
مجتهدینیا بیان کرد: در گام تکمیلی طرح مذکور هدف این است که محصولات گروه کالایی لوازم یدکی بهصورت قانونی، باکیفیت و با اخذ استانداردهای لازم ایمنی، در اختیار مصرفکننده قرار گیرند و مطابق این طرح، از شناسه رهگیری بهعنوان ابزار تشخیص و شناسایی کالای باکیفیت و قانونی استفاده میشود.
وی خاطرنشان کرد: درباره ۱۳ قلم لوازم یدکی دیگر که در بحث ایمنی از اهمیت بالایی برخوردار است، طی ماههای آینده شناسه رهگیری بهصورت کامل اجرایی خواهد شد و امیدواریم با برنامهریزی صحیح و دقیق وزارت صمت، شناسه رهگیری لوازم یدکی تا پایان سال اجرایی شود و ۵۵ قلم کالا به این لیست اضافه شود.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اردبیل به روش صحتسنجی کالا توسط مصرفکنندگان اشاره کرد و گفت: نصب نرمافزار سامانه تجارت میتواند کمک بسیاری برای شناسایی اصالت کالا نماید زیرا این سامانه مجهز به بارکدخوان بوده و پاسخ را از سرور اصلی دریافت و در اختیار استعلامکننده میگذارد.
اردبیل از استانهای پاک کشور در حوزه قاچاق کالا است.