جستجو

رسانه اختصاصی صنایع و صنوف خودرویی

رسانه اهل فن

عقب‏‏‌نشینی سازمان استاندارد از یورو۵

به گزارش قطعات خودرو به نقل از دنیای‌اقتصاد : اگرچه این روزها کلان‌شهری همچون تهران، روزهای پاکی را به خود می‌بیند، با این حال همراه با آلودگی هوا، تیر انتقادات باز هم به سمت خودروها و آلایندگی وسایل حمل‌ونقل نشانه می‌رود. به همین دلیل سازمان حفاظت به‌طور مستمر بر تجهیز خودروها به استانداردهای آلایندگی روز تاکید دارد. شهریورماه سال ۹۵ بود که اعلام شد از ابتدای سال ۹۶ خودروهای تولیدی باید از استاندارد یورو۵ تبعیت کنند.

 

 

با این حال نه‌تنها هنوز خبری از رعایت این استاندارد در محصولات خودروسازان نیست، بلکه سازمان ملی استاندارد که در تمام ادوار گذشته چالش‌‌‌های زیادی با خودروسازان پیرامون رعایت استانداردهای سوختی داشته، حالا در عقب‌‌‌نشینی محسوس اعلام کرده است که دیگر الزامی به رعایت استاندارد یورو۵ نیست.

 

در این زمینه روز گذشته مهدی اسلام‌پناه، رئیس سازمان ملی استاندارد طی گفت‌‌‌وگویی با خبرگزاری «ایسنا» گفت: «این موضوع که قرار بود خودروها یورو۵ شوند هم اصلاح شده و در حال حاضر طبق قانون خودروها باید یورو۴ باشند. این اختلاف وجود داشت که اگر خودرویی یورو۵ باشد سوخت یورو۵ نداریم یا اگر سوخت یورو۵ باشد، خودروی یورو۵ نداریم‌‌‌.

 

 

در نهایت با همکاری محیط‌زیست این موارد را انطباق دادند.» می‌‌‌توان گفت اسلام‌پناه اولین سکان‌‌‌دار سازمان استاندارد است که در مقام دفاع از خودروسازان در مورد عدم‌رعایت استاندارد یورو۵ برآمده است. استدلالی که اسلام‌پناه از آن یاد می‌کند همان استدلال قدیمی خودروسازان است که اعتقاد دارند، تا زمانی که سوخت متناسب با یک‌استاندارد وجود ندارد، نباید تولیدکنندگان را مجبور به رعایت آن کرد.

 

 

دبیر انجمن خودروسازان ایران در سال ۹۹ استدلال مشابهی را مطرح کرده و گفته بود: «فعلا به دلیل آماده‌نبودن زیرساخت‌‌‌ها به‌‌‌ویژه عدم‌‌‌تولید و توزیع سوخت یورو۵ امکان تولید خودروی سواری با استاندارد آلایندگی یورو۵ وجود ندارد.» با این حال برخی کارشناسان نبود سوخت متناسب را بهانه خوبی برای عدم‌رعایت این استانداردها نمی‌‌‌دانند.

 

به‌عنوان مثال، بهزاد اشجعی، عضو سابق کارگروه ملی آلودگی هوا پیش از این به «دنیای‌اقتصاد» گفته بود: «آلایندگی از سوخت نشات نمی‌گیرد بلکه منشأ آن خودرو است. سوخت تنها کمک می‌کند احتراق بهتری در خودرو صورت گیرد. اگر طراحی و بهینه‌‌‌سازی آلایندگی خودرو تاثیری در این موضوع نداشت، اصلا برای خودرو استانداردی تعریف نمی‌‌‌شد و به همان استاندارد سوخت اکتفا می‌‌‌شد.»

 

 

با این حال به نظر می‌رسد که سازمان استاندارد استدلال خودروسازان را پذیرفته و از الزامات پیشین خود عقب‌‌‌نشینی کرده است.

 

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مشابه

آخرین اخبار